کد خبر: 3339836
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۷

صداقت، امانت و جسارت سه ضلع مثلت فقه رسانه است

گروه اجتماعی:امام جمعه درمیان با اشاره به برخی از بایدهای فقه رسانه و اخلاق خبرنگاری گفت: صداقت، امانت و جسارت سه ضلع فقه رسانه است که با توجه به این مؤلفه‌ها اعتماد مردم به یک روزنامه و یا خبرگزاری جلب می‌شود.


حجت‌الاسلام علیرضا حسینی امام جمعه درمیان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، گفت: خبر یعنی جمله‌ای که قابل تصدیق یا انکار باشد و زمانی مردم خبر یک خبرنگار را تصدیق می‌کنند که به او اعتماد داشته باشند.



وی بیان کرد: در قرآن کریم اشاره شده  «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِن جَاءکُمْ فَاسِقٌ بِنَبَأٍ فَتَبَیَّنُوا أَن تُصِیبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَى مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِینَ  اى کسانى که ایمان آورده‏اید اگر فاسقى برایتان خبرى آورد نیک بررسی کنید مبادا به نادانى گروهى را آسیب برسانید وبعد از آنچه کرده‏اید پشیمان شوید حجرات 6 » که دقت در این آیه می‌تواند مؤلفه‌های فقه رسانه و بایدها و نبایدهای خبرنگاری از دیدگاه دینی را تبین کرد.



امام جمعه درمیان اظهار کرد: از مفهوم مخالف آیه 6 سوره حجرات این نکته برداشت می‌شود کسی که وظیفه اطلاع رسانی دارد باید دارای وجدان و آگاه به حُسن و قبح شرعی بوده و در یک کلام از داره فسق دور باشد که البته خبرنگاران خراسان جنوبی از این مسئله منزه هستند.



حسینی ادامه داد: صداقت، امانت و جسارت سه ضلع فقه رسانه است که با توجه به آنان اعتماد مردم به یک روزنامه و یا خبرگزاری جلب می‌شود اما نکته مهم این جا است که این اعتماد جامعه به رسانه چگونه جلب می‌شود.



وی افزود: اعتماد به رسانه از دو راه حاصل می‌شود یا به واسطه جایگاه حرفه خبرنگاری مردم به خبرنگاران و رسانه ها اعتماد می‌کنند و یا به صورت تجربی درمی یابند که روزنامه و یا خبرگزاری خاصی امانت، صداقت و جسارت را در فعالیت های خود لحاظ می‌کند.



امام جمعه درمیان با بیان اینکه مرز بین نقد و تخریب گاه بسیار باریک می‌شود، گفت: در نقد هیچگاه تمسخر وجود ندارد و تمرکز بیشتر نقد روش‌ها و برنامه‌ها و نه شخص خاص است در حالی که تخریب نشانی از تمسخر دارد.



حسینی بیان کرد: شخص نقاد پس از طرح ایرادات و اشکالات خود بر روش و برنامه، راهکار عملی و قابل اجرا  ارائه می‌دهد در حالی که وقتی از فرد تخریب گر بپرسی راهکار تو  برای رفع این مشکل چیست پاسخی نخواهد داشت .



وی یادآور شد: با توجه به گستردگی فضای رسانه‌ای کشور و تأثیری که رسانه در مناسبات فرهنگی دارد باید به سمت تخصص‌گرایی در فعالیت‌های رسانه‌ای رفت.

captcha