کد خبر: 3338182
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۷
عضو گروه علوم و فنون قرائات مدرسه عالی قرآن خبر داد:

بررسی انگاره «قرائت در تفسیر المیزان» در قالب پایان‎نامه

گروه حوزه‎های علمیه: عضو گروه علوم و فنون قرائات مدرسه عالی قرآن و حدیث موسسه آموزش عالی امام خمینی(ره) با تبیین محورهای پایان‎نامه‎های این مدرسه گفت: انگاره قرائت در تفسیر المیزان در قالب پایان‎نامه بررسی می‎شود.

حجت‎الاسلام والمسلمین محمد امینی، عضو گروه علوم و فنون قرائات مدرسه قرآن و حدیث در گفت‎و‎گو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) گفت: محور اصلی در تدوین پایان‎نامه‎های کنونی در مدرسه عالی قرآن و حدیث، بررسی و پرداختن به آثار بزرگان علوم و فنون قرائات و کتبی است که درباره این موضوع نوشته‎اند.

وی افزود: این موضوع بیشتر محور پایان نامه‎های مقطع دکتری طلاب این مدرسه را تشکیل می‎دهد و دیدگاه افراد مختلف علوم و فنون قرائت بررسی می‎شود تا منجر به ارایه نظریه‎ای خاص از سوی نویسنده و مولف شود.

بررسی دیدگاه علامه طباطبایی(ره) درباره قرائات

امینی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که تصویب شده و قرار است توسط یکی از طلاب مقطع دکتری بررسی شود انگاره قرائت در تفسیر المیزان است و بررسی این موضوع که آیا علامه طباطبایی(ره) دیدگاه خاصی درباره قرائات سبعه دارد یا نه؟.

وی بیان کرد: یکی دیگر از موضوعات پایان نامه‎ای که قرار است به آن پرداخته شود، بررسی نسخه خطی موجود نثرالمرجان درباره علوم و فنون قرآن است.

وی ادامه داد: این کتاب تنها به صورت نسخه خطی موجود است و در چهار جلد تدوین شده است و قرار است یکی از دانش‎پژوهان مقطع دکتری مدرسه قرآن و حدیث این چهار جلد را بررسی کند به ویژه دیدگاه‌های مولف این کتاب درباره رسم الخط قرآن و این دیدگاه را با دیدگاه‎های ابن الجزری مقایسه کند.

وی افزود: موضوعات این پایان نامه‎ها تصویب شده و دانش‎پژوهان مشغول نوشتن این موضوعات هستند و تا چند ماه آینده ممکن است دفاع شود.

بررسی خاستگاه قرائات از دیدگاه مستشرقان

امینی بیان کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که به صورت عمده در پایان نامه‎های سطح چهار قرآن و حدیث این مدرسه به آن پرداخته می‎شود خاستگاه قرائات از دیدگاه مستشرقان است که موضوعاتی در این باره نیز تصویب شده است، ولی هنوز طرح تفصیلی آن توسط دانش‎پژوهان ارایه نشده است.

captcha