مسعود شفیعی، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه موضوع فرهنگ در کشور ما در بحث کلان مظلوم واقع شده است، گفت: زمانیکه صحبت از توسعه میشود بیشتر بر بُعد صنعتی و علمی آن تمرکز میشود و بودجههای بیشتری برای برنامهریزی در این زمینه جذب میشود، این در حالی است که توسعه فرهنگی باید در رأس امور قرار بگیرد.
وی با تأکید بر اینکه فعالیتهای دینی ـ قرآنی در رأس فعالیتهای فرهنگی قرار دارد، افزود: به خصوص در کشور اسلامی ایران که اسلامی بودن آن یک ایده و الگو است، قرآن که محور فعالیتها است باید به مراتب مورد توجه قرار گیرد و انس و تدبر در آن بهصورت همگانی توسعه یابد. به اعتقاد من کشورهایی که توسعهیافته هستند اگرچه اسلام نداشتهاند اما مسائل فرهنگی نشأت گرفته از اسلام همچون اخلاق، فرهنگ کار و ... را بسیار زیاد مورد توجه قرار دادهاند.
بودجهریزی در حوزههای فرهنگی به خوبی صورت نمیگیرد
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای تصریح کرد: اگرچه اخیراً توصیههای مقام معظم رهبری باعث شده تا بودجههایی به مسیر فرهنگی اختصاص داده شود، اما به نظر من بودجهریزی هم در این حوزهها به خوبی نیست، بودجههای کلانی ریخته میشود، جشنوارههای مختلفی برگزار میشود، اما بیشتر تشریفات و مسائل ظاهری است، ما باید کاری کنیم که اسلام و قرآن در ذهن افراد جا بگیرد نه اینکه تنها و صرفاً به تشریفات و ظاهر کار اهمیت دهیم.
باید تلاش کنیم تا قرآن بهعنوان یک نیاز مطرح شود
شفیعی اظهار کرد: باید کاری کنیم که قرآن به قسمتی از زندگی مردم تبدیل شود، باید نیاز مردم به قرآن به گونهای جا بیوفتد که قرآن و نیاز به آن به مثابه نیاز به مواد غذایی که برای زنده ماندن به آن نیاز است جلوه داده شود.
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال که دانشگاه فنی و حرفهای قصد ندارد که دستورات قرآن در زمینههای مختلف از جمله در حیطه کار را وارد دانشگاه کند و مهارتهای فنی آموزش داده شده را بر اساس آموزههای قرآنی طراحی کند، گفت: کارهایی که دانشگاهها در زمینه قرآنی انجام میدهند بر اساس یک الگوی ثابت است که از سوی وزارتخانه ابلاغ و انجام میشود، ما نیز قصد داریم مانند آنها این مسیر را دنبال کنیم، البته ما اعتقاد به مسائل فرهنگی داریم و تا جایی که امکان داشته باشد در این زمینه برنامهریزی انجام خواهیم داد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای با بیان اینکه اتفاقات و رویدادهای روتین قرآنی در همه دستگاهها و نهادها و از جمله بخش دانشگاهی صورت میگیرد، عنوان کرد: ما دنبال این هستیم که چگونه میشود بر روی ذهن افراد تأثیر گذاشت، یکی از کارهایی که در این زمینه شروع کردهایم و از اسلام و قرآن ایده گرفته است ترویج سنت حسنه ازدواج است. چراکه قسمتی از معظلات مربوط به بالا رفتن سن ازدواج است.
تلاش دانشگاه فنی و حرفهای برای ترویج قرآن از طریق هنر
شفیعی بیان کرد: دانشگاه فنی و حرفهای با توجه به اینکه بهطور مستقیم با حرفه و مهارتآموزی سر و کار دارد سعی کرده است تا قرآن و دین را با استفاده از هنر به نمایش بگذارد، اینها راههایی برای جذب بیشتر افراد به سمت قرآن کریم است.
وی با بیان اینکه استفاده از محتوای قرآن هدف اصلی همه ما است، گفت: نباید کار به جایی کشیده شود که دیگران علمهای جدید از قرآن کریم کشف کنند و ما تنها درگیر ظاهر آن باشیم و تنها تشریفات ظاهری آن را مورد توجه قرار دهیم و از محتوای آن غافل شویم.
اثرگذاری نمایشگاه قرآن در فرهنگسازی قرآنی
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای با تأکید بر اینکه برپایی نمایشگاه قرآن با کیفیت بالا میتواند مردم را با محتوای قرآن بیش از پیش آشنا کند، تصریح کرد: آنچه مسلم است اینکه باید فرهنگسازیها ادامه داشته باشد، نباید غافل بود که دنیای غرب ما را از اسلام جدا کنند، برای این کار برنامههای متعددی دارند، باید از خدا بخواهیم که به ما قوت دهد و در این راستا به ما نیرو مضاعف عطا کند.
شفیعی در پایان به موضوع فرار مغزها اشاره و اظهار کرد: اگر فرزندان ما با فرهنگ اسلامی و قرآنی پرورش یافته باشند، با خارج شدن از کشور نیز نه تنها در منجلاب دنیای فسادآلود غرب غرق نخواهد شد، بلکه از علم آنها نیز در راستای پیشرفت مملکت بهره خواهند برد. باید تلاش کنیم تا علمی که به جوانان آموزش داده میشود همراه با آداب و فرهنگ اسلامی باشد.