کد خبر: 3328800
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۷
حجت‎الاسلام رفیعی عنوان کرد:

توحید، نبوت و امامت؛ سه محور اساسی در نماز فطر/ احزاب سیاسی مچ‎گیری نکنند

گروه حوزه‎های علمیه: عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) به تشریح محورهای اصلی دعای نماز عید فطر پرداخت و با اشاره به عفو به عنوان یکی از محورها گفـت: جناح‎های سیاسی نسبت به یکدیگر گذشت داشته باشند و مچ‎گیری نکنند.

به گزارش خبرگزاری بین‎المللی قرآن(آیکنا) حجت‎الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی، امروز 15 تیرماه در جلسه تفسیر در حرم حضرت معصومه(س) به تشریح دعای نماز عید سعید فطر پرداخت و گفت: توحید، نبوت و امامت سه محور کلیدی و اساسی در این نماز است و هشت ویژگی خداوند در آن بیان شده است؛ کبریا، عظمت، جود، عفو، رحمت، تقوی، مغفرت و جبروت هشت ویژگی خداست که در این دعا بیان شده است و هرکدام پشتوانه قرآنی دارد.

وی تصریح کرد: یکی از واژگان محوری در قرآن مغفرت است و قرآن فرموده اگر می‎خواهید مشمول عفو و بخشش الهی شوید باید دیگران ببخشید و عفو کنید؛ «وَ لْیَعْفُوا وَ لْیَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَن یَغْفِرَ اللَّهُ لَکُمْ»(23 نور) همان طور که درآستانه عید فطر امام سجاد(ع)، کنیزان و بردگان را جمع می‎کرد و می‎گفت من خطاهای شما را بخشیدم و شما هم با صدای بلند فریاد بزنید که علی بن الحسین ما را بخشید خدایا او را ببخش. 

عفوهایی که بیشتر توصیه شده است

استاد حوزه علمیه بیان کرد: در چند مورد عفو بیشتر توصیه شده که یکی از آنها عفو زن و شوهر نسبت به یکدیگر است؛ زیرا بر اساس قرآن زن و مرد مایه تسکین یکدیگر هستند. انس زن و شوهر هم ربطی به سن آنها ندارد.

رفیعی با اشاره به عفو از متدینین و اهل قرآن تصریح کرد: ممکن است فرد دچار خطا شود ولی چون متدین است باید او را ببخشیم؛ حریم‎ها را حفظ کنیم زیرا برخی حرمت شکنی‎ها می‎تواند نظام روحاننیت و نظام اسلامی و نظام حوزه را به هم بزند.

وی افزود: بر اساس روایات بدترین مردم کسی است که عذر دیگران را نپذیرد ومخصوصا خطای غیرعمدی را که باید به راحتی ببخشیم.

عفو مسئولان از یکدیگر

رفیعی ادامه داد: عفو مسئولان از یکدیگر یکی دیگر از مواردی است که توصیه زیاد به آن شده است، نه اینکه جناح الف روی کار بیاید و تمامی افراد جناح ب را حذف کند؛ البته منظور من دولت خاصی نیست و متاسفانه همه دولت‌ها همین طور بوده اند و استاندار، فرماندار، روسای دانشگاه ها و ... را تعویض کرده اند یعنی در میان اینها افراد متدین و کارآمد وجود نداشته است؟

رفیعی با بیان اینکه عفو از خویشاوندان یکی دیگر از موارد توصیه شده است اظهار کرد: در ادامه این دعا نیز عید فطر را برای پیامبر مایه ذخر و شرافت و کرامت و مزید می‎داند زیرا مومنان پیرو ایشان یک ماه روزه گرفته و در یک نماز عمومی آن را جشن می‎گیرند.

رفیعی تصریح کرد: در انتهای دعا نیز از خدا می‎خواهیم که هر آنچه به بندگان صالح عطا کرده‌ای به ما هم عنایت فرما و هر آنچه از آنان دور داشته‎ای از ما هم دور بدار که مراد از عباد صالح با استناد به آیات دیگر قرآن، امام زمان و یاران ایشان است.

captcha