حسین رضاییزاده، رئیس دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به توسعه دانشکدههای طب سنتی، اظهار کرد: به وسیله همکاریهای متعدد آموزشی و پژوهشی به ویژه انجام تحقیقات مشترک، آینده روشنی برای آینده طب سنتی در این متصور هستیم.
وی افزود: از طریق این سیستم پزشکی مشترک ضمن اینکه دانشکدههای طب سنتی به توسعه مبانی این طب خواهند پرداخت، خدمات کاربردی و ایمن طب ایرانی هم به جامعه ارائه میشود.
رضاییزاده تأکید کرد: مطمئناً با این همکاریها، پزشکان مجرب کشور از دانش گسترده طب ایرانی هم در کنار ابزار و داروهای رایج آن استفاده خواهند کرد.
وی با اشاره به سوءاستفادهها و سودجوییهایی که از طب سنتی میشود به راههای پیشگیری از این موضوع پرداخت و عنوان کرد: برای این هدف دو روش وجود دارد که نخستین آن ابزارهای نظارتی است که موقت و کمتأثیر بوده، اما با این وجود به شدت مورد نیاز است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: این مسئله از حوزه نهادهای دانشگاهی و آموزشی خارج بوده و باید از سوی معاونتهای نظارت بر درمان و غذا و دارو انجام گیرد. امیدواریم در این قسمت فعالیت و دقت بیشتری انجام شود و بتوانیم با نظارت جلوی بسیاری از سوءاستفادهها از این طب را بگیریم.
وی اقدام دیگر را آموزش و فرهنگسازی خواند و گفت: اقدامات آموزشی و فرهنگسازی در این حوزه میتوانند به اینکه مردم خود سره و ناسره را از هم تفکیک کنند کمک کند، این مسئله متضمن این است که ما به مردم تعریفهای درست را از طب سنتی و کاربردهای آن آموزش دهیم. قاعدتاً مردم در جاهایی که این خدمات عرضه میشوند به راحتی میتوانند تشخیص دهند که به کجا و چه افرادی مراجعه و چه توصیههایی را قبول کنند.
رضاییزاده افزود: اگر این آموزش و فرهنگسازی از طریق رسانهها توسعه پیدا کند، آنچه که باقی خواهد ماند آموزش خود مردم است.
وی همچنین در ادامه با اشاره به دیدار وزیر بهداشت و مراجع عظام تقلید و دغدغه آنها در رابطه با تدریس تاریخ پزشکی اسلام و ایران تصریح کرد: در حال حاضر برنامه تاریخ پزشکی ایرانی و اسلامی در دانشکده طب سنتی علوم پزشکی تهران و دانشگاه علوم پزشکی بابل وجود دارد. دورههای کارشناسی ارشد تاریخ پزشکی در حال برگزاری است و دانشجویان زیادی اکنون در حال تحصیل و فارغالتحصیلی هستند.
این عضو دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: اگر این بخش، توسعه داده و حمایت شود همچنین درجه دانشآموختگان را در دورههای دکترای تخصصی تعریف کنیم، عملا دورههای تاریخ پزشکی اسلام در ایران توسعه پیدا میکند.