کد خبر: 3338199
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۲
حسینی بیان کرد:

دلایل پیشنهاد اوقاف برای برگزاری مرحله کشوری رشته اذان همزمان با اجلاس نماز

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف از مذاکرات اولیه با ستاد اقامه نماز خبر داد و تصریح کرد که در هر صورت مرحله کشوری رشته اذان مستقل از دیگر رشته‌ها برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید‌مصطفی حسینی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درخصوص دلایل پیشنهاد برگزاری مسابقات رشته اذان همزمان با اجلاس سراسری نماز، گفت: مسابقات اذان تا به حال در کنار مسابقات ابتهال و مدیحه‌سرایی برگزار می‌شد.

وی با تأکید بر اینکه باید تلاش کنیم از این به بعد برای همه مسابقات این اتفاق مبارک بیافتد که پوشش و انعکاس بهتری داشته باشد، ادامه داد: همچنین باید این زمینه را مهیا کنیم که بحث تبلیغ و ترویج و اثرگذاری فرهنگی مسابقات در کشور ترویج شود.

حسینی با اشاره به اینکه مسابقه دعاخوانی که از سال گذشته آغاز شده، چون به حد نصاب نرسید امسال کشوری ندارد و از سال آینده این مسابقات مرحله کشوری خواهد داشت، تصریح کرد: مسابقات اذان و دعاخوانی باهم سنخیت دارند و مسابقات ابتهال و مدیحه‌سرایی نیز باهم همخوانی دارند و از سوی دیگر هر سال اجلاس سراسری نماز برگزار می‌شود و موضوع اذان و دعا‌خوانی نیز با این اجلاس نماز و نیایش همخوانی دارد.

هماهنگی اجمالی با ستاد اقامه نماز انجام شده

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: هماهنگی اجمالی با ستاد اقامه نماز انجام شده است تا در صورتی که امکانش باشد بتوانیم این مسابقات اذان را در کنار اجلاس نماز برگزار کنیم. این گونه، موضوع اذان، تبلیغ بیشتری می‌شود و در آن جایگاه خودش به آن پرداخته می‌شود و آن رسانه‌هایی که می‌خواهند موضوع را منعکس کنند بهتر می‌توانند به این موضوع بپردازند.

وی با اشاره به اینکه هنگامی که موضوع فوق مطرح شد از سوی کارشناسان مرکز امور قرآنی مورد موافقت قرار گرفت، عنوان کرد: مقرر شد که در صورت موافقت نهایی ستاد اقامه نماز این همایش در کنار اجلاس سراسری نماز برگزار شود.

حسینی اظهار کرد: قرار شد که مسابقات اذان و دعاخوانی را امسال جدا برپا کنیم تا بهره‌برداری بیشتری از آن داشته باشیم و مسابقات هم‌خوانی و ابتهال را نیز به صورت جداگانه برگزار کنیم.

درصددیم مسابقات اذان و دعاخوانی در ایام برپایی اجلاس سراسری نماز برگزار شود

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینکه مکاتبات اولیه این اقدام انجام شده است، بیان کرد: قرار نیست که زحمت برپایی این مسابقه را به ستاد اقامه نماز واگذار کنیم. کماکان این کار توسط سازمان اوقاف و امور خیریه انجام می‌شود الا اینکه پیشنهاد دادیم که برای بهره‌برداری بیشتر در آن ایام و همزمان با برپایی اجلاس نماز برگزار شود.

وی تأکید کرد: ما بر روی تصمیم خود مصمم هستیم که مسابقات اذان و دعاخوانی را در قالب جشنواره ملی برگزار کنیم که در واقع بیشتر به آن پرداخته شود و اینگونه که در کنار مدیحه‌سرایی و ابتهال گم می‌شود این اتفاق برای آن نیفتند.

حسینی تصریح کرد: اگر شد مسابقات اذان و دعاخوانی در ایام برپایی اجلاس سراسری نماز برگزار می‌شود و اگر نشد در قالب جشنواره ملی به صورت مستقل برپا می‌شود.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در پاسخ به این سؤال که آیا داوطلبان برای ثبت نام در این مسابقات و زمان برپایی آن دچار سردرگمی نمی‌شوند؟ بیان کرد: طبق دستورالعمل ثبت نام مسابقات تمامی ثبت نام‌ها در تمامی رشته‌ها باهم است و فقط در مرحله کشوری این اتفاق رخ می‌دهد. در مرحله شهرستانی و استانی اینگونه نیست و تنها با همان مسابقات حفظ و قرائت برگزار می‌شود و در مرحله کشوری در نظر داریم این مسابقات همزمان با اجلاس سراسری نماز برگزار می‌شود.

captcha