کد خبر: 3328516
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۹
عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه تشریح کرد:

آثار اقتصادی توافق هسته‌ای/ امکان رشد اقتصادی در شرایط پساتحریم

گروه اقتصاد: جلیلی، ورود ایران به بازارهای جهانی، افزایش صادرات، امکان مبادله با بانک‌های خارجی، رونق بازار بورس، افزایش درآمد و رونق اشتغال را برخی از آثار اقتصادی توافق هسته‌ای دانست.

اسماعیل جلیلی، عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به بحث درباره آثار اقتصادی توافق هسته‌ای پرداخت و اظهار کرد: اثرگذاری نهایی شدن این توافق در بخش‌های مختلف اقتصاد کشور قابل پیش‌بینی است؛ بخصوص بعد از لغو تحریم‌هایی که توسط سازمان ملل، اتحادیه اروپا یا ایالات متحده آمریکا صورت گرفته است.

ورود ایران به بازارهای جهانی با توافق هسته‌ای

وی ادامه داد: با لغو این تحریم‌ها، روابط تجاری بین جمهوری اسلامی ایران با بازار جهانی و کشورهایی که ما را مورد تحریم قرار داده بوند برقرار می‌شود؛ بنابراین اثرگذاری لغو تحریم‌ها در بخش‌های اقتصادی، بانکی و مالی کشور به تناسب همان محدودیت‌هایی که تحریم‌ها برای اقتصاد و مبادلات تجاری و بانکی و پولی ما را ایجاد کرده بودند دارای گستردگی است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأکید کرد: نکته دیگر در مورد توافق هسته‌ای این است که افزایش تولید و صادارت ما و سهم بردن اقتصاد کشور از بازارهای بین‌المللی و حضور در این بازارها هم فرصتی است که بعد از رفع تحرم‌ها فراهم می‌شود و می‌تواند به ما در توسعه اقتصادی کمک کند.

امکان مبادله با بانک‌های خارجی پس از توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌ها

وی افزود: البته این مورد به برنامه‌‌هایی که دولت برای سهم بردن از این بازارها و یا تلاش‌هایی که بخش خصوصی برای حضور در بازارهای جهانی طراحی کرده است بستگی دارد و با طراحی و برنامه‌ریزی‌های مناسب می‌توانیم اثرگذاری بر بازارهای بیرونی توسط فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان داخلی را شاهد باشیم.

نماینده مسجدسلیمان در خانه ملت ادامه داد: تأثیر دیگر توافق هسته‌ای بر اقتصاد ایران این است که امکان تبادل مالی و پولی برای ما را فراهم می‌کند؛ بدین معنی که این شرایط برای بانک‌ها، مؤسسات مالی و اعتباری ما فراهم  می‌شود تا با بانک‌های خارجی مبادلات تجاری و ارزی انجام دهند و در این صورت این فرصت برای چرخش منابع بانک‌های ما بین کشورها، بازرگانان و بخش‌های مختلف اقتصادی مهیا می‌شود و این هم اثر گسترده‌ای بر اقتصاد ملی ما خواهد گذاشت.

تأثیر توافق هسته‌ای بر رونق بازار بورس

وی خاطرنشان کرد: اثر بعدی توافق هسته‌ای و رفع تحریم‌ها ایجاد شرایطی است که می‌توانیم از منابع سرمایه‌ای خارجی، چه سرمایه ایرانیان خارج از کشور و چه خارجیانی که تمایل به سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصاد ما همانند حوزه صنعت، خدمات، کشاورزی و ... را دارند، استفاده کنیم و این موضوع و امکان سرمایه‌گذاری در داخل کشور هم عاملی مهم در بهبود وضعیت اقتصادی است.

جلیلی افزود: همچنین بنگاه‌ها و شرکت‌های اقتصادی ما برای اینکه بتوانند فعالیت اقتصادی خود را آغاز کنند شرایط لازم برای فعالیت آنها فراهم می‌شود و هنگامی‌که این موضوعات را بررسی کنیم، به آثار آن در بازار سرمایه و رونق بازار بورس هم پی خواهیم برد.

امکان رشد اقتصادی در شرایط پساتحریم

وی گفت: نکته بعدی و مهم این است که با ایجاد این ظرفیت‌ها در اقتصاد کشور، به صورت خودکار ظرفیت ایجاد شغل هم افزایش پیدا کرده و یکی از بحران‌هایی که امروزه با آن مواجه هستیم و آن بیکاری قشر ماهر و تحصیل کرده ماست هم برطرف شده و امکان ایجاد شغل برای این افراد فراهم می‌شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان عنوان کرد: اگر این امکاناتی که بنده به آن اشاره کردم ایجاد شد، درآمد سرانه افراد در کشور افزایش پیدا می‌کند و در این صورت می‌توانیم رشد اقتصادی در شرایط پساتحریم را شاهد باشیم.

captcha