کد خبر: 3343062
تاریخ انتشار : ۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۵۷
سلیمانی خواستار شد:

ارتقای سطح جشنواره «تئاتر رضوی» با بهره‌گیری از مشاوره‌های کارشناسی

گروه هنر: «تئاتر رضوی» باید نگاهی تخصصی‌تر به برگزاری هر یک از جشنواره‌های خود داشته باشد و مثلاً در کنار بدنه اجرایی، از مشاوره یک گروه کارشناسی و فنی برای بهبود شرایط تولید و همچنین اجرای هر چه مطلوب‌تر نمایش‌ها با توجه به اقتضای امکانات موجود استفاده کند.

احمد سلیمانی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: جشنواره «تئاتر رضوی» به عنوان یکی از رویدادهای مهم هنر دینی در آستانه دهمین دوره برگزاری خود قرار دارد و باید کوششی به عمل آید تا به شایسته‌ترین نحو ممکن در خور شأن موضوعی که به آن می‌پردازد برگزار شود.
وی ادامه داد: وقفه به وجود آمده در برگزاری جشنواره فرصت مناسبی بود که مسئولان به جمع‌بندی و ارزیابی آنچه که در ادوار گذشته جشنواره به وقوع پیوست بپردازند تا از این میان در روند اجرای دهمین دوره این رویداد بزرگ شاهد برگزاری هرچه باشکوه‌تر جشنواره باشیم که البته با آسیب‌شناسی بجا و کارشناسی، نقاط ضعف این جشنواره احصاء شد که یکی از مهمترین آنها کیفیت نامناسب نمایشنامه‌هایی با مضمون رضوی بود.
جای فعالان تئاتر رضوی در همایش گفتمان تئاتر دینی خالی بود
کارگردان نمایش «سردار مهر و ماه» تصریح کرد: با این فرض در آغاز جشنواره دهم شاهد برگزاری همایش گفتمان تئاتر دینی با محوریت بررسی چالش‌های نگارش و تولید نمایش‌های رضوی بودیم، مباحث خوبی در این همایش مطرح شد، اما به نظر می‌رسد جای یک بخش مهم در این همایش خالی بود و آن اینکه دوستان فعال که بیش از هر کس دیگری با مشکلات پیش‌روی تولید نمایش رضوی روبرو هستند باید در این همایش شرکت می‌کردند که از برآیند نقطه نظرات کارشناسی و همچنین درددل‌های آنها جشنواره به یک راهکار عملی در بهبود شرایط جشنواره دست پیدا می‌کرد.
این کارگردان تئاتر گفت: مسئله دیگری که وجود دارد اینکه آیا از خلال ادوار گوناگونی که جشنواره به میزبانی بجنورد برگزار شده است، شاهد پیشرفت عمرانی مراکز تئاتری و سالن‌های نمایشی این شهر بوده‌ایم یا نه؟ به هر حال یکی از کارکردهای اصلی برگزاری جشنواره شناسایی و رفع کمبودها و کاستی‌های زیرساختی و امکانات است که ممکن است خللی در روند برگزاری جشنواره ایجاد کند و آن چنان که باید و شاید گروه‌های نمایشی نتوانند به دلیل ضعف امکانات هنرنمایی کنند.

بهره‌گیری از مشاوره گروه‌های کارشناسی
سلیمانی در ادامه عنوان کرد: به نظر می‌رسد که دبیرخانه مرکزی جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) که متولی برگزاری مجموعه جشنواره‌های فرهنگی و هنری با محوریت فرهنگ و سیره رضوی مقارن با دهه کرامت است، باید نگاهی تخصصی‌تر به برگزاری هر یک از جشنواره‌های خود داشته باشد و مثلاً برای جشنواره «تئاتر رضوی» در کنار بدنه اجرایی، از مشاوره یک گروه کارشناسی و فنی برای بهبود شرایط تولید و همچنین اجرای هر چه مطلوب نمایش‌ها با توجه به اقتضای امکانات موجود استفاده کند.
وی در پایان گفت: با تمام این اوصاف باید خوشحال بود که بار دیگر جشنواره «تئاتر رضوی» فعالیت خود را از سر گرفت. به نظر من برگزاری این گونه جشنواره‌ها حتی با وجود کمی‌ها و کاستی‌هایی که وجود دارد بسیار بهتر از برگزار نشدن آنهاست؛ فراموش نکنید که ما در کشور ایران اسلامی که مذهب غالب مردمان آن شیعه است تنها از وجود یک امام معصوم(ع) متنعم هستیم و باید هر چه در توان داریم در راستای ترویج فرهنگ و سیره آن حضرت که مترادف با تفکر شیعی است به کار بندیم.
یادآور می‌شود، فردا یکشنبه، 25 مرداد و همزمان با آغاز دهه کرامت جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در بخش‌های مختلف کار خود را آغاز می‌کند.

captcha