کد خبر: 3328545
تاریخ انتشار : ۲۴ تير ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۲
خیرالامور در گفت‌وگو با ایکنا:

پذیرش قطعنامه ۵۹۸ مصلحتی تلخ بود

گروه جهاد و حماسه: یک پژوهشگر عرصه دفاع مقدس با اشاره به پذیرش قطعنامه ۵۹۸ توسط امام خمینی(ره) در سال 67، اظهار کرد: پس از یک سال از زمان صدور این قطعنامه، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی آن را بر اساس مصلحت کشور پذیرفت.

سیدمحمود خیرالامور، پژوهشگر حوزه دفاع مقدس در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه صدور قطعنامه 598 در 23 تیر 66 و به دنبال پیشروی خوب و توفیق‌های ایران در عملیات‌های والفجر 8 و کربلای 5 اتفاق افتاد، گفت: حامیان رژیم بعثی که به قدرت نظامی ایران واقف شدند، برای ممانعت از پیشروی ایران به عراق قطعنامه را صادر کردند.
خیرالامور با بیان اینکه شورای امنیت موضع یکسانی در صور قطعنامه در جنگ ایران و عراق و عراق و کویت نداشت، توضیح داد: اولین قطعنامه شورای امنیت هفت روز پس از شروع حمله نظامی عراق به ایران صادر شد که در آن، این حمله را یک منازعه مرزی بین دو کشور دانسته و توصیه‌آمیز بود، ولی تنها دو ساعت پس از حمله عراق به کویت، شورای امنیت قطعنامه صادر کرد و برخوردی متفاوت نشان داد.
این پژوهشگر دفاع مقدس ‌گفت: جنگ تحمیلی به نوعی جنگ جهانی سوم بود که ابرقدرت‌های شرق و غرب از عراق حمایت می‌کردند و پیشرفته‌ترین سلاح‌های جنگی را در اختیار این متجاوز قرار می‌دادند و حتی 9 استاد خلبان ناتو در اختیار عراق قرار گرفتند و عراق توانست در ماه‌های پایانی جنگ، تهران، قم و اصفهان را بمباران کند.

قانونی که ایران را تحریم تسلیحاتی کرد
وی عنوان کرد: از جمله دلایل حمایت کشورهای غربی از عراق می‌توان به تصویب قانون استانچ اشاره کرد که بر اساس آن هیچ کشوری حق نداشت به ایران مهمات بدهد و ایران با تحریم قفل‌کننده مواجه شد. از سوی دیگر موشک‌های عراقی را تجهیز کردند و توان موشکی عراق در سال‌های 66 و 67 سه برابر ارتقاء یافت.
خیرالامور تصریح کرد: حضور ناوهای آمریکا در خلیج فارس به بهانه باز ماندن تنگه هرمز و به دنبال آن افزایش حملات عراق به تاسیسات نفتی ایران از عوامل موثر در پذیرش قطعنامه از سوی ایران بود.
وی گفت: پس از صدور قطعنامه برای تحت فشار قرار دادن ایران برای پذیرش آن، همزمان با تهاجمات ارتش عراق در جبهه‌های زمینی، ناوگان نظامی آمریکا در خلیج فارس جنگ گسترده‌ای را علیه منافع ایران در خلیج فارس آغاز کرد. آخرین اقدام مداخله‌جویانه آمریکا به نفع رژیم عراق حمله ناو وینسنس به هواپیمای مسافربری ایران در نزدیکی بندرعباس بود. در 12 تیرماه 1367 ناو چند منظوره آمریکا در منطقه تنگه هرمز با شلیک دو موشک، هواپیمای مسافربری ایرباس جمهوری اسلامی را در حالی که ارتفاع هفت‌پایی را پشت سر گذاشته بود و به سمت 12 پا می‌رفت با 290 مسافر مورد اصابت قرار داد.

دستاوردهای دفاع مقدس از مباحث مغفول مانده در حوزه پژوهش است
این پژوهشگر دفاع مقدس افزود: این اقدام آمریکا پیام روشن این کشور مبنی بر تشدید جنگ و آمادگی آن برای جنایات بیشتر علیه مردم ایران بود.
وی تاکید کرد: امام خمینی(ره) در 25 تیرماه 67 با توجه به مسائل خارجی و نیز برخی جنبه‌های داخلی قطعنامه را پذیرفتند و در تابستان 67 در آخرین سخنرانی خود با اشاره به حضور فعال اقشار مختلف در جبهه‌ها فرمودند اگر مطمئن بودم مردم این قدر پای کار هستند این قطعنامه را نمی‌پذیرفتم.
خیرالامور گفت: یکی از مسائل مغفول مانده در پژوهش حوزه دفاع مقدس، دستاوردهای دفاع مقدس است. 

وی عنوان کرد: در طول جنگ پای یک سرباز عراقی نیز به تهران باز نشد، ولی در میدان فردوس عراق، امروز عکس مقام معظم رهبری و امام خمینی(ره) نصب است. پیروز نهایی جنگ، ایران بود، نه عراق و شاهد این ادعا، اعلام متجاوز بودن عراق در بیانیه سازمان ملل در سال 70 است.

captcha