به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) نشست خبری سیزدهمین جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) امروز شنبه 24 مرداد ماه با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان، حجتالاسلام والمسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، رئیس شورای هماهنگی جشنهای دهه کرامت، و سید جواد جعفری، رئیس بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) برگزار شد.
در ابتدای این نشست خبری، سید جواد جعفری، رئیس بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) با اشاره به اینکه در دو دوره اخیر برگزاری جشنواره که با حضور جنتی وزیر ارشاد برگزار میشود، آنچه جزو آرزوهای ما برای حمایت و بست و توسعه جشنواره در داخل و خارج از کشور بوده، محقق شده است، گفت: امروزه ما توانستهایم کارنامه نسبتاً قابل قبولی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: تجلی نتایج جشنواره امام رضا(ع) در دهه کرامت است اما عملیاتی 365 روزه است و در طول سال ارکان فرهنگی کشور بر روی بدنه این جشنواره کار میکنند.
در ادامه این نشست خبری علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان وجود بارگاه مقدس امام رضا(ع) را مایه افتخار، ثبات، امنیت و برکت برای کشورمان دانست و اظهار کرد: در طول 12 دوره برگزاری این جشنواره تجربیات خوبی به دست آمده است و بنیاد فرهنگی ـ هنری امام رضا(ع) نیز تأسیس شده تا متکفل فعالیتهای در این خصوص باشد.
718 نقطه جهان میزبان جشنواره رضوی
جنتی بنیاد امام رضا(ع) را جزو بنیادهای موفق در طول 12 دوره گذشته برشمرد و اعلام کرد: این جشنواره در 31 استان ایران در طول سال برگزار میشود و در 77 کشور جهان نیز توسط مجمع جهانی اهل بیت(ع)، جامعهالمصطفی العالمه و رایزنان فرهنگی ایران برگزار میشود؛ در سال جاری نیز 718 نقطه در جهان میزبان این جشنواره است.
وی نهادسازی و وابسته نبودن برگزاری جشنواره به افراد را از ویژگیهای این جشنواره برشمرد و اظهار کرد: بسیاری از جشنوارههایی که در خارج از کشور برگزار میشود، بومیسازی شده است.
وزیر ارشاد با تأکید بر اینکه تلاش میشود این جشنواره از حالت دولتی بیرون آمده و به جشنواره مردمی تبدیل شود، گفت: نیمی از فعالیتها توسط تشکلهای مردمی و 43 درصد جشنواره امام رضا(ع) نیز توسط نهادهای دولتی انجام میشود.
تولید 60 هزار اثر در حوزه کودکان و نوجوانان
وی از تولید 60 هزار اثر در حوزه کودکان و نوجوانان و هفت هزارو 600 اثر هنری در طول برگزاری جشنواره سخن گفت و افزود: در حوزه مطبوعات و رسانههای دیجیتال نیز محصولات خوبی تولید شده، 650 اثر سینمایی مستند و غیر مستند نیز در همین حوزه تولید شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان افزود: در حوزه فرهنگ رضوی از فضای مجازی استفاده خوبی صورت گرفته اما ظرفیت این حوزه بسیار بالاتر است و میتوان از همه شبکههای اجتماعی در این راستا استفاده کرد؛ همچنین 400 عنوان کتاب که 60 عنوان آن توسط بنیاد امام رضا(ع) تألیف و به چاپ رسیده است.
تدوین اساسنامه خادمان امام رضا(ع)
وی از تدوین اساسنامه خادمان امام رضا(ع) خبر داد و عنوان کرد: از این اساسنامه رونمایی به عمل خواهد آمد که عموم خادمان در قالب این اسانامه خدمت خواهند کرد.
در ادامه این نشست، خبرنگاران سؤالهای خود در خصوص جشنواره را مطرح کردند؛ جعفری، رئیس بنیاد امام رضا(ع) در پاسخ به سؤالی در خصوص بودجه این جشنواره اظهار کرد: جشنواره امام رضا با مشارکت جمعی برگزار و همه سازمانها آوردههایی را به جشنواره عرضه میکنند. بخشی از کمکهای دریافتی از وزارت ارشاد نیز در قالب برونسپاری کارهای فرهنگی به مؤسسات خصوصی صورت میگیرد.
110هزار نامه از 40 کشور جهان به امام رضا(ع) نوشته شده است
وی همچنین اعلام کرد: جشنواره «نامهای به امام رضا(ع)» توانست حداکثیر امتیار ارزیابی را به دست آورده و از سال جاری به صورت بینالمللی برگزار شود که در سال جاری از 40 کشور در این جشنواره شرکت و 110 هزار اثر به آن ارسال شده است.
رئیس بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) در خصوص جشنواره شعر رضوی به زبان عربی(جشنواره دعبل خزائی) و استقبال بسیار زیاد شاعران عرب از این جشنواره نیز سخن گفت و اظهار کرد: بیش از هزار نفر در مراسم شعر خوانی این جشنواره شرکت میکنند و از 15 کشور شاعر برگزیده در این بخش داریم.
وی از برگزاری بینالمللی جشنواره شعر رضوی به زبان ترکی نیز خبر داد و اعلام کرد: دانشگاه فردوسی مشهد نیز درخواست برگزاری جشنواره سیره وئ معارف رضوئی به صورت بینالمللی را ارائه کرده که در حال انجام مقدمات آن هستیم.
تجلیل از خادمان امام رضا(ع) از 15 کشور جهان
جعفری اعلام کرد: در بخش خادمان رضوی نیز هشت خادم فرهنگ رضوی و پنج بانوی مروج فرهنگ رضوی از 15 کشور مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
وی در خصوص دانشنامه امام رضا(ع) نیز اعلام کرد: جلد اول این دانشنامه توسط یکی از اساتید این حوزه به نگارش درآمد و آماده است، اما بین مجری و ناظر تدوین این دانشنامه در خصوص ادامه کار توافق صورت نگرفت. سپس درخواستی از سوی آیتالله اراکی رئیس جامعهالمصطفی مبنی بر واگذاری ادامه کار به جامعهالمصطفی ارائه و با موافقت وزیر ارشاد مقرر شد قرارداد این کار با جامعهالمصطفی بسته شود.
تشکیل کمیته زیارت در هیئت دولت
در پایان نیز وزیر ارشاد از تشکیل کمیتهای به ریاست معاون اول رئیس جمهور در بحث زیارت سخن گفت و عنوان کرد: جلسات دورهای این کمیته در دولت برگزار و بیشتر به بررسی نیازهای زائران در دراز مدت پرداخته میشود.
در پایان این نشست خبری، خبرنگاران سؤالهای مربوط به سایر مباحث فرهنگی را با وزیر ارشاد مطرح کردند و از چهار پوستر مرتبط با جشنواره رضوی رونمایی شد.