علی اکبر پور فتحالله، مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با تأکید بر نگاه جامع و ملی به مجمع خیرین انتقال خون اظهار کرد: نگاه ما این است که مجمع خیرین انتقال خون به صورت سراسری و ملی عمل کند.
وی افزود: اولین قدمی که مجمع انتقال خون در راستای این نگاه ملی بر میدارد ایجاد سامانههای متحرک انتقال خون در هنگامه بحران است.
پورفتحالله ادامه داد: در حالت عادی این سامانهها در اختیار شبکه خون رسانی کشور قرار میگیرند و در سراسر کشور مستقر شده و کار انتقال خون آن را انجام میدهند، این سامانهها به گونهای طراحی شدهاند که امکانات لازم را برای انتقال خون خواهند داشت و در شأن اهداکنندگان خون هستند.
بیشترین مصرف خون اهدایی در تهران
وی با تأکید بر جلب مشارکت بیشتر خیرین در استانها و شهرستانهای کشور عنوان کرد: در استانهای کشور تلاش برای این است که هرچه بیشتر مشارکت خیرین را جذب کنیم و طبیعتا در میان استانها بیشترین اولویت را به دلیل حجم زیاد بیماران، به بیمارستانهای موجود در تهران اختصاص دادیم.
مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور اعلام کرد: حدود 14 درصد اهدای خون کشور در تهران انجام میشود اما 27 درصد خونهای ما در تهران مصرف میشود، تهران باید به این ظرفیت برسد که ما مشکلی از این بابت نداشته باشیم.
وی اضافه کرد: در حال حاضر حجم زیادی از خونهای مصرفی در تهران از شهرستانها تأمین میشود لذا باید به این نقطه برسیم که دیگر چنین اتفاقی رخ ندهد و به همین دلیل است که اولویت برای مجمع خیرین، استان تهران است.
سلامت اهداکنندگان در اولویت برنامههای سازمان است
پورفتحالله در ادامه با بیان اینکه برنامه سلامت اهداکنندگان انتقال خون در اولویت برنامههای سازمان انتقال خون است، عنوان کرد: اهدای خون برای دهنده خون هیچگونه عارضهای ندارد بر اساس همین هم ما نظام مراقبت از اهدای خون را داریم و تمامی عوارض بسیار جزئی اهدای خون در سامانه ما ثبت و کنترل میشود و تلاش بر این است که عارضه انتقال خون را به کمترین حد ممکن برسانیم.
اهدا کنندگان مستمر خون کمتر در معرض بیماری قلبی و عروقی هستند
وی با تأکید بر اینکه اهدا کنندگان مستمر خون کمتر از دیگران در معرض بیماری قلبی و عروقی هستند یادآور شد: در سال 2000 مشخص شد عامل اصلی مرگ و میر در کشورهای صنعتی بیماریهای قلبی و عروقی است در همین حال ثابت شد که اهداکنندگان مستمر خون کمتر دچار بیماری قلبی و عروقی شده اند.