به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری محمد فطانت، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار امروز، یکشنبه، 11 مرداد ماه، برگزار شد.
فطانت در این نشست به بیان خلاصه وضعیت کنونی بازار بورس پرداخت و اظهار کرد: در حال حاضر یکی از شاخصهایی که بسیار مورد توجه بازار است نسبت قیمت به درآمد شرکتهاست که اکنون در شرکت بورس 5/5 و در فرابورس نیز عددی مشابه است. همچنین 80 درصد داراییهای شرکتهای بورسی و فرابورسی از طریق بدهی و 20 درصد از طریق حقوق صاحبان سهام تأمین شده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: امروز ارزش بورس 281 هزار میلیارد تومان و ارزش فرابورس 58 هزار میلیارد تومان است؛ همچنین از لحاظ درآمدی در سال 94 برای بورس 247 هزار میلیارد درآمد و 50 هزار میلیارد سود پیشبینی شده است. برای فرابورس نیز 67 هزار میلیارد تومان درآمد و 8 هزار میلیارد تومان سود خالص پیشبینی شده است.
فطانت اظهار کرد: در بورس کالا از ابتدای سال تاکنون 11 هزار و 300 میلیارد تومان معاملات صورت گرفته که نسبت به سال 93 کاهش 23 درصدی داشته است؛ در بورس انرژی نیز جمعاً 900 میلیارد تومان معامله شده که 208 هزار میلیارد آن اوراق مشتقه است.
وی یاد آور شد: نکتهای که برای اولین بار عنوان میکنم راهاندازی سرویس جدید کدال با قابلیت جدید است تا بتواند قابلیت انطباق با تمام مرورگرهای بازار را داشته باشد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در این سیستم هر فردی میتواند اطلاعات را ثبت کند، گفت: این سیستم کدال از ابتدای هفته آینده قابل استفاده خواهد بود؛ همچنین سیستمی برای پشتیبانی تمام تلفنهای هوشمند در دست بررسی است که این سیستم در آینده راهاندازی خواهد شد.
وی در ادامه درباره نمایشگاه امسال اظهار کرد: ما معتقدیم برگزاری نمایشگاه وظیفه سازمان بورس نیست و این کار باید به کانونها و سازمانهای مردمنهاد واگذار شود؛ به همین دلیل در این زمینه با کانونهای کارگزاری و نهادهای سرمایهگذاری صحبتهای مفصلی انجام دادهایم و امیدواریم با انتقال تولیت برگزاری نمایشگاه به آنها شاهد برگزاری نمایشگاهی با کیفیت بهتر باشیم.
فطانت در ادامه درباره توافق هستهای و آثار آن بر بازار سرمایه اظهار کرد: امروز شاهد هستیم که شاخص، هر آن چه در واقعیت بازار محقق میشود را به خوبی نشان میدهد و به اعتقاد من این بزرگترین دستاورد برای بازار است.
وی افزود: اینکه نوسانات شاخص در هر مقطعی از توافق تحلیل کنیم وظیفهای است که تحلیلگران بازار و افراد حرفهای دارای مجوز از سازمان بورس باید آن را انجام دهند وگرنه هر اظهار نظری شخصی تلقی میشود.
رئیس سازمان بورس ادامه داد: آن چیزی که در بیانیه وین اتفاق افتاد بسیار مهم و برای بازار سرمایه بسیار مثبت است ما نشستهایی را در این رابطه در سازمان بورس برگزار کردیم و از کارشناسان دعوت میکنم این بیانیه و ضمائم آن را به خوبی مطالعه کنند؛ چرا که آثار بسیار مثبتی برای اقتصاد کشور میتوانند داشته باشد.
فطانت تاکید کرد: لغو تحریمها میتواند ظرفیتهای بالقوهای برای بازار سرمایه ایجاد کند اما در عین حال باید با ادامه سیاستهای اقتصاد مقاومتی به تواناییهای خود اتکا کنیم و در عین حال با اجرایی شدن این توافق ظرفیتی به ظرفیت گذشته اضافه میشود.
وی با انتقاد از عملکرد سیستم بانکی گفت: اکنون سیستم بانکی تنها جایی است که امکان سرمایهگذاری سودآور را فراهم میکند و این جای تعجب دارند که وقتی بخش واقعی اقتصاد چنین امکانی را ندارد چگونه بانکها سودهای بالای 27 درصد پرداخت میکنند. اکنون کماکان کوچ پول به سمت سیستم بانکی ادامه دارد و امیدواریم شاهد اصلاح این وضعیت باشیم.
وی ادامه داد: عوامل موثر زیادی بر وضعیت بازار سرمایه وجود دارد و هرگز کسی در یک بازار کار آمد نمیتواند ادعا کند یک اتفاق به تنهای آثار قابل توجهی بر بازار دارد، اما از جمله آثار توافق نقل و انتقال پول است و این امر آثار مالی هم برای بخشهای تولیدی دارد و هم اینکه ریسک سیستماتیک کاهش داده است اما آثار عملیاتی توافق نیازمند مدیریت صحیح است.
وی افزود: مهمترین آثار توافق آرامشی است که به بازار سرمایه داده است و به نوبه خودم از تیم مذاکرهکننده تشکر میکنم و البته با تاکید بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی و حرکت در این مسیر انشاالله بر بسیاری از مشکلات حاد اقتصادی که دولت تدبیر و امید از گذشته به ارث برده است عبور خواهیم کرد.
فطانت درباره برنامههای سازمان بورس برای دوران پساتحریم گفت: سلسله برنامههای توسط بخشهای اجرای کشور ارائه شده است که هر کدام آثار خود را دارد اما سازمان بورس هم برنامه مدونی برای جذب سرمایه گذاری خارجی، اجازه مجوز به نهادهای مالی خارجی و غیره فراهم کرده است که البته تحقق همه اینها نیازمند بسترهای نرمافزاری است.
رئیس سازمان بورس درباره بورس تعاون اظهار کرد: مشکلی که در خصوص شرکتهای تعاونی سهامی عام وجود دارد که آن رأی دادن این شرکتها در مجامع است و در این مورد به توافق نرسیدهایم. تاکنون چندین جلسه در این مورد برگزار کردهایم و درصددیم با رفع این مشکلات شرکتهای تعاونی سهامی عام را وارد بازار سرمایه کنیم.