محمد سلحشور، استاد خوشنویس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) با بیان اینکه خوشنویسی رشد مطلوبی کرده است، اظهار کرد: فضا برای خوشنویسی نسبت به گذشته بسیار بهتر و مساعدتر شده است. این گفته را با این مثال توضیح میدهم که ما پیش از انقلاب تنها 63 خوشنویس ممتاز در کشورمان داشتیم، اما امروز نزدیک به 14 هزار نفر در خوشنویسی به مقامات عالی دست یافتهاند. یا در مثالی دیگر قبلا 6 یا 7 خوشنویس زن در کشور داشتیم، اما امروز نزدیک به 1300 خوشنویس زن در کشور ما فعال هستند. با داشتن چنین ثروت و اندوختهای هنوز آنگونه که باید این توانایی شناخته نشده و به آن ارزش لازم گذاشته نمیشود.
وی درباره کتابت قرآن نیز چنین اظهار کرد: من خود چندین بار قرآن را به نگارش در آوردهام و هر بار نیز سعی کردهام در کارم نوآوری داشته باشم، البته به تازگی سعی شده رسمالخط جدیدی در کتابت قرآن لحاظ شود تا قرائت آن شکلی سادهتر به خود بگیرد. برای نمونه در کلمه «اصحاب» الف را حذف میکنیم و به جای آن الف مکسوره میگذاریم.
این استاد خوشنویس با بیان اینکه آیات قرآن اصلیترین الگو در خوشنویسی است، گفت: معمولاً خوشنویسان در ابتدای کارشان تنها خوشنویسی میکنند، اما در ادامه وقتی به یک جایگاه و کیفیت لازم دست یافتند علاقهمند میشوند تا کارشان از یک کیفیت خوب و ماندگاری بهره ببرد. برای همین به سمت ادبیات سوق پیدا میکند، سپس وقتی این حوزه را هم پشت سر گذاشتند جذب قرآن میشوند که عالیترین پیامها را در خود نهان دارد.
کتابت قرآن تبلیغ مفاهیم آن است
سلحشور تاکید کرد: کتابت قرآن کریم تنها یک کار هنری نیست، بلکه نوعی تبلیغ و اشاعه مفاهیم قرآن است، زیرا زیبایی خوشنویسی سبب میشود که بیننده با کار ارتباط برقرار کرده و در سایه همین اتفاق مضمون مورد نظر در قلب و روحش نهادینه شود. این مسئله نیز از جذابیتهای هنر است که متاسفانه ما از آن استفاده لازم را برای تبلیغ آموزههای دینی نمیکنیم.
وی در پایان گفت: من سالهاست که خوشنویسی میکنم و هنوز پس از گذشت 83 سال هم علاقه دارم که کار کتابت قرآن را انجام دهم، چون سعادت و ثمرات آن را به وضوح در زندگی خود مشاهده میکنم. برای همین به تمام خوشنویسان جوان توصیه میکنم که قرآن را همیشه الگوی کارشان قرار دهند تا هم پیشرفت کیفی داشته باشند، هم اینکه در کارشان به موفقیت لازم دست پیدا کنند.