کد خبر: 3327936
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۴
گفت‌‌وگو با نویسنده «از آزادی تا پیروزی»؛

زندگی‌نامه مرد شماره دو انقلاب اسلامی به زودی منتشر می‌شود

گروه ادب: نویسنده کتاب «از آزادی تا پیروزی» از چاپ و عرضه اثرش که شامل بررسی سه بخش از زندگی آیت‌الله طالقانی است توسط انتشارات سوره مهر در آینده نزدیک خبر داد.

میرزا باقر علیان‌نژاد، نویسنده کتاب «از آزادی تا پیروزی» در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از چاپ و عرضه این کتاب توسط انتشارات سوره مهر در آینده نزدیک خبر داد و عنوان کرد: آیت‌الله طالقانی مرد شماره دو انقلاب اسلامی است که در طول نهضت امام خمینی(ره) همراه ایشان بود و دوران طولانی را از آغاز نهضت تا سال 57 در زندان به سر برد.
علیان‌نژاد با اشاره به اینکه تاکنون کتاب‌های زیادی درباره زندگی و مبارزات سیاسی آیت‌الله طالقانی به نگارش درآمده، افزود: کتاب‌های زیادی نیز درباره ایشان نوشته شده، ولی تا به امروز هیچ کتاب روزشماری درباره زندگی‌نامه ایشان وجود نداشته، به همین دلیل تصمیم گرفتم این خاطرات را به صورت روزشمار بیان کنم.
نویسنده کتاب «از آزادی تا پیروزی» گفت: بخش اول کتاب، روزشمار تفصیلی زندگی آیت‌الله طالقانی از تولد تا رحلت ایشان است و بخش دوم به مجموعه تمام اعلامیه‌ها، پیام‌ها، سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های ایشان از 8 آبان 57 تا 22 بهمن 57 و پیروزی انقلاب اسلامی می‌پردازد. بخش پایانی نیز به تصاویر و مستنداتی از جمله تصویر شناسنامه و مراسم تشییع پیکر ایشان اختصاص دارد.

وی افزود: در بخش زندگی‌نامه تفصیلی آیت‌الله طالقانی از 130 عنوان کتاب و50 عنوان نشریه فیش‌برداری شده  که مجموع آنها 80 صفحه به صورت روزشمار است. همچنین برای مجموعه مقالات و مصاحبه‌ها هم سعی کردم از منابع دست اول که روزنامه‌های آن دوره را شامل می‌شود استفاده کنم.
علیان‌نژاد با بیان اینکه نگارش «از آزادی تا پیروزی» یک سال زمان برده است، گفت: در نگارش این اثر از 130 عنوان کتاب و 50 نشریه استفاده کرده‌ام.
نویسنده «از آزادی تا پیروزی» تاکید کرد: سعی کردم نقش موثر آیت‌الله طالقانی در روند پیروزی انقلاب اسلامی را به تصویر بکشم، تا نسل جدید با این مرد بزرگ انقلابی و اهداف و آرمان‌هایش آشنا شوند.

ضرورت رعایت بی‌طرفی و اشراف نویسنده تاریخ شفاهی بر موضوع

علیان‌نژاد با تاکید بر اهمیت پرداختن به تاریخ شفاهی و بیان خاطرات بزرگان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: البته در نگارش تاریخ شفاهی باید در مرحله نخست تاریخ‌نگار برای مصاحبه به سراغ شاهدان عینی حو ادث برود و خود نیز به دلیل اینکه حوادث مورد پرداخت در تاریخ شفاهی مشمول گذر زمان شده و زنده نیست، باید به موضوع اشراف داشته باشد تا صحت و سقم سخنان مصاحبه شونده را درک کند.
نویسنده «از آزادی تا پیروزی» افزود: از سوی دیگر نویسنده تاریخ شفاهی باید کاملاً بی‌طرف باشد و بر اساس اسناد و گفته‌های شاهدان عینی به نقل موضوع مورد نظر بپردازد.
وی گفت: در تاریخ شفاهی گاه با یک شخصیت زنده درباره زندگی و ابعاد مختلف شخصیتی وی گفت‌وگو می‌شود و گاهی تاریخ شفاهی درباره یک موضوع است که اشخاص مختلف مورد مصاحبه قرار می‌گیرند.

captcha