حمید بهمنی، مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری شهید آوینی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه سیاستهای این موسسه بر پایه آموزههای قرآنی و انقلابی شکل گرفته است، گفت: نامی که برای این موسسه انتخاب شده، نشان میدهد که هدف از پیدایش این مرکز چیست. این مرکز با نام شهید آوینی پیوند خورده است؛ کسی که تنها هدفش در هنر، ارتقای فرهنگ قرآن و انقلاب بود. با این توضیح بعد از به وجود آمدن این مرکز، همیشه از تولیداتی که در آنها به آرمانهای شهدا پرداخته شده، توجه و دقت خاصی صورت گرفته است.
وی افزود: البته آنچه مسلم است توان ما یک اندازه و حد محدود دارد که با آن نمیتوان اتفاقات بسیار عظیمی را در سینما رقم زد، اما همان اندازه که توان داریم برای کارمان تلاش میکنیم و به هیچ وجه این توجیه که نبود امکانات باید دلیل برای منفعل بودن باشد را قبول نداریم، البته ذکر یک نکته را ضروری میدانم آن نیز این است که هر اندازه توانایی مالی بالاتر باشد کیفیت نیز رشد مطلوبتری خواهد داشت.
تربیت سینماگر متعد در موسسه شهید آوینی
بهمنی افزود: جدا از بحث تولید، تربیت نیروی متخصص متعهد هدف دیگری است که ما در موسسه شهید آوینی دنبال میکنیم، منظور این است که تلاش میکنیم تا با برگزاری کلاسهای آموزشی شرایطی به وجود آوریم تا هنرمندان متعهد بتوانند ورود بهتری به سینما داشته باشند، زیرا اگر این خواسته محقق شود، مسلم بدانید در طولانی مدت هنر در اختیار هنرمندانی قرار خواهد گرفت که دغدغه انقلاب دارند.
وی درباره چرایی چنین رویکردی در سینما گفت: شاید برخی این سؤال برایشان پیش بیاید که چرا ما تا این اندازه اصرار داریم که هنر کشورمان سیمای انقلابی و دینی به خود گیرد. دلیل این امر نیز تنها به آموزههای دینی ما بر نمیگردد، بلکه مسئله کیفی را نیز در بر میگیرد. منظورم این است که زمانی ما خواهیم توانست به جایگاه مطلوبی در عالم هنر دست پیدا کنیم که خود را از آموزههای دینی دور نکرده باشیم. گواه این ادعا هم فیلمهایی است که در جشنواره خارجی موفق بودهاند؛ کارهایی که عمدتاً معنا و مضمونی اسلامی داشته و دارند.
کارگردان فیلم «آن مرد آمد» گفت: مقام معظم رهبری بارها درباره قدرت و کارایی سینما سخن گفتهاند، اما متاسفانه هنوز در بسیاری از ارکان جامعه به هنر هفتم به عنوان نیازهای فرعی توجه میشود، در صورتی که امروز فیلم زبان و سلاحی تاثیرگذار در دست کشورهای مختلف است، حتی کشوری چون ترکیه که تا چند سال پیش فیلم و سینمای شاخصی نداشت، تمرکز خود را به روی این امر متمرکز کرده است. برای همین شاهد تولید سریالهای مختلف ترکی هستیم که متاسفانه همچون قارچ در شبکههای فارسیزبان ماهواره پخش میشود.
وی در پایان گفت: برای مبارزه در جنگ نرم بهترین روش مبارزه فرهنگی است یعنی اینکه بتوانیم با تولیدات خود به آنها پاسخ دهیم. این اتفاق نیز امری کاملاً ممکن است، چون در سینمای ایران نیروهای متخصص کم وجود ندارد، تنها کافی است که با سیاستگذاری و هدایت صحیح، آنها را در مسیر تولیدات ارزشی قرار دهیم تا در آیندهای نزدیک، شاهد رشد سینمای دینی ایران در سراسر جهان باشیم.