حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی مدرسی، سخنران و مدیر بخش عربی شبکه اهل البیت (ع) لندن، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان این مطلب گفت: ما باید از حضرت محمد(ص) و از اهل بیت(علیهم السلام)، فرهنگ اسلامی را بیاموزیم و تلاش کنیم تا تصویر درستی از اسلام را به نمایش بگذاریم.
وی در تشریح عملکرد رسانههای اسلامی در مقایسه با رسانههای جریان اصلی کشورهای غربی گفت: رسانههای اسلامی عمدتاً رسانههای جدیدی هستند که هنوز در حال یادگیری هستند؛ البته آنها در حال تغییر و پیشرفت هستند و این تغییر باید به سوی آرمانهای اسلامی باشد.
رسانههای غربی؛ ستون فقرات جنگها و بحرانهای ناشی از اسلامهراسی
وی افزود: نگاهی به عملکرد رسانههای غربی نشان میدهد که آنها ستون فقرات همه جنگهایی هستند که اکنون در جریانند، از جمله جنگها و بحرانهای ناشی از اسلامهراسی.
حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی مدرسی تاکید کرد: اسلامهراسی پدیدهای است که باید آن را تغییر دهیم و به مردم غرب بگوییم که آنچه شما در تلویزیون میبینید مانند داعش و اسلام وهابی آن چیزی نیست که بیشتر مسلمانان امروز آن را دارند. باید به آنها نشان دهیم که آموزههای اسلام متفاوت است.
وی به عنوان یکی از مدیران شبکه اهل البیت(ع) که عضو اتحادیه رادیو و تلویزیونهای اسلامی است، در ادامه گفت: این اتحادیه تأسیس شد تا دیدگاه متفاوتی از اسلام را نشان دهد و به عنوان یک اتحادیه رسانهای ما باید تلاش کنیم تا از طریق شبکههای ماهوارهای و خروجیهای خبری مختلف دیدگاه خود نسبت به اسلام و دیدگاه خود نسبت به جهان را تشریح کنیم و آنها را از واقعیت مطلع کنیم.
نسخه حقیقی اسلام، نسخه اهل بیت(ع) است
مدرسی افزود: به عقیده من نسخه حقیقی اسلام، نسخه اهل بیت(ع) است. امروز آنچه بیشتر مردم در مورد اسلام فکر میکنند، وقتی در اینترنت جستوجو میکنید یا به شبکههای مختلف گوش میدهید؛ معمولاً یک تصویر تاریک و ترسناکی از اسلام است و حتی اگر ما هم نخستین بار با نام اسلام به این شکل مواجه میشدیم و آن چیزی که آنها از اسلام نشان میدهند را میدیدیم، میترسیدیم و فکر میکردیم که اسلام همین است.
حجتالاسلام والمسلمین مدرسی ادامه داد: اما اسلام در حقیقت دین صلح است و اهل بیت(ع) همواره در طرفی بودهاند که مورد شکنجه و ظلم قرار گرفته و کشته شدهاند. ما همواره در طرف ساکت اسلام بودهایم و امروز میخواهیم این حقیقت را به جهان نشان دهیم و بگوییم که آنچه از ما تصویر میشود، درست نیست.
وی افزود: امروز ما علاوه بر رادیو و تلویزیون، رسانههای اجتماعی و اینترنت را نیز در اختیار داریم. کارهای زیادی هست که میتوانیم انجام دهیم تا چهره حقیقی اسلام و صلحآمیز بودن دینمان را نشان دهیم.
مدرسی تأکید کرد: ما باید نشان دهیم که جنگهایی که در تاریخ اسلام روی داده تحمیلی بودهاند و آنچه امروز در جهان اسلام هم اتفاق میافتد این است که در واقع مسلمانان شکنجه میشوند و مسلمانان کشته میشوند. رسانه نقش مهمی در انتقال این پیام به جهان دارد.
سید محمدعلی مدرسی گفت: باید در نظر داشته باشیم که امروز رسانههای جدید و شبکههای اجتماعی تأثیر بسیار بیشتری نسبت به رادیو و تلویزیون دارند، هر چند که آنها هم به همان اندازه مهم هستند.
وی تأکید کرد: امروز با وجود گوشیهای موبایل و دسترسی آسان به سایتها و رسانههای اجتماعی مانند توئیتر، فیسبوک و مانند آن، فضای جدیدی به وجود آمده که البته از سوی دشمنان ما مورد استفاده است و قطعاً ما نیز باید از این ابزارها در مسیر درست استفاده کنیم. رسانههای اجتماعی میتوانند در انتقال پیام ما تأثیر بسزایی داشته باشند.
شبکه اهل البیت(ع)، نخستین شبکه تلویزیونی شیعی انگلیسیزبان است که در سال 2009 میلادی در لندن آغاز به کار کرد.
حجت الاسلام والمسملین سید مهدی مدرسی، بنیانگذار این شبکه در زمان تأسیس آن اعلام کرد که هدف از راهاندازی شبکه اهل البیت(ع)، نشان دادن تصویر حقیقی و تحریف نشده دین اسلام و تمدن اسلامی به غرب است.
در این شبکه که اکنون به دو زبان انگلیسی و عربی فعالیت میکند، شخصیتهای برجسته شیعی حضور مییابند و برخی برنامههای آن نیز در کربلا ضبط میشود.