حجتالاسلام والمسلمین محمد امینی، عضو گروه علوم و فنون قرائات مدرسه قرآن و حدیث در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) گفت: محور اصلی در تدوین پایاننامههای کنونی در مدرسه عالی قرآن و حدیث، بررسی و پرداختن به آثار بزرگان علوم و فنون قرائات و کتبی است که درباره این موضوع نوشتهاند.
وی افزود: این موضوع بیشتر محور پایان نامههای مقطع دکتری طلاب این مدرسه را تشکیل میدهد و دیدگاه افراد مختلف علوم و فنون قرائت بررسی میشود تا منجر به ارایه نظریهای خاص از سوی نویسنده و مولف شود.
بررسی دیدگاه علامه طباطبایی(ره) درباره قرائات
امینی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که تصویب شده و قرار است توسط یکی از طلاب مقطع دکتری بررسی شود انگاره قرائت در تفسیر المیزان است و بررسی این موضوع که آیا علامه طباطبایی(ره) دیدگاه خاصی درباره قرائات سبعه دارد یا نه؟.
وی بیان کرد: یکی دیگر از موضوعات پایان نامهای که قرار است به آن پرداخته شود، بررسی نسخه خطی موجود نثرالمرجان درباره علوم و فنون قرآن است.
وی ادامه داد: این کتاب تنها به صورت نسخه خطی موجود است و در چهار جلد تدوین شده است و قرار است یکی از دانشپژوهان مقطع دکتری مدرسه قرآن و حدیث این چهار جلد را بررسی کند به ویژه دیدگاههای مولف این کتاب درباره رسم الخط قرآن و این دیدگاه را با دیدگاههای ابن الجزری مقایسه کند.
وی افزود: موضوعات این پایان نامهها تصویب شده و دانشپژوهان مشغول نوشتن این موضوعات هستند و تا چند ماه آینده ممکن است دفاع شود.
بررسی خاستگاه قرائات از دیدگاه مستشرقان
امینی بیان کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که به صورت عمده در پایان نامههای سطح چهار قرآن و حدیث این مدرسه به آن پرداخته میشود خاستگاه قرائات از دیدگاه مستشرقان است که موضوعاتی در این باره نیز تصویب شده است، ولی هنوز طرح تفصیلی آن توسط دانشپژوهان ارایه نشده است.