مجتبی خالدی سخنگوی اورژانس کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به تشریح اقدامات ارگان متبوع خود در نیمه دوم تابستان پرداخت و اظهار کرد: امداد تابستانی به دو بخش پیش از ماه مبارک رمضان و پس از آن تقسیم شد و که بخش دوم آن با استقرار 2100 پایگاه زمینی، 17 پایگاه اورژانس هوایی و اورژانس دریایی استان های شمالی کشور آغاز و تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت.
درمان به صورت پیش بیمارستانی و اورژانس بیمارستانی انجام میشود
وی با اینکه در حوزه امداد تابستانی وزارت بهداشت، هر دو مبحث بهداشت و درمان در اولویت قرار دارند تصریح کرد: درمان به صورت اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستانی تقسیم شده است که در درمان پیش بیمارستانی سعی بر این است ارائه خدمات درمانی در محل برای سانحه دیدگان انجام شده و در صورت نیاز به خدمات تخصصی درمان آنها در مراکز و بیمارستانها پیگیری شود.
خالدی با اشاره به وجود دستورالعملهای خاص در خصوص اورژانس پیش بیمارستانی عنوان کرد: این دستورالعملها که طرح تحول سلامت هم بر آن تأکید داشته و آن را ابلاغ کرده است بر وجود متخصص مقیم در مراکز اورژانس تأکید دارد.
وی ادامه داد: در اورژانسهایی که بیش از 30 هزار نفر ورودی دارند نیز باید متخصص طب اورژانس حضور داشته و تریاژ بیماران و تعیین تکلیف زیر 6 ساعت در آنها انجام گیرد.
همکاری با سازمان میراث فرهنگی در خصوص نظارت بر رستورانها و مراکز رفاهی/ اعلام سامانه1490
سخنگوی اورژانس کشور در خصوص اقدامات بهداشتی امداد تابستانی نیز تصریح کرد: نظارت بر مراکز تهیه و توزیع غذا، رستورانها، استراحتگاهها و دیگر مراکز رفاهی از اولویتهای اقدامات بهداشتی اورژانس و مرکز فوریتهای پزشکی وزارت بهداشت است که در این راستا با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری همکاری صورت میگیرد.
وی افزود: در حوزه نظارت بهداشتی مشترک، اورژانس اقدام به جمعآوری اخبار و گزارشهای سازمان میراث فرهنگی و مردم و جمعبندی آنها کرده و بلافاصله اقدام میکند.
خالدی اعلام کرد: سامانه تلفنی 1490 آماده دریافت گزارشهای مردمی در خصوص نظارت بر رستورانها و دیگر مکانهای استراحتی و رفاهی است.
سخنگوی مرکز مدیریت فوریتهای پزشکی وزارت بهداشت بیان کرد: شبکه مدیریت کنترل بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز به صورت ویژه در حال پایش موارد بروز بیماری در سفرهای تابستانی است تا در صورت بروز اتفاق بتوان بلافاصله وارد عمل شده و اقدامات موثر را انجام داد.
امداد ساحلی در نواحی حادثه خیز/ کوریدورهای اصلی کشور تحت پوشش امداد هوایی هستند
وی در خصوص امداد ساحلی تابستانی توضیح داد: امداد ساحلی در سواحل دریای خزر و در نقاطی که از سال گذشته با توجه درخواست انجام فوریتهای پزشکی شناسایی شده اند فعال شده و برای آنان با به کارگیری امکانات مراکز درمانی استانهای گیلان،مازندران، گلستان و دانشگاه علوم پزشکی بابل برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به افزایش تعداد بالگردهای اورژانس هوایی از 5 به 17 بالگرد یادآور شد: در صورت وجود تعداد 44 بالگرد تمامی کشور زیر پوشش امداد هوایی قرار میگیرند، این در حالیست که تمامی کوریدورهای اصلی مانند تهران- قم و تهران- مشهد در حال حاضر زیر پوشش کامل این بخش از اورژانس قرار دارد.