کد خبر: 3330244
تاریخ انتشار : ۲۹ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۵
قره‌شیخلو عنوان کرد:

تبلیغ قرآن‌های بدون مجوز در رسانه ملی/ برخی ناشران مجوزها را دستکاری می‌کنند!

گروه ادب: رئیس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به تبلیغ قرآن‌های بدون مجوز در رسانه ملی گفت: برخی ناشران مجوزهای سازمان دارالقرآن را دستکاری کرده و 15 – 16 نوبت چاپ بدون مجوز انجام می‌دهند.

مهدی قره‌شیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره وجود نظارت‌های سازمان دارالقرآن بر چاپ و نشر قرآن و دلیل وجود قرآن‌های مغلوط در بازار گفت: بحث نظارت و قانون در رابطه با چاپ و نشر قرآن وجود دارد، اما تعداد کمی از افراد هستند که این چرخه را رعایت نمی‌کنند و بدون مجوز اقدام به چاپ و فروش قرآن کرده و یا مجوزهای سازمان دارالقرآن را دستکاری کرده و در چاپ‌های بعدی از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: ما موارد زیادی از قرآن‌های فاقد مجوز داشتیم که در نمایشگاه‌های کتاب و قرآن، آنها را بررسی کردیم که برخی اشکالات هم وجود داشته است؛ چرا که در هر مرحله از چاپ امکان اشکال وجود دارد و برای همین است که در هر مرحله باید تصحیح صورت گیرد، اما برخی این چرخه را رعایت نمی‌کنند و با گرفتن یک مجوز از سازمان دارالقرآن آن را دستکاری کرده و 15 – 16 نوبت چاپ بدون مجوز انجام می‌دهند.

قره‌شیخلو ادامه داد: در این راستا هماهنگی‌هایی با وزارت ارشاد انجام شده تا در صورت تخلف این قرآن‌ها را جمع‌آوری کرده و با موارد موجود تخلف‌ها برخورد کنند.

مسئولیت برخورد با ناشر را نداریم

وی در ادامه عنوان کرد: ما نظارت‌ها را به صورت موردی بر بازار نیز داریم، اما مسئولیت برخورد با ناشر را نداریم و این امر با وزارت ارشاد است و به هر موردی که برخورد می‌کنیم به وزارت ارشاد اطلاع می‌دهیم که فلان ناشر در فلان چاپ تخلف و قرآن بدون مجوز چاپ کرده است.

رئیس سازمان دارالقرآن تصریح کرد: این ارشاد است که باید با هیئت تخلف این موضوع را بررسی کرده و با ناشر متخلف برخورد کند و دوستان در ارشاد باید کمک کنند تا فضایی را در جامعه به وجود آورند که کسی جرئت نکند قرآن بدون مجوز چاپ و منتشر کند چون قرآن شوخی‌بردار نیست و مردم اعتماد کرده و قرآن را خریداری می‌کنند و این دِینی است که گردن همه ما وجود دارد.

آماده همکاری با وزارت ارشاد هستیم

قره‌شیخلو با بیان اینکه نظارت بر چاپخانه‌ها و سرکشی به آنها برعهده وزارت ارشاد است، گفت: وظیفه ما فقط تصحیح قرآن است، اما در این مورد نیز آماده همکاری با وزارت ارشاد هستیم و می‌توانیم نمایندگانی برای این امر اعزام کنیم تا به چاپخانه‌ها و نحوه چاپ قرآن نظارت کنند و بازرسی کرده و موارد تخلف را گزارش دهند تا با آنها برخورد شود.

وی یادآور شد: در این راستا جلساتی با وزارت ارشاد برگزار می‌شود تا نظارت بر چاپ دقیق‌تر شود؛ چرا که مردم انتظار دارند قرآنی که به دست‌شان می‌رسد بدون اشکال باشد و برخی از این قرآن‌ها ممکن است به خارج از کشور رفته و موجی ایجاد کند تا نظام اسلامی را تضعیف کنند و این موضوع می‌تواند تبعات بدتری را به دنبال داشته باشد. 

قره‌شیخلو ادامه داد: همه باید کمک کنند تا چرخه نظارت بر چاپ قرآن به درستی انجام شود و ناشران درست کار کند و ارشاد به عنوان دستگاه نظارتی به درستی نظارت داشته باشد.

حجم کاری وزارت ارشاد، دلیل ضعف نظارت بر چاپ قرآن است

وی در پاسخ به اینکه با توجه به مشکلاتی که در زمینه نظارت‌ها وجود دارد آیا ارشاد رغبتی به این کار نشان نمی‌دهد یا مشکل دیگری در میان است، بیان کرد: فکر نمی‌کنم این نگاه وجود داشته باشد؛ چرا که به نظر می‌رسد ضعف نظارتی به دلیل حجم کارهای وزارت ارشاد باشد و همه امور نشر با وزارت ارشاد است و بخشی از آن به قرآن مربوط می‌شود؛ از این رو ممکن است بخشی از این موضوع مربوط به گرفتاری‌های این وزارتخانه باشد، اما باید نسبت به جایگاه قرآن نگاه ویژه‌ای وجود داشته باشد.

قره‌شیخلو در ادامه عنوان کرد: امیدواریم با جلساتی که در آینده نزدیک با وزارت ارشاد برگزار می‌شود و با توجه به معرفی مدیرکل جدید اداره کتاب، بتوانیم این کار را به صورت نظام‌مندتر پیش ببریم و خلأهایی که وجود دارد را پُر کنیم و نگذاریم تخلفات در حوزه چاپ و نشر قرآن رخ دهد. اگر به جایی هم برسیم، اسامی ناشران متخلف را همانند نمایشگاه کتاب اعلام و آن را رسانه‌ای می‌کنیم تا مردم بدانند و از این ناشران قرآن تهیه نکنند.

اعمال جریمه‌های سنگین برای تخلف در چاپ قرآن در برخی کشورها 

وی با اشاره به برخوردهای قانونی با متخلفان چاپ قرآن تصریح کرد: در برخی کشورها این کار از زندانی کردن تا جریمه‌های چند 10 میلیون تومانی وجود دارد و ما نیز باید قوانین سخت‌گیرانه‌تری داشته باشیم و نظارت‌ها دقیق‌تر داشته باشد و هم باید قدرت پیشگیری داشته باشیم و بهتر این بود که قبل از اینکه قرآن‌ها به نمایشگاه قرآن ورود کند، تأییدیه‌ای از وزارت ارشاد بگیرد؛ به عنوان مثال کسی که در جایی استخدام می‌شود، مدرک تحصیلی وی را استعلام می‌کنند که این استعلام می‌تواند برای مجوزهای قرآن نیز وجود داشته باشد.

رئیس سازمان دارالقرآن گفت: حتی قرآن‌هایی بدون مجوز هستند که در رسانه ملی تبلیغ می‌شود و بارها به دوستان نامه نوشته و خواسته‌ایم که قبل از تبلیغ قرآن آن را از سازمان دارالقرآن استعلام کنند که این امر همکاری همه نهادها و سازمان‌های مسئول را می‌طلبد که فضا را طوری ببندیم که امکان تخلف وجود نداشته باشد.

captcha