کد خبر: 3326463
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۴
ایازی در‌ گفت‌وگوی اختصاصی با ایکنا؛

بدون خیران سلامت با مشکل روبه‌رو می‌شدیم/ خیران مشوق ما شده‌اند

گروه سلامت: بدون اغراق باید گفت که اگر کمک خیریه‌ها نبود، بخش قابل توجهی از افرادی که نیاز به کمک داشتند با مشکلات بسیاری مواجه می‌شدند.

هادی ایازی، قائم مقام وزیر بهداشت در امور مشارکت‌های مردمی، در حاشیه بازدید از نمایشگاه قرآن، با حضور در غرفه خبرگزاری ایکنا، در گفت‌و گو با ایکنا، با اشاره به برنامه‌ها و فعالیت‌های خیرین سلامت کشور در سال‌جاری و سال‌های آینده، گفت: مردم ما به کلی انگیزه بالایی برای کار خیر دارند. در اقصی نقاط کشور هم شاهد هستیم که در حوزه‌های خانواده، سلامت، بهداشت و درمان و در کل همه حوزه‌ها خیرین، وارد شده‌اند.

وی افزود: بدون اغراق باید گفت که اگر کمک خیریه‌ها نبود، بخش قابل توجهی از افرادی که نیاز به کمک داشتند، مشکلات بسیاری پیدا می‌کردند.

قائم مقام وزیر بهداشت تصریح کرد: در حوزه سلامت شاهد بودیم که بیمارستان‌های متعدد، درمانگاه‌ها، پلی‌کلینیک‌ها، مراکز اورژانس و پایگا‌ه‌های انتقال خون توسط خیرین ایجاد شده‌اند و مردم از اینها استفاده می‌کنند.

جامعه سمت میانسالی و سالمندی روبه حرکت است

ایازی با اشاره به اینکه باید ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی را افزایش دهیم، گفت: واقعیتی وجود دارد که جامعه ما به سمت میانسالی و سالمندی رو به حرکت است و هرچقدر که جامعه ما سالمندتر شود نیاز به مراکز درمانی افزایش پیدا خواهد کرد و طبیعی است که با توجه به این موضوع ما باید ظرفیت‌های بهداشتی و درمانی را افزایش دهیم.

وی با ارائه آماری از تخت‌های موجود در بیمارستان‌های کشور خاطرنشان کرد: در حال حاضر برای هر 1000 نفر 1.7 تخت بیمارستانی داریم که استاندارد آنها 2.7 است که تقریبا چیزی حدود یک تخت کمبود داریم. ضمن اینکه تخت‌های موجود هم از لحاظ کیفیت ارائه خدمت به مردم استاندارد‌های لازم را ندارند.

قائم مقام وزارت بهداشت با اشاره به اینکه با اجرای طرح تحول سلامت بخش قابل توجهی از مشکلات برطرف شده است، یادآور شد: این کمبود‌ها و مشکلات چه در حوزه‌ درمان و چه در بهداشت و حوزه‌های دیگر شامل پژوهش و آموزش برطرف نمی‌شود مگر اینکه مشارکت‌های مردمی را در این زمینه‌ها داشته باشیم.

در سال‌های آتی مراجعه بیشتری را به مراکز درمانی خواهیم داشت

وی افزود: واقعیت این است که ما این مشکلات را داریم؛ بخصوص با توجه به اینکه ما در سال‌های آتی مراجعه بیشتری را به مراکز درمانی خواهیم داشت.

ایازی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در حال حاضر خیرین حضور و مشارکت گسترده‌تری در این حوزه‌ها داشته‌اند و بیمارستان‌های بزرگی در کلان‌ شهرهای کشور مثل اصفهان، تهران، تبریز، مشهد، شیراز توسط خیرین در حال ساخت است؛ بیمارستان‌هایی که دولت هم این میزان منبع را برای ساخته آنها نداشته‌ است.

http://static.iqna.ir/1/gallery/201507/8587658631566558609476661154.jpg

قائم‌مقام وزیر بهداشت با اشاره به مواردی که خیرین در حال انجام آنها هستند، گفت: در تهران بیمارستان 850 تخت خوابی، در تبریز بیمارستان 540 تخت خوابی و در شیراز بیمارستان 500 تخت خوابی با مشارکت خیرین در حال ساخت است که می‌تواند کمکی به وزارت بهداشت باشد تا کمبود‌های خودش را برطرف کند.

ما از خیرین عقب‌تر هستیم

وی ادامه داد: در حال حاضر خود خیرین پیشگام این طرح‌ها هستند و ما از آنها عقب‌تر هستیم و آنها هستند که ما را به وجد می‌آورند و مشوق ما برای سایر فعالیت‌ها در وزارت بهداشت هستند.

ارتباط گسترده‌‌تر وزارت بهداشت با خیرین در ماه رمضان

ایازی در ادامه با اشاره به فعالیت‌هایی که در ماه مبارک رمضان توسط خیرین و وزارت بهداشت صورت می‌گیرد، گفت: در این ماه همکاران وزارت بهداشت ارتباط گسترده‌‌تری را با خیرین برقرار کردند و جلساتی داشته‌اند. مراسمات بسیاری را با حضور خیرین برگزار کردیم و این برنامه‌ها هم در حال اجراست که مشارکت گسترده‌تر آنها را داریم.

از ظرفیت‌ ایجاد شده در حال استفاده هستیم

قائم مقام وزیر بهداشت اظهار امیدواری کرد: با تعامل بهتری که با خیرین سلامت برقرار شده است و با همکاری که با سازمان اوقاف و امور خیریه ایجاد شده، تعداد قابل توجهی از رقم‌هایی که در حوزه وقف وجود دارد تولیت آنها به موضوع سلامت اختصاص پیدا کرده است که در چهار چوب تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت بهداشت و اوقاف، از این ظرفیت‌ ایجاد شده به نحو احسن در حال استفاده هستیم.

ایازی خاطرنشان کرد: مجموعه اقدامات صورت گرفته منجر به این شده است که در سال‌های آتی بخش قابل توجی از مشکلات حوزه بهداشت و درمان را بتوانیم با مشارکت‌های گسترده‌تر مردم برطرف کنیم.

captcha