کد خبر: 3335029
تاریخ انتشار : ۰۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۱
اختصاصی ایکنا/

مسلمانان در مسیر پایان تفرقه و چند دستگی/ نشر اخبار وحدت‌آفرین در رسانه‌ها ضروری است

شعب خارجی: امروزه فعالیت‌های مختلفی به‌منظور پایان‌دادن به تفرقه و جدایی بین مسلمانان انجام می‌شود که فرقه‌گرایی مذهبی را تا حدودی کم‌رنگ کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، زمرد نقوی، تحلیلگر مسائل سیاسی پاکستان در یادداشتی با عنوان «فرقه‌گرایی مذهبی روبه پایان است» که نسخه‌ای از آن در اختیار ایکنا قرار گرفت، اتحاد شیعه و سنی در کشورهای جهان اسلام را مورد توجه قرار داده و آورده است: مدتی طولانی است که عالم اسلام دچار فرقه‌گرایی و تفرقه است که به مسلمانان زیان و ضرر زیادی وارد آورده است.
زمرد نقوی با تأکید بر این که عاملان تفرقه‌افکنی قدرتمندتر از کسانی هستند که هدفشان اتحاد و یکپارچگی امت اسلام است، می‌افزاید: امروزه قدرت‌هایی که می‌خواهند بین مسلمانان اتحاد و یگانگی ایجاد کنند، خیلی ضعیف و کسانی که هدفشان جدایی و تفرقه بین مسلمانان است، قدرتمند هستند و نتیجه اختلاف و فرقه‌گرایی مذهبی این شده که امروز مساجد هم جای امنی نیست.
در ادامه مقاله با اشاره به انفجار اخیر در مسجد شیعیان کویت آمده است: در کویت به علت انفجار بمب توسط فردی انتحاری  در مسجد، 27 نفر شهید و بسیاری از مردم زخمی شدند؛ اگر چه این فاجعه بسیار تکان دهنده بود؛ اما شیعه و سنی توطئه دشمن را فاش کرده و با اتحاد و همبستگی نماز جمعه را در بزرگ‌ترین مسجد شهر کویت با هم اقامه کردند و شیخ صباح احمد جابر الصباح، امیر کویت نیز در این  مراسم حضور یافت.

شیعه و سنی کویت با نماز وحدت به صورت دشمن سیلی زدند

تحلیلگر مسائل سیاسی پاکستان معتقد است که شیعه و سنی در کویت با این حرکت به صورت دشمن سیلی زدند؛ دشمنی که می‌خواست بعد از این انفجار، شیعیان و اهل تسنن به جان همدیگر بیفتند و در نتیجه امنیت و اقتصاد این کشور آسیب ببیند.
ادامه مقاله حاکی است: اساسا اختلافات و تفرقه، تمرکز، تفکر و درک را از آدم سلب می‌کند، در چنین شرایطی فرد تنها به انتقام و تلافی فکر می‌کند، آتش فرقه‌گرایی و فتنه آنقدر خطرناک است که اندیشمندان و صاحب‌نظران می‌گویند اگر ما نتوانیم این آتش را خاموش کنیم، تمام خاورمیانه تا پاکستان در این آتش خواهند سوخت.
زمرد نقوی با اشاره به وقوع انفجارهای تروریستی در مساجد عربستان یادآور شده است که در شهر دمام عربستان نیز در دو مسجد انفجار صورت گرفت، برخی خطبای سعودی در واکنش به این انفجار اعلام کردند که مسجد جای امنی است و غیر از خوارج کسی به مساجد حمله نمی‌کند.
وی اقامه نماز وحدت شیعه و سنی در مساجد را در زدودن اختلاف بین مسلمانان مؤثر دانسته و آورده است: ما وقتی درباره تعصب و فرقه‌گرایی سخن می‌گوییم، باید بدانیم که خانه کعبه ومسجد الحرام جایی است که هر سال میلیون‌ها مسلمان سنی و شیعه در آن در کنار هم آیین عبادی حج را به جا می‌آورند، سؤال این است که وقتی مسلمانان سنی و شیعه می‌توانند در خانه کعبه با هم طواف کنند و مراسم حج را با هم انجام دهند، چرا نمی‌توانند در مساجد باهم نماز بخوانند، همانطور که در مسجد کویت سنی و شیعه نماز وحدت خواندند. اگر مسلمانان این‌طور عمل کنند و این‌گونه بیاندیشند، به زودی اختلافات و دشمنی‌های فرقه‌ای بین امت اسلام خاتمه پیدا می‌کند.
تحلیلگر مسائل سیاسی پاکستان تأکید کرده است: حضرت امام خمینی(ره)، بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران در اوایل انقلاب فرمودند که در مناطقی که جمعیت مسلمانان اهل تسنن زیاد است، شیعیان در مساجد آنان نماز بخوانند و در مناطقی که جمعیت شیعیان زیاد است مسلمانان سنی در مساجد شیعی نماز بخوانند؛ اما استکبار و امپریالیسم چنان آتش تفرقه بین مسلمانان را برافروختند که گل اتحاد بین مسلمانان قبل از شکوفایی پژمرده شد.

وی آورده است: چند روز قبل مفتی منیب الرحمن، عالم برجسته اهل سنت پاکستان از یک مرکز بزرگ اهل تشیع در منطقه مدل تاون شهر لاهور دیدن کرد و در آنجا نماز به امامت وی اقامه شد.

لزوم نشر اخبار وحدت‌آفرین در رسانه‌ها

زمرد نقوی معتقد است که این روزها ما باید اخبار وحدت‌آفرین را بیشتر تبلیغ و در گفت‌وگوها و مصاحبه‌های تلویزیونی در این باره بیشتر صحبت کنیم، در مقالات عملی باید در این باره اظهار نظر بیشتری صورت‌ پذیرد تا بتوانیم امت اسلام به ویژه مسلمانان پاکستان را در این باره بیش از پیش آگاه کنیم.

وی در پایان تأکید کرده است که در حال حاضر خطرناک‌ترین معضل مسلمانان تفرقه مذهبی است؛ بنابراین علما و شیوخ مسلمان باید با فهم و فراست به این موضوع فکر کنند تا بتوانند این مشکل را حل و کنترل کنند.

captcha