به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، اولین نشست رسانهای رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با حضور محمود صلاحی رئیس، امیر عبدالحسینی معاون هنری و حجتالاسلام ناصریپور معاون فرهنگی سازمان پیش از ظهر امروز، دوشنبه ۲۶ مرداد، در محل فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
صلاحی با تبریک روز خبرنگار، سالروز بازگشت آزادگان به مهین و همچنین آغاز دهه کرامت و میلاد حضرت فاطمه معصومه(س)، گفت و افزود: دفاع مقدس ما را خبرنگاران ثبت کردند که هم به ثبت و نظر ما رساندند و هم در دنیا انتشار دادند. همه این فعالیتها در یک روز اتفاق نمیافتد و درست است که سنبل خبرنگار روز 17 مرداد است اما تمامی دستگاهها باید برای ارج نهادن به فعالیتهای آنان در طی سال برنامههایی را در نظر گیرند.
وی در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داد و در رابطه با بودجه در نظر گرفته شده برای سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران گفت: بودجهای که برای فعالیتهای این سازمان در نظر گرفته شده است 150 میلیارد تومان است. مقداری هم از بودجه این سازمان توسط خود مراکز فرهنگی و هنری و فرهنگسراها تامین میشود. با توجه به همکاری اعضای شورای شهر تهران و قولهایی که شهردار تهران داده در صورت وجود طرح، ما مشکلی برای تامین بودجه نخواهیم داشت.
رئیس سازمان فرهنگی-هنری شهرداری تهران در ارتباط با تعامل هنرمندان و صاحبان فرهنگ در کشور هم گفت: از ابتدای فعالیت خود در این سازمان با بیش از 30 گروه از هنرمندان مختلف ملاقات داشتهام. این نشستها به صورت مفصل برگزار شد که منجر به یک توافق بین سازمان و هنرمندان شده است.
محور فعالیتهای سازمان فرهنگی و هنری تعامل است
صلاحی ادامه داد: سعی کردهایم تعاملی را با تمامی دستگاههای دولتی و خصوصی برقرار کنیم چراکه محور سازمان فعالیتهای فرهنگی و هنری شهرداری تهران تعامل است و هیچ کس با شرایط موجود نمیتواند به تنهایی و بدون تعامل داشتن با دیگران فعالیتی را پیش ببرد.
تمامی فعالیتهای قرآنی را در یک جهت انجام میدهیم
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا مبنی بر تشکیل شورای قرآن سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و مناسبت آن با شورای عالی قرآن شهرداری تهران و دلایل و اهداف آن، گفت: ما سازمان فرهنگی و هنری شهر تهران هستیم که مخاطب ما بیش از هشت میلیون نفر است. لذا برای اینکه فعالیتهای قرآنی خود را در یک مسیر و جهت هدایت کنیم شورای قرآن را با مسئولیت بنده و به دبیری رئیس فرهنگسرای قرآن راهاندازی کردیم.
برای موضوعات دینی و قرآنی تلاش بیشتری کنیم
وی در ادامه با اشاره به فعالیتهای این شورا، افزود: دو فعالیت را در دستور کار این شورا قرار دادهایم که تا پایان سال باید اجرایی شود. اولین فعالیت این است که در هر فرهنگسرا یک دارالقران، با پنج کلاس خواهیم داشت. باید بپذیریم که برای موضوعات دینی و قرآنی تلاش بیشتری کنیم و به همین دلیل هزینه شرکت در این کلاسها رایگان خواهد بود.
در کنار دارالقرآنها یک فروشگاه راهاندازی خواهیم کرد
صلاحی خاطرنشان کرد: اولین جلسه این کلاسها در فرهنگسرای بهمن با حضور دختران و پسران برگزار شد؛ در ادامه این کلاسها تولیدکنندگان محصولات قرآنی به ما گلایه کردند که آنها برای ارائه محصولات قرآنی خود تنها در یک نمایشگاه سالانه قرآن میتوانند فعالیت کنند که تنها در بیست روز و به صورت فشرده برگزار میشود. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در کنار دارالقرآنها یک فروشگاه راهاندازی کنیم که تولیدکنندگان محصولات قرآنی بتوانند در طول سال محصولات خود را ارائه کنند.
تخفیفات ویژه برای غرفهداران و خریدارن
وی با اشاره به اینکه تخفیفات ویژهای را برای غرفهداران و خریدارن در نظرگرفتهایم گفت: تصمیم بر این شد که هزینه اجاره 80 تا 90 درصدی غرفهها را نگریم و به آنها تخفیف دهیم. البته غرفهداران هزینه آب و برق خود را خواهند پرداخت تا با این شرایط آنها هم محصولات خودشان را ارزان به دست مصرفکنندگان برسانند.
به مسائل تخصصی حوزه قرآن میپردازیم
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران بیان کرد: برای اینکه ذیل برنامههای دارالقرآنها حرفهای تخصصی در مورد قرآن هم بشنویم، تصمیم گرفته شد تعدادی از فعالان قرآنی بنام هم مانند استادان عباس سلیمی، قرشیخلو و دیگر دوستان را از بیرون جذب و به مسائل تخصصی حوزه قرآن بپردازند. البته مشابه همین کار را هم در همه حوزههای سازمان اجرایی خواهیم کرد.
صلاحی افزود: در همه بخشهای تخصصی خود شوراهایی را ایجاد کردهایم که در آنها، هم از بخش خصوصی و هم از داخل سازمان به مسائل مربوط به حوزههای خودشان خواهند پرداخت و در بخش خصوصی آمادگی شنیدن حرفهای تمامی افراد را داریم.
نیروی انسانی متخصص را با هزینه سازمان از بخش خصوصی جذب میکنیم
وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایکنا مبنی بر استفاده از نیروی انسانی متخصص در حوزه فعالیتها و برنامههای قرآنی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، گفت: نیروی انسانی متخصص خود را با هزینه سازمان و تماما از بخش خصوصی جذب خواهیم کرد و هزینه تمامی افرادی که در کلاسهای دارالقرآنهای ما حضور خواهند داشت را تقبل کردهایم تا مردم عزیز بتوانند فرزندان خود را در این کلاسها ثبتنام کنند.
وی درباره چرایی برگزاری جشنواره شهر با وجود موازی کاری این جشنواره با جشنواره فجر و حضور مجدد آثار گفت: پیش از این جشنواره فیلم شهر هر چهار سال یکبار برگزار میشد که ما به دلیل موضوعات متعدد شهری از ترافیک تا فضاهای سبز و شهر به عنوان یک عنصر زنده تشخیص دادیم که هر سال این جشنواره برگزار شود که در آن هم فیلمهای مردمی و هم تخصصی نمایش داده شوند.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با بیان این مطلب که باید هر ساله این سازمان یک تا سه فیلم را بسازد و در جشنواره فجر شرکت دهد، گفت: امسال تاکنون دو سناریو را تصویب کردیم که قرار است «تصویر شهر» آنها را بسازد. تاکنون سناریو ده فیلم مستند را خواندهام و تصویب کردهام همچنین تصویر شهر که بیش از چهار سال است فیلمی را نساخته باید حداقل سالی سه فیلم تولید کند.
وی در پاسخ به این سوال که برنامه سازمان در بهرهبرداری از سینماهای قدیمی و غیرقابل استفاده گفت: ما در حال حاضر پنج سالن داریم. یک سالن در فرهنگسرای رسانه و یک سالن نیز در فرهنگسرای انقلاب تا دو سه ماه دیگر آماده بهرهبرداری خواهد شد همچنین همه فرهنگسراهای ما آماده اکران فیلم هستند.
هیچ سالنی را خالی نخواهیم گذاشت
وی خاطرنشان کرد: در جلسهای که هفته گذشته با مجید مجیدی داشتیم این موضوع را مطرح کردیم که هم سالنها و هم فرهنگسراهای ما میتوانند در اختیار نمایش فیلم باشند و آغاز این کار میتواند در روز چهارم شهریور ماه با اکران فیلم محمد رسول الله (ص) انجام پذیرد و ما هیچ سالنی را خالی نخواهیم گذاشت.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به تشکیل هنرهای نمایشی به مسئولیت محمود عزیزی به عنوان بخش خصوصی، مرضیه برومند و ایرجراد به عنوان اعضا، افزود: بزرگترین پردیس تئاتر با چهار سالن تئاتر از ۲۰۰ تا هزار و 500 نفره و یک سالن سینما با هزینه چند ده میلیارد تومانی در دو هفته آینده در جنوب تهران به بهرهبرداری خواهد رسید. پردیس صبا نیز در خیابان ملک که در مرکز شهر است درحال آماده شدن است.
گزارش تصویری این نشست را اینجا ببینید