کد خبر: 3338864
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۴
مؤسسه میلاد کوثر را بیشتر بشناسیم؛

مؤسسه‌ای با بیش از ۳ هزار قرآن‌پژوه/ روان‌شناسی تربیت قرآنی کودک؛ ‌مهمترین فعالیت‌‌ مؤسسه میلاد کوثر

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مؤسسه میلاد کوثر با آموزش بیش از ۳ هزار قرآن‌پژوه و برگزاری کلاسهای روان‌شناسی کودک و خانواده با محوریت قرآن فعالیت‌های خود را ‌ادامه می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مؤسسه میلاد کوثر از سال 1380 با هدف آموزش قرآن و مفاهیم کلام وحی ‌فعالیت‌ها خود را آغاز کرده است و با برگزاری ‌کلاس‌های روخوانی و روان‌خوانی ویژه کودکان و بزرگسالان، مفاهیم تا سطح چهار، فصیح‌‌خوانی و تجوید یک و دو در راه قرآن قدم گذاشته ‌و از زمان تأسیس تا به امروز بیش از سه هزار قرآن‌پژوه را تربیت کرده است.

همچنین کلاس‌های حفظ قرآن در گروه سنی بزرگسالان و کودکان، تفسیر قرآن، تربیت معلم روخوانی و روان‌خوانی، تربیت معلم مفاهیم و قرآنی، تدبر در قرآن، روان‌شناسی و برگزاری طرح‌های قرآنی و طرح بینات از دیگر فعالیت‌های این مؤسسه است.


مهرانگیز مافی، مدیر مؤسسه قرآنی میلاد کوثر طوبی، در گفت‌و‌گو با ایکنا، با بیان فعالیت‌های این مؤسسه گفت: هدف ما از ابتدا این نبود که فقط یک دوره کلاس‌های روخوانی و حفظ قرآن کریم برگزار کنیم و به برگزاری این کلاس‌ها اکتفا کنیم. در همین راستا این کلاسها را پایه‌ای برای فعالیت‌های عمیق در زمینه قرآن قرار دادیم.
مافیادامه داد: در همین زمینه برنامه کاری خود را برای سنین پائین شروع کردیم و این فعالیت‌ها را با هدف تعلیم و تربیت قرآنی انجام دادیم.
تربیت مربی قرآنی در مؤسسه میلاد کوثر
وی با اشاره به برگزاری ‌دوره تربیت مربی در این مؤسسه اظهار کرد: دوره تربیت مربی قرآن‌ ویژه بزرگسالان و کودکان با هدف برگزاری جلسات قرآنی در مراکز قرآنی برای شرکت‌کنندگان در این دوره از کلاس‌ها برگزار می‌شود.


این روان‌شناس کودک با اشاره به اینکه کلاس‌های روان‌شناسی که در دانشگاه‌ها برگزار می‌شود برگرفته شده از سبک غربی است و در بطن کار ویروسهایی وجود دارد، افزود: به علت وجود این منابع در دانشگاه‌ها با توجه به افزایش فارغ‌التحصیلان این رشته در جامعه شاهد آن هستیم که مشکلات مردم به جای اینکه کمتر شود افزایش پیدا کرده و شاهد ناهنجاری‌هایی در جامعه هستیم.
مافی ادامه داد: با مشاهده این گونه رفتارها در جامعه دوره‌های تربیت مشاوره را برگزار ‌و پس از شناسایی علاقه‌مندان این رشته شروع به آموزش مبانی تعلیم و تربیت قرآنی بین 20 نفر از علاقه‌مندان با توجه به دیدگاه هستی‌شناسی، معرفت‌شناسی و اسلام‌شناسی ‌بین بانوان در دو بخش نظری و عملی کردیم.
استفاده از مطالب روان‌شناسی سبک غربی در کتب اسلامی
وی اظهار کرد: در کتاب‌های روان‌شناسی، ما شاهد آن هستیم که تعدادی از آیات و روایات استفاده شده است و در ادامه آن از مطالب کشورهای غربی نیز بهره برده‌اند، به‌نحوی که آن مطالب با تفکر مادی همراه است و در کشور اسلامی ما کاربردی ندارد.
مافی ادامه‌ داد: پس از تربیت مشاوره در جامعه، هر کدام می‌توانند گروه‌های دیگری را تربیت کند و یا مشاوره‌های فردی ارائه دهند و این پیش‌زمینه‌ای باشد برای جامعه اسلامی.


 تأسیس مؤسسه
مدیر مؤسسه میلاد کوثر اظهار کرد‌: دغدغه من برای انتقال مفاهیم و مطالب یاد گرفته شده جرقه‌ ابتدایی تأسیس مؤسسه را در ذهنم به‌وجود آورد و موجب شد تا برای راه‌اندازی این مؤسسه قرآنی عزمم را جزم کنم.
گام ابتدایی فعالیت قرآنی از 8 سالگی
قرآن را در سن شش سالگی آموزش دیدم و فعالیت خود را در زمینه مفاهیم قرآنی از سن هشت سالگی در محله زندگی خود در کنار دوستانم و آموزش کلام وحی به آنها آغاز کردم.
برای شروع فعالیت‌های قرآنی و تدریس در دانشگاه ‌به شهر قم رفته بودم تا برای تدریس مباحث قرآنی در دانشگاه مجوز دریافت کنم در آنجا از فعالیت‌های ‌و سابقه قرآنی من پرسیدند و جواب دادم که از سن 8 سالگی سابقه کار دارم و همین جمله من باعث تجب مسئولان دانشگاه شد.


شروع فعالیت با تأسیس آموزشگاه علمی
در سال 1380 آموزشگاه علمی را تأسیس کردیم و در ابتدای امر افراد زیادی برای حضور در کلاس‌هایی که در این آموزشگاه برگزار می‌شد، شرکت کردند ولی در نیمه راه با توجه به اینکه فضای این مکان با مکان‌هایی که آموزش قرآن در آن صورت می‌گرفت، متفاوت بود باعث شد تا به فکر تأسیس مؤسسه قرآنی بیوفتیم.
مکان مؤسسه‌
در طبقه زیرین ساختمان و منزل مسکونی خود مستأجر داشتیم و بعد از رفتن آن خانواده با بازسازی طبقه زیرین ‌جهت دریافت مجوز فعالیت به آموزش و پرورش مراجعه کردیم و بعد از اخذ مجوز فعالیت خود را آغاز کردیم.
بعد از مدتی که فعالیت‌های قرآنی را انجام دادیم به سازمان تبلیغات و وزارت ارشاد برای اخذ مجوز فعالیت مؤسسه مراجعه کردیم و از این دو نهاد مجوز را دریافت کردیم.
سرمایه‌گذاری در تربیت کودکان
مافی با اشاره به رشته دانشگاهی خود به‌عنوان روان‌شناسی کودک اظهار کرد: با توجه به اینکه بهترین زمان‌ ‌برای تشکیل هویت کودکان مهدهای کودک و مراکز پیش‌دبستانی است به این فکر افتادیم که سرمایه‌گذاری خود را از این سنین شروع کنیم در همین راستا برای مادران جلسات آموزش خانواده با هدف ایجاد آگاهی در جامعه ایجاد شود.
ثبت کوچه میلاد کوثر در شهرداری
وی در ادامه افزود: کوچه بی‌نام یکی از کوچه‌های منطقه پونک بود که مؤسسه در آن واقع است همسرم با تلاش‌هایی که کرد و با مکاتبی که با شهرداری انجام داد اسم کوچه بی‌نام را به نام میلاد کوثر تغییر داد و این امر در شهرداری به ثبت رسیده‌ است.


مؤسسه‌ای با سه نام
برای ثبت مؤسسه اقدام کردیم و به ما گفتند که مؤسسه کوثر در سیستم وجود دارد و باید کلمه‌ای در پسوند و یا پیشوند داشته باشد که کلمه میلاد را انتخاب کردیم و همین باعث شد که وقف حضرت فاطمه زهرا(ص) شود.
به سازمان تبلیغات جهت ثبت رفتیم گفتند که در سیستم اطلاعات مؤسسات نام میلاد کوثر وجود دارد و باید کلمه‌ای اضافه شود که کلمه طوبی را افزودیم برای گرفتن مجوز از وزارت ارشاد مراجعه کردیم و گفته که میلاد کوثر طوبی قبلاً ثبت شده است و باید نام آن را تغییر دهید که کلمه طوبی را به طاهره تغییر دادیم تا مجوز را دریافت کنیم.
در پایان فانی عنوان کرد: ما باید در بین مردم مطالباتی را ایجاد کنیم و در همین زمینه صدا و سیما و نهادهای مختلف نقش مهمی در زمینه تبلیغات برای معرفی مؤسسات قرآنی می‌توانند داشته باشند.
گفتنی است؛ این مؤسسه واقع در تهران، میدان پونک، کوچه پنجم، کوچه میلاد کوثر است.

captcha