کد خبر: 3341482
تاریخ انتشار : ۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۸
علی‌اکبر قاضی نظام:

فیلمنامه دینی باید به زبان و زندگی امروز نزدیک باشد

گروه هنر: عضو هیئت داوران مسابقه فیلمنامه‌نویسی «پیامبر رحمت(ص)» درباره معیارهای انتخاب آثار در این مسابقه گفت: هر فیلمی که ما را به کار خوب تشویق کند و از کار بد پرهیز دهد، کار دینی است و سینمای دینی لزوماً به معنای پرداختن به تاریخ دین نیست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، علی‌اکبر قاضی نظام، عضو هیئت داوران مسابقه فیلمنامه‌نویسی پیامبر رحمت(ص) درباره معیارهای انتخاب آثار در این مسابقه فیلمنامه‌نویسی گفت: بسیاری از فیلمنامه‌های رسیده هیچ ربطی به پیامبر اکرم(ص) نداشتند. جشنواره موضوعی به معنای محور قرار گرفتن فیلمنامه‌ها حول یک موضوع خاص است؛ آن موضوع باید آن قدر خاص و با زبان تصویر بیان شده باشد که بتوانیم ارتباط لازم را با فیلمنامه پیدا کنیم. فیلمنامه نیز باید بتواند با زبان سینما صحبت کند و بچه‌ها باید معادل تصویری آنچه می‌خواهند بگویند را پیدا کنند. 

عضو هیئت داوران مسابقه فیلمنامه‌نویسی پیامبر رحمت(ص) افزود: کمتر کارهایی وجود داشت که با زبان تصویر بیان شده و به ورطه شعار نیفتاده باشد. متأسفانه دیدگاه بچه‌ها این طور بوده که گاهی عیناً معادل حدیث را تبدیل به انیمیشن کردند، اما مستقیم‌گویی ما را به جایی نمی‌رساند و اگر قصه به گونه‌ای باشد که مخاطب با آن همذات‌پنداری کند، تأثیر بیشتری می‌گذارد. قصه باید به گونه‌ای ساخته شود که مخاطب به منظور فیلمنامه‌نویس و لایه‌های زیرین آن نزدیک شود. این اتفاق کمتر می‌افتد که فیلمنامه‌ها شعاری نباشد.

قاضی نظام درباره دیگر مشکلات فیلمنامه‌ها توضیح داد: مشکل دیگر این بود که بچه‌ها فکر نکردند فیلمنامه‌های نوشته شده باید به امکان تولید نزدیک باشد. بیان تاریخ پیامبر در فیلمنامه امکان تولید ندارد؛ پس باید فیلمنامه‌ای نوشته شود که به زبان امروزی نزدیک شود. به ندرت فیلمنامه‌هایی پیدا می‌شد که با زبان امروز و تأثیر آن در زندگی امروز بیان شده باشد.

وی ادامه داد: در میان این فیلمنامه‌ها آثار خوب نیز به چشم می‌خورد و همین که انجمن سینمای جوانان به این موضوع پرداخته و توانسته تلنگری در این رابطه بزند خیلی خوب است و احادیث درباره پیامبر اکرم (ص) مبدأ اصلی اندیشه ما می‌شود.

قاضی نظام درباره این‌که چه فیلمی دینی محسوب می‌شود، گفت: هر فیلمی که ما را به کار خوب تشویق کند و از کار بد پرهیز دهد، کار دینی است و سینمای دینی لزوماً به معنای پرداخت به تاریخ دین نیست.

عضو هیئت داوران مسابقه فیلمنامه‌نویسی پیامبر رحمت(ص) درباره کیفیت کلی فیلمنامه‌ها بیان کرد: رسیدن این تعداد آثار بسیار خوب است و این جوانان منتظر شکوفا شدن استعدادهای خود هستند و می‌توانند با راه‌هایی که به آنها ارائه می‌شود، صحیح‌تر بنویسند.

وی با ارائه پیشنهادی درباره جشنواره‌های موضوعی عنوان کرد: به نظرم اگر انجمن قبل از جشنواره‌های موضوعی بتواند کارگاه‌هایی برای بهتر نوشتن حول یک موضوع با نشان دادن مصادیق آن برگزار کند، اتفاق خوبی می‌افتد؛ مثلاً استادان این کارگاه می‌توانند بچه‌ها را راهنمایی کنند که نوشتن حول دین باید به چه شیوه و با چه شرایطی باشد. این مسئله به بچه‌ها کمک می‌کند که خط فکری صحیحی درباره این نوع فیلمنامه‌ها پیدا کنند و قوی‌تر بنویسند.

قاضی نظام در پایان گفت: بیش از هر مسئله‌ای بچه‌های فیلمنامه‌نویس احتیاج به مشاوره فیلمنامه و دکوپاژ دارند تا متوجه ضعف و قوت‌های خود شوند.

captcha