کد خبر: 3328025
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۴
هاشمی عنوان کرد:

عدم استقبال نهادهای قرآنی کشور از بنیاد بین‌المللی قرآن/ نهادها رویکرد داخلی دارند

شعب خارجی: معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به آغاز فعالیت بنیاد بین‌المللی قرآن کریم در این سازمان گفت: هنوز این بنیاد از سوی نهادها و سازمان‌های قرآنی کشور مورد استقبال قرار نگرفته است.

محمدحسین هاشمی، معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به حضور برخی کشورها در بخش بین‌الملل بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن گفت: در این بخش از نمایشگاه حدود 8 کشور حضور یافتند که شامل 12 هنرمند و 3 پژوهشگر قرآنی بودند.
وی تصریح کرد: امسال با توجه به فضای موجود در جهان اسلام برگزاری بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن معنا و مفهوم خاصی پیدا کرد.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: تلاش‌های گوناگونی در جهان اسلام صورت گرفته با این هدف که مفاهیم اصیل قرآنی جایش را به مسائلی که تحت عناوینی توسط گروه‌های تکفیری مطرح می‌شود، بدهد.
وی با بیان این‌که گروه‌های تکفیری وحدت و یکپارچگی امت اسلامی را هدف قرار داده و تلاش می‌کنند در بین این امت تفرقه ایجاد کنند، گفت: این گروه‌ها توانسته‌اند با حمایت صهیونیست‌ها و برخی کشورهای منطقه و سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای غربی ضربات سنگینی به پیکره جها ن اسلام وارد کنند.

مرجعیت قرآن در جهان اسلام؛ راهبردی درعرصه دیپلماسی قرآنی
هاشمی گفت: ما در این فضا به دنبال آن هستیم که «مرجعیت قرآن در جهان اسلام» را به عنوان یک راهبرد در عرصه دیپلماسی قرآنی دنبال کنیم که بخش بین‌الملل نمایشگاه قرآن نمودی از این حرکت بوده است.
وی افزود: در کنار این فعالیت، در کشورهای گوناگون نیز اقداماتی انجام داده‌ایم از جمله در ماه مبارک رمضان در 40 کشور فعالیت قرآنی داریم؛ ده‌ها قاری، حافظ و گروه‌های تواشیح برای اجرای برنامه به این کشورها اعزام شده‌اند که این فعالیت‌ها در راستای هدف اصلی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مبنی بر اشاعه فرهنگ اصیل قرآنی در حوزه بین‌الملل و بهره‌مندی از دیپلماسی قرآنی است؛ چرا که قرآن و شخص پیامبر(ص) محورهایی هستند که می‌توانند جهان اسلام را به وحدت برسانند.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به توصیه پیامبر اسلام(ص) مبنی بر پناه‌بردن به قرآن در مواجهه با فتنه‌ها گفت: بر اساس این توصیه، جمهوری اسلامی ایران به قرآن پناه برده و احیای مرجعیت قرآن را به عنوان یک راهبرد اساسی در سطح جهان اسلام دنبال می‌کند.
وی تصریح کرد: در همین راستا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بنیاد بین‌المللی قرآن کریم را تأسیس کرد که فعالیت آن از ابتدای سال 1394 آغاز شده است.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با بیان این‌که این بنیاد به دنبال بهره‌گیری از ظرفیت‌های قرآنی کشور در حوزه بین‌الملل است، گفت: این سازمان برای گسترش فعالیت‌های بنیاد از شبکه رایزنی‌های جمهوری اسلامی در سایر کشورها استفاده می‌کند؛ اما مهم این است که بتوانیم ظرفیت قرآنی داخل کشور را با فضای بین‌المللی آشتی دهیم تا با نهادهای مشابه خود در خارج از کشور پبوند بخورند.
هاشمی گفت: این مراودات می‌تواند در گسترش همکاری‌های قرآنی جهان اسلام مؤثر باشند.

انتقاد از عدم همکاری نهادهای قرآنی با بنیاد بین‌المللی قرآن
وی در مورد تمایل سازمان‌ها و نهادهای قرآنی داخلی برای همکاری با این بنیاد بین‌المللی گفت: جا دارد نقدی به نهادهای قرآنی کشور داشته باشم؛ به دلیل این‌که وظیفه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی حضور در عرصه بین‌المللی است، تلاش فراوانی داشتیم که نهادها و مؤسسات مهم قرآنی به نحوی در این عرصه حضور پیدا کنند و با نهادهای همتای خود ارتباط برقرار کنند.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که زمینه لازم را برای مراودات و تعامل نهادهای قرآنی با مؤسسات قرآنی دیگر کشورها در عرصه بین‌الملل فراهم کنیم که این کار تأثیرات فراوانی دارد و علاوه بر توسعه همکاری‌ها می‌تواند بازتاب بسیار خوبی در جهان اسلام داشته باشد.
هاشمی با اشاره به برگزاری مسابقات مختلف قرآنی در کشورهای اسلامی گفت: در حال حاضر آیین‌نامه‌ها و شیوه‌های مختلفی در برگزاری مسابقات قرآن وجود دارد که این همکاری‌ها می‌تواند به وحدت رویه مسابقات قرآن کشورهای اسلامی کمک کند.
وی همچنین اظهار کرد: از سوی دیگر به دلیل این‌که ام‌القرای جهان اسلام هستیم، بسیار اهمیت دارد که سازمان‌ها و نهادهای قرآنی کشور با سازمان‌های قرآنی جهان اسلام پیوند بخورند و یا حضور فعالی داشته باشند.
هاشمی خاطرنشان کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این آمادگی را دارد که زمینه را برای حضور سازمان‌ها و نهادهای قرآنی در کشورهای اسلامی آماده کند؛ این بستگی به نهادها دارد که چطور از این فرصت استفاده کنند.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مهم‌ترین دلیل عدم استقبال سازمان‌ها و نهادهای قرآنی کشور از این طرح را ذهنیت آنها عنوان کرد و گفت: این سازمان‌ها عمدتاً رویکردهای داخلی دارند.
هاشمی در پایان گفت: حجت‌الاسلام محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی هرچند نگاه بین‌المللی دارند؛ اما کمیسیون‌ها و دیگر اعضا رویکرد داخلی دارند و کمتر به حوزه بین‌الملل توجه می‌کنند.

captcha