مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآنی(ایکنا)، با اشاره به خاطراتی از موفقیتهای جهاد دانشگاهی در عرصههای مختلف علمی، فرهنگی و نظامی گفت: اولین خاطره بنده مربوط به دوران دفاع مقدس است که در بن بستهای مربوط به مسائل تحقیقاتی بخش عمدهای از صنایع نظامی کشور به سراغ جهاد دانشگاهی میآمدند و جهاد دانشگاهی در واقع نقطه امید آنها بود.
وی در ادامه با اشاره به خاطره موفقیت آمیز راهاندازی خط موشک کاتیوشا، گفت: زمانیکه صنایع دفاع، موشک کاتیوشا را مهندسی معکوس کرد، با مشکلی مواجه شد که موشک در زمان شلیک و در داخل لوله منفجر میشد. بعد از آن کار را به جهاد دانشگاهی واگذار کردند و جهاد خوشبختانه با اینکه کاری بسیار پر ریسک بود با مطالعاتی که روی آن انجام داد، مشکل اصلی را شناسایی کرد و صنایع دفاع توانست با همراهی جهاد دانشگاهی خط تولید کاتیوشا را راهاندازی کند.
شهید ستاری: اگر جهاد دانشگاهی نبود هواپیماهای ما در طول جنگ زمینگیر میشدند
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی افزود: در زمان تحریمهای تسلیحاتی، مشکلی در سیستم ترمز هواپیماهای جنگی ایران به وجود آمده بود. جهاد دانشگاهی شریف توانست این مشکل را برطرف کند و سیستم ترمز کامپیوتری آنها را آماده خط تولید کند. در این رابطه شهید ستاری میگفت اگر جهاد نبود هواپیماهای ما در طول جنگ تماما زمینگیر میشدند.
جهاد دانشگاهی بهترین راه حل برای حل مشکلات فناوریهای نوین کشور
فیض ادامه داد: با اینکه در بخشهای دولتی بخشی به نام جهاد خودکفایی بود، عملا توان لازم را برای حل مشکل نداشت و جهاد دانشگاهی به عنوان بهترینگزینه برای حل مشکلات فناوریهای نوین کشور مورد توجه قرار گرفت.
در حوزه فرهنگی جهاد دانشگاهی همیشه راهگشا بود
وی با اشاره به فعالیتهای فرهنگی جهاد دانشگاهی هم گفت: در حوزه فرهنگی جهاد همیشه راهگشا بود. هیچکسی باور نمیکرد که در فضای رسانهای کشور بخشی غیر از بخش دولتی رسمی ورود پیدا کند. جهاد در این حوزه هم اولین ورود را پیدا کرد و خبرگزاری ایسنا را به عنوان اولین خبرگزاری غیر دولتی راهاندازی کرد که بعد از آن راه برای ورود سایر خبرگزاریها باز شد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی فعالیتهای قرآنی جهاد دانشگاهی را چشمگیر و با ارزش دانست و افزود: فعالیتهایی که جهاد در حوزه فعالیتهای قرآنی ورود کرده و جسارت آن ورود را هم داشته بسیار ارشمند است. بحث مطالعات میان رشتهای قرآن کریم فعالیتی است که از جهت روش مطالعاتی بسیار لغزنده و خطرناک است.
مطالعات میان رشتهای قرآن کریم اسلوب و قواعد خاصی دارد
وی در ادامه تصریح کرد: در موضوع مطالعات میان رشتهای کمتر پایگاه و مرجع علمی حاضر است به این حوزه ورود پیدا کنند. چراکه مطالعات میان رشتهای قرآن کریم قواعد خاصی دارد که اگر اسلوب آن رعایت نشود اعتبار و ارزش قرآن را تحت شعاع قرار میدهد و همچنین مورد سوء استفاده دشمنان قرار گیرد.
فیض در پایان گفت: جهاد موضوع فعالیتهای میان رشتهای قرآن کریم را با جسارت تمام تحت شعاع قرار داده است و امیدواریم با این ورود بتواند راه را برای پژوهشگران رشتههای مختلف از علوم انسانی، تجربی و علوم پایه در حوزه مرتبط با قرآن کریم باز کند.