کنان شورکویچ، هنرمند اهل شهر «سارایوو»، پایتخت بوسنی و هرزگوین، که در رشته عکاسی فعالیت میکند و سردبیر نشریه «هنر اسلامی» این کشور است، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان این مطلب گفت که به هنر اسلامی در دو بخش کلاسیک و معاصر میپردازد.
وی سالها است که عکاسی میکند و در زمینه عکاسی از مساجد تخصص دارد. وی از مساجد مهم کشورهای مختلف عکاسی میکند و با این عکسها قصد دارد که فرهنگ و هنر اسلامی را معرفی کند.
در عکسهای کنان شورکویچ، طراحیها و فرمهای گوناگون مساجد، معماری داخلی و خارجی این آثار هنری و دینی و همه جزئیات مساجد معرفی میشود.
شورکویچ در این باره میگوید: «اعتقادات من، مرا به عکاسی از مساجد کشاند و عکاسی از مساجد انتخاب عقلی و انتخاب هنری من است».
وی افزود: «من در زمینه خوشنویسی اسلامی نیز فعالیت کردهام و به این هنر علاقه زیادی دارم».
اصفهان؛ محبوبترین شهر جهان
وی که در سال 2000 از تهران، قم و اصفهان دیدن کرده، میگوید: من ایران را دوست دارم، اصفهان محبوبترین شهر من در جهان است.
این هنرمند بوسنیایی میگوید: هنر اسلامی بر زندگی من تأثیر زیادی داشته است. من زندگی خود را بدون اسلام و قرآن نمیتوانم تصور کنم.
وی میگوید: امیدوارم که با هنر خود بتوانم تصویر نادرستی را که از اسلام و قرآن از سوی برخی گروههای کوچک افراطگرا ایجاد شده، تصحیح کنم.
شورکویچ گفت: هنر من، هنری صلحآمیز است و من در راستای ترویج زیبایی فعالیت میکنم، بنابراین قطعاً مؤثر واقع خواهد شد.
این هنرمند بوسنیایی تاکنون آثار خود را در نمایشگاههای متعددی از جمله در صربستان، ترکیه و ایران به نمایش گذاشته است.
وی عنوان کرد: در بوسنی هنرمندان و مدارس هنری زیادی وجود دارد که در رشتههای مختلف فعالیت میکنند.
قرآن، نماد دین اسلامی در بوسنی است
کنان شورکوویچ با اشاره به جایگاه بالای قرآن کریم در کشور بوسنی گفت: قرآن نماد دین در کشور من است.
وی گفت: 50 درصد جمعیت بوسنی را مسلمانان و باقی را مسیحیان و جمعیت کوچکی را یهودیان تشکیل میدهند.
شورکویچ که یک مسلمان بومی اروپای شرقی است، میگوید: ما در زمان جنگ شرایط سخت و مشکلات زیادی داشتیم، اما اکنون روابط خوبی میان مردم وجود دارد.
اسلامهراسی؛ مشکلی بزرگ در غرب اروپا
این هنرمند بوسنیایی افزود: اسلامهراسی در کشورهای اروپایی وجود دارد، اما در بوسنی اینطور نیست. به طور کلی میتوان گفت که در کشورهای غرب اروپا اسلامهراسی مشکل بزرگی محسوب میشود که باید برای حل آن تلاش کرد.
وی عنوان کرد: به نظر من میتوان با نزدیک کردن جوامع به هم و ترویج فعالیتهای فرهنگی و گسترش روابط، با اسلامهراسی مقابله کرد.