غلامرضا کریمی، عضو هیئتعلمی دانشگاه خوارزمی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به مواضع اخیر رهبر معظم انقلاب در رابطه با مذاکرات هستهای ایران با گروه 1+5 گفت: مهمترین بحثی که در بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب وجود داشت این بود که ایشان کلیات مذاکرات هستهای را مورد تأیید قرار دادند و به نوعی عملکرد تیم هستهای ایران را در راستای منافع نظام جمهوری اسلامی ارزیابی و از عملکرد تیم هستهای تشکر کردند.
وی خاطرنشان کرد: معمولاً در چنین تصمیمات مهمی شرایط بهگونهای پیش میرود که جامعه دو قطبی میشود اما با تدبیر دقیق رهبر معظم انقلاب علیرغم اینکه راجع به متن جمعبندی «برجام» اختلاف نظرهای شدیدی وجود داشت اما شاهد هستیم که در فضای داخلی کشور دوگانگی و انشقاقی وجود ندارد و به نوعی در رابطه با کلیت مذاکرات وحدت نظر شکل گرفته که این مسئله به واسطه تدبیری است که رهبر معظم انقلاب در پیش گرفتند.
کریمی همچنین اظهار کرد: ممکن است عدهای تصورشان این باشد که با امضای این توافق سیاستهای نظام جمهوری اسلامی در قبال مسائل منطقهای و بینالمللی دچار تغییرات اساسی میشود و به نوعی رفتار جمهوری اسلامی ایران تغییر خواهد کرد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب در بیانات اخیرشان بر این مسئله تأکید داشتند که حمایتهای نظام همچنان از دوستان و ملتهای مظلوم منطقه مانند فلسطین، سوریه، لبنان و یمن ادامه مییابد و در برابر قدرتهای سلطهگر روند قبل از رسیدن به توافق را در پیش خواهیم گرفت؛ باید توجه داشت که در این مقطع، ایران تنها در موضوع هستهای شرایط جدید را پذیرفته تا از تشدید بحران در خاورمیانه جلوگیری کند.
کریمی تصریح کرد: به طور کلی مواضعی روزهای اخیر رهبر معظم انقلاب نشان داد که ایشان تمامی ابعاد و زوایای مذاکرات را در نظر گرفتهاند که این مسئله از بروز سوءاستفادههایی احتمالی در رابطه با توافق جلوگیری کرد.
وی با اشاره به مطرح شدن برخی انتقادات به مذاکرات و توافق صورت گرفته گفت: باید به این نکته توجه کرد که این توافق روند دوازده سالهای را طی کرده و سه دولت درگیر این پروسه بودند که اتفاقاً مواضعشان مشابه و نزدیک به هم نبوده است؛ بنابراین باید نگاه پروسهای به مجموعه این تحولات داشته باشیم.
کریمی افزود: اگر کسی بخواهد صرفاً به لحاظ فنی به این مذاکرات نگاه کند شاید دهها نکته منفی از جمعبندی نهایی استخراج کند و یا برعکس، اگر بخواهد بخش دیگری را مورد توجه قرار دهد دهها نکته مثبت استخراج کند؛ به همین دلیل باید به صورت کلی و با توجه به فضای منطقهای و بینالمللی و حجم فشارها و جایگاهی که ایران در منطقه باید به دست بیاورد، اصل مذاکرات و برجام مورد بررسی قرار گیرد.
وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر جلوگیری از بروز دودستگی در مورد مذاکرات گفت: ایشان فضای نقد و انتقاد را باز گذاشتند منتها اینکه جامعه به دو دسته تبدیل شود که یک طرف موافق و یک طرف مخالف باشند و عدهای بخواهند مذاکرهکنندگان را خائن و دلداده غرب تلقی کنند، نگاه غلطی است که امید را در جامعه از بین میبرد.
کریمی تصریح کرد: با توجه به شرایط به وجود آمده لازم است شوقآفرینی و امید نسبت به آینده در جامعه تقویت شود؛ همچنین مانع از ایجاد یأس و ناامیدی در کشورها و ملتهای مسلمان نسبت به الهامبخشی جمهوری اسلامی شود.