عبدالحسین فخاری، دبیرکل موسسه حلال جهانی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با ابراز تأسف از اینکه عموماً مسئله حلال به مبحث غذا در کشور ما محدود میشود، گفت: بسیاری از حوزه های دیگر زندگی نیز با مبحث حلال آمیخته است.
وی ادامه داد: یکی از مباحث مهم در حوزه حلال پوشاک است؛ یک فرد مسلمان نباید فقط به حلیت غذا توجه داشته باشد بلکه به پوشاک خود نیز باید دقت کند و بداند که پوشاک مورد استفاده اش از چه موادی تشکیل شده و آیا مردان می تواند از لباس های زربافت یا نقره فام استفاده کنند یا خیر؟ که طبیعتاً جواب منفی است.
اصول حلال باید در پوشاک مطرح شود
فخاری به موضوع حلال یا غیر حلال بودن چرم های مورد استفاده نیز اشاره و اظهار کرد: آیا می توان از محصولات چرم هایی که حاصل از حیوانات حلال گوشت نیستند مثل کیف، کفش، کمربند و سایر ملزومات چرمی استفاده کرد؟ مسلماناً نمی توان. اینها اصولی هستند که باید به عنوان نشان حلال در پوشاک مطرح شود.
دوره های آموزشی حلال برای تولید کنندگان پوشاک برگزار می شود
وی اعلام کرد: طی چند سال اخیر که مبحث حلیت غذا تا حدودی نهادینه شده است، در حال کار کردن بر روی مسئله حلال بودن پوشاک هستیم و همکاری خوبی با اتحادیه پوشاک آغاز و تفاهم نامه همکاری در این خصوص نوشته و قرار شده است دوره های آموزشی برای تولید کنندگان پوشاک برگزار کنیم.
دبیرکل موسسه حلال جهانی اظهار امیدواری کرد: ممیزی حلال در حوزه پوشاک، (هم پوشاک تولیدی در داخل و هم پوشاک وارداتی از خارج کشور) ساماندهی شود.
وی در پاسخ به این سؤال که در ایران چندین برند معروف خارجی به تأسیس نمایندگی و فروش محصولاتی از قبیل کیف و کفش چرم اقدام کرده اند، آیا محصولات اینها حلال است؟ گفت: این موضوع یکی از چالش هایی است که اتحادیه پوشاک آن را مطرح و عنوان کرده است که بر روی تعدادی از کالاهای خارجی وارد شده به کشور نظارت متخصصان اتحادیه پوشاک باید صورت گیرد.
فخاری با تأکید بر اینکه گاهی اوقات منشأ چرم های وارد شده به کشور مشخص نیست، گفت: فقط متخصصان هستند که می توانند در این حوزه اظهار نظر کنند و تشخیص دهند که منشأ چرم ها از کجاست.
وی افزود: بر همین اساس در حال تهیه طرحی هستیم تا کارشناسان بتوانند آیین نامه ای برای تشخیص منشأ چرم ها داشته باشند.
دبیرکل موسسه حلال جهانی با تأکید بر اینکه پوشاک نیز یکی از ظرفیت های عظیم کشور برای حضور در بازارهای جهانی است، گفت: اکنون چرمی که در داخل کشور ما تهیه می شود همطراز کیفیت چرم های ایتالیایی است اما از قیمت چرم ایتالیایی بهره مند نیست. اگر کیف، کفش و لباس چرمی ایرانی در کشورهای اروپایی و عربی به عنوان حلال مطرح می شود می تواند چرم ایتالیایی را کنار بزند و بازار خریدار مسلمان را به دست بیاورد.