مهدی دواتگری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به تلاش فراکسیونهای مختلف مجلس برای ارائه نامزدهای خود برای عضویت در کمیسیون ویژه بررسی برجام گفت: با توجه به قانون الزام حفظ دستاوردهای هستهای که حدود یک ماه پیش در صحن علنی مجلس تصویب شد که بر اساس پیشبینی این مصوبه، بررسی برجام بر عهده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گذاشته شده است و این کمیسیون نیز موظف شده که هر 6 ماه یک بار گزارشی به مجلس ارائه کند.
وی افزود: از این منظر مسئولیت اصلی بررسی برجام بر عهده کمیسیون امنیت ملی است و با توجه به این مسئولیت، به نظر میرسد تشکیل کمیسیون ویژه برریسی برجام ضرورتی نداشت با این حال طرح تشکیل کمیسیون ویژه در مجلس تصویب شد و به نظر میرسد این کمیسیون بیش از اینکه تخصصی باشد، قطعا یک کمیسیون سیاسی خواهد بود.
دواتگری خاطرنشان کرد: نگرانی من این است که تشکیل کمیسیون ویژه نهتنها کمکی به روند بررسی برجام نکند بلکه به دلیل فعالیت همزمان کمیسیون امنیت ملی و کمیسیون ویژه مشکلاتی در روند بررسی برجام داشته باشیم.
وی با اشاره به بررسی برجام و قطعنامه 2231 در کمیسیونهای امنیت ملی و سیاست خارجی، انرژی، آموزش و تحقیقات و قضائی ـ حقوقی طی هفتههای گذشته و اظهار نظر کارشناسی از سوی این کمیسیونها گفت: در ظاهر امر آنچه از کمیسیون ویژه انتظار میرود این است که منتخبی از کمیسیونهای ذکر شده در کمیسیون ویژه حضور داشته باشند منتها آنچه در آییننامه داخلی مجلس پیشبینی شده این است که باید ترکیب کمیسیون ویژه با رأی نمایندگان در صحن علنی مجلس انتخاب شوند بنابراین رأی نمایندگان در ترکیب کمیسیون ویژه بررسی برجام لحاظ میشود.
منتخب مردم مراغه در مجلس افزود: این دیدگاه که کمیسیون ویژه بررسی برجام با حضور منتخبانی از کمیسیونهای امنیت ملی و سیاست خارجی، انرژی، آموزش و تحقیقات و قضائی ـ حقوقی تشکیل شود، پیشبینی نشده است.
دواتگری تصریح کرد: به اعتقاد من حتی باید افرادی از کمیسیونهای اقتصادی و برنامه و بودجه نیز در این کمیسیون ویژه حضور داشته باشند تا بخش مربوط به تحریمها و رفع تحریمها نیز مورد توجه قرار دهند.
وی اظهار کرد: در چنین موقعیتی لازم است هیئترئیسه مجلس اقدام به ایجاد انسجام بین اعضای کمیسیونها کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: امروز داشتن نگاه حقوقی به برجام بسیار مهم است که نگاه باید برگرفته از سیاستهای کلی نظام باشد.