حجتالاسلام والمسلمین وحید احمدی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به تشکیل کمیسیون ویژه بررسی برجام در مجلس و ضرورت تشکیل چنین کمیسیونی اظهار کرد: در این رابطه دو دیدگاه وجود دارد؛ دیدگاه اول معتقد است به اعتبار اینکه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی موضوع مذاکرات هستهای را از ابتدا دنبال کرده و جلسات مختلف و متعددی را با مسئولان داشته و همچنین بر اساس تکالیف قانونی که دارد، برجام را بررسی کند؛ قالب اعضای کمیسیون امنیت ملی چنین دیدگاهی دارند.
وی افزود: دیدگاه دوم در رابطه با تشکیل کمیسیون ویژه بررسی برجام این است که با توجه به اینکه مذاکرات هستهای و برجام موضوع مهمی است و برای کشور اهمیت خاصی دارد، بنابراین کمیسیون ویژهای با حضور مجموعهای از نمایندگانی که در این خصوص میتوانند اثرگذار باشند، تشکیل شود و در حضور مسئولان و نخبگان و افراد صاحبنظر موضوع را بررسی کنند؛ برخی نمایندگان نیز با چنین انگیزهای پیشنهاد تشکیل کمیسیون ویژه بررسی برجام را مطرح کردند.
احمدی خاطرنشان کرد: بر اساس آییننامه داخلی مجلس نمایندگان میتوانند چنین پیشنهادی را مطرح کنند و مجلس نیز موظف است بعد از ارائه پیشنهاد، آن را در دستور کار خود قرار دهد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: به لحاظ اینکه مسئله هستهای بحث ملی است و مضاعف بر این، تعهداتی را برای نظام به همراه دارد، بنابراین اگر هر چه دقیقتر مورد بحث و بررسی قرار گیرد، به نفع کشور خواهد بود.
وی افزود: برای اینکه هم کلیات موضوع به صورت دقیق مورد ارزیابی قرار گیرد و هم برای جلوگیری از سوءاستفاده و برداشتهای چند وجهی که ممکن است طرف مقابل داشته باشد، اگر مجموعهای بر روی تکتک عبارات و الفاظ دقت بیشتری داشته باشند و از توان فنی بیشتری برای تجزیه و تحلیل این متن استفاده کنند، میتوانند اظهار نظر متقنی داشته باشند و در این صورت کشور ضرر نخواهد کرد.
احمدی با اشاره به احتمال غلبه رویکردهای سیاسی به مسئله مذاکرات هستهای در کمیسیون ویژه گفت: ممکن است در مجلس نگاههای مختلفی وجود داشته باشد اما به اعتقاد من آنچه همه نمایندگان به آن ملتزم و پایبند هستند، بحث منافع ملی است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: چنانچه تضارب افکار و اختلاف نظرات درست هدایت شوند، در جهت غنای مباحث و بررسی همه ابعاد و زوایای موضوع مؤثر خواهد بود که این مسئله از محسنات چنین نگاههایی است.
احمدی با بیان اینکه نباید نگران ورود دیدگاههای سیاسی به موضوع توافقنامه بود، اظهار کرد: علیرغم نگاههای مختلفی که در مجلس وجود دارد، اما مجلس نسبت به منافع ملی، دیدگاه رهبری و فرامین ایشان را مد نظر قرار داده و همّ و غمّ نمایندگان بر حمایت و کمک به دولت است، حال ممکن است برخی نقطهنظرات مختلف و یا دیدگاههای دیگری در بین نمایندگان وجود داشته باشد، اما غالب مجلس چنین نگرشی دارد.