به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) در نشست تخصصی آینده پژوهی عفاف و حجاب که صبح امروز 22 تیرماه از سوی بسیج اساتید تهران بزرگ برگزار شد حاضران در نشست بر نقش خانواده در این خصوص تأکید کردند.
در ابتدای این نشست سید جواد سعادتینژاد رئیس بسیج اساتید تهران بزرگ با بیان اینکه بزرگترین نگرانی کشورهای جهان از یکدیگر نگاه تمدنی است، عنوان کرد: بزرگترین نگرانی غرب هم از ایران یک نگرانی تمدنی بوده؛ به این دلیل که یک تمدن اوج و فرودش 200 سال طول میکشد و آنچه که نشان میدهد این است که تمدن آنها در حال فروپاشی و تمدن ما در حال شکوفایی است لذا تمام هم و غم آنها این است که این تمدن را به زوال بکشانند.
وی افزود: از جمله ویژگیهای یک تمدن بحث حجاب و عفاف است که فقط در مورد زنان مصداق پیدا نمیکند بلکه مردان را هم در بر میگیرد، این مسأله نه یک جزء تمدنی کوچک که جزء بسیار بزرگ و مهمی است که میتواند سایر اجزا را نیز در برگیرد.
سعادت نژاد بیان کرد: امر به معروف و نهی از منکر میتواند نقش مهمی در تداوم این جزء تمدنی داشته باشد که اجزای اجرایی آن خود مردم بوده و میتوانند این مهم را پیش ببرند.
عوامل اجتماعی از جمله دلایل گرایش به بیحجابی است
فرشته روحافزا معاون تدوین و سیاستگذاری شورای عالی بسیج اساتید نیز به بیان علل گرایش جوانان به بیحجابی پرداخت و اظهار کرد: عوامل و عناصر زیادی دست به دست هم داده تا حجاب مورد نظر ما را از بین ببرند.
وی افزود: در پژوهشی که در 9 دانشگاه انجام دادیم عوامل اجتماعی مانند سینما، تئاتر، گوشی تلفن همراه و فضای مجازی همچنین عامل هویتی مانند عدم تکیه و ایستادگی بر باورها مانند آنچه که در دانشگاه برای دانشجوی معتقد و محجبه رخ میدهد بر این موضوع تأثیر میگذارد.
روحافزا ادامه داد: اینکه چرا این اتفاق افتادهاست و به این جا رسیدهایم که گرایش جوانان به بیحجابی بیشتر میشود، یک بحث اجتماعی است و مطئنا عوامل اجتماعی نیز بر آن تأثیر میگذارد.
جو درونی دانشگاهها دانشجویان را به سوی حجاب هدایت نمیکند
وی اعلام کرد: جو غالب درونی دانشگاهها به دلیل عدم اقناع کننده بودن برنامههای فرهنگی، دانشجوها را به سوی حجاب هدایت نمیکند حتی کرسیهای آزاد اندیشی نیز برای این دانشجویان قانع کننده نیست.
معاون خواهران سازمان بسیج اساتید اذعان کرد: پرداختن به موضوع پوشش در بحث عفاف یکی از اشتباهاتی است که در این مورد میشود باید از قرآن مجید در این مورد راهنمایی بگیریم. اولین موضوع مورد بحث در قرآن کریم در رابطه با «نگاه» مردان و نحوه «سخن گفتن» زنان برای حفظ عفاف است.
وی ادامه داد: همچنین قرآن در رابطه با شیوه راه رفتن زنان نیز اشاراتی دارد و مثال راه رفتن دختران شعیب(ع) برای داشتن حیا را مطرح میکند، این در واقع نگاه دینی است و ما نیز باید در این رابطه نگاه دینی داشته باشیم.
روح افزا ادامه داد: اگر در قرن حاضر بخواهیم دختران و پسران باحیایی داشته باشیم باید با زبان اقناع کنندهای با آنان سخن بگوییم این در حالیست که عموم خانوادههای ما این آموزش را ندارند که اقناع فکری کرده و ارضای محبتی بکنند.
وی با بیان اینکه چندین مورد علمی وجود دارد که میتواند از لحاظ روحی و روانی بر حجاب و عفاف تأثیر بگذارد، یادآورشد: بیشتر بزهکاریها به جز دو مورد آن میتواند به حجاب و عفاف ارتباط پیدا کند، پارتیهای زیر زمینی، رقص و مشروبات الکلی و اعتیاد نیز به حیا در جامعه ارتباط پیدا میکند.
ارتباط اقتصاد مقاومتی و حجاب
در ادامه این نشست نهله غروی نائینی عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز به بیان پیوند اقتصاد مقاومتی و حجاب و عفاف پرداخت و اظهار کرد: یکی از مواردی که در اسلامی بر آن تأکید شده است این است که زن مسلمان جز برای شوهرش آرایش نکند، وقتی این گونه باشد این زن دیگر نیازی به مصرف لوازم آرایشی گوناگون که تماما تولید کشورهای خارجی هستند، ندارد.
وی تأکید کرد: این موضوع میتواند برای اقتصاد مقاومتی حائز اهمیت باشد چرا که زن مجبور نیست هر روز خود را به یک شکل درآورد و آرایش جدیدی با مواد آرایش جدیدتری بکند لذا این موضوع میتواند مقدار زیادی سرمایه مالی به خانوادهها و کشور برگرداند.
عدم اجرا شدن قوانین حجاب و عفاف
کبری خزعلی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز دیگر سخنران این نشست بود که به اجرا نشدن قوانین در رابطه با حجاب و عفاف پرداخت.
وی تأکید کرد: باید برنامهای برای تحول علوم انسانی داشته باشیم اگر این کار را انجام ندهیم مطمئنا رفتار و سلوک فرزندان و دیگر افرادی که در سیستم آموزشی به تحصیل میپردازند بر اساس سیستم سکولار غربی شکل مییابد.
خزعلی با بیان کمکاری مسئولین در رابطه با اجرای قوانین حجاب اظهار کرد: مسئولین حجاب را وجه مصالحه بازیهای انتخاباتی قرار دادهاند گاه رسانههای ما هم با این جریان همراهی میکنند. باید تأکید کنم که ما حجاب را به بازی گرفتهایم.
وجود قوانین کافی در رابطه با حجاب و عفاف
لاله افتخاری نماینده مجلس نیز در پایان این نشست طی سخنانی عنوان کرد: به اندازه کافی قوانین در رابطه با حجاب وجود دارد و نیازی به تصویب قوانین جدید نیست .
وی بیان کرد : از تجارب موفق باید در جهت شکلدهی اهداف خود در این زمینه استفاده کنیم، باید طبق نظر قرآن عمل کرده و تاریخ را مبنای آینده پژوهی خود در این زمینه قرار دهیم تا بتوانیم بحث حجاب و عفاف را پیش بریم.
افتخاری یادآور شد: کسی پیگیر عفاف و حجاب در جامعه نیست و در واقع امر به معروف و نهی از منکر از میان ما رخ بر بسته است و این نشان از بیتوجهی به آیات قرآن است که نحوه برخورد با عفاف را برای ما تشریح کرده است.