کد خبر: 3350643
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۷
شهرام کرمی:

برگزاری جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی به شکل ملی، نوعی عقب‌گرد است

گروه هنر: جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی در طول شانزده دوره برگزاری خود سیری منطقی و طبیعی را طی کرده و توانسته در میان رویدادهای نمایشی بین‌المللی خود را تثبیت کند؛ با توجه به اهمیت این جشنواره در معرفی باورهای ملی و عقاید و آئین‌های ایرانی، برگزاری آن به شکل ملی نوعی عقب‌گرد محسوب می‌شود.

شهرام کرمی، مدیر مرکز هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی طی شانزده دوره گذشته خود یک سیر و روال منطقی و طبیعی را طی کرد تا به این جایگاه رسید. سیری که در آن مراحلی طی شد، شاهد گسترش بخش‌های مختلف آن بودیم و اکنون به عنوان یک جشنواره معتبر تئاتری جایگاه تثبیت‌ شده‌ای پیدا کرده است.
وی ادامه داد: به اعتقاد من جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی مهمترین جشنواره تئاتری کشورمان است؛ چرا که در ارتباط با هویت و فرهنگ و آئین ماست و برگزاری آن حتی به شکل دوسالانه نیز مجالی فراهم می‌آورد تا حداقل چندصباحی به داشته‌های فرهنگی و آئینی خود به بهانه برگزاری این جشنواره اندیشه کنیم و برگزاری بین‌المللی آن تعامل خوبی را پدید می‌آورد تا این بضاعت فرهنگی و آئینی را در قیاس با آئین‌ها و سنت‌های نمایشی کشورهای دیگر بسنجیم که البته چنین مقایسه‌ای غنای فرهنگی و آئینی ما را بیشتر نمایان می‌ساخت.

هزینه‌های جاری صرف تقویت گروه‌های نمایشی داخلی شود
کرمی تصریح کرد: با این وجود اینکه چرا دوستان مسئول در دبیرخانه و شورای سیاستگذاری جشنواره تصمیم گرفته‌اند جشنواره را در دوره هفدهم برگزاری آن به شکل ملی برگزار کنند نمی‌توان توجیه منطقی برای آن داشت جز آنکه به دلایل شرایط نه‌چندان مناسب اقتصادی خواسته باشند تا هزینه‌های جاری جشنواره را بیشتر صرف تقویت گروه‌های نمایشی داخلی کنند؛ زیرا همان گونه که پیش‌تر اشاره شد، جشنواره تا این لحظه سیر منطقی خود را طی کرده است و در میان جشنواره‌های تئاتری در عرصه بین‌الملل، رویدادی شناخته شده است.
دبیر چهارمین جشنواره «تئاتر شهر» گفت: خروج جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی از حالت بین‌المللی آن به نوعی عقبگرد محسوب می‌شود؛ چرا که جشنواره در طی ادوار برگزاری خود تاکنون توانسته است به توفیقاتی دست پیدا کند و دستاوردهایی داشته باشد و نه تنها چنین رفتاری با این جشنواره نباید صورت می‌گرفت که حتی باید شرایطی پیش می‌آمد که این جشنواره مهم از حالت دوسالانه خارج شود و سالانه شاهد برگزاری آن باشیم.

نمایش‌های آئینی و سنتی دربردارنده هویت ملی و باورهای آئینی ما هستند
این کارگردان تئاتر در ادامه تأکید کرد: بسیاری از جشنواره‌های تئاتری که به شکل دوسالانه برگزار می‌شوند همچون نمایش‌های آئینی و سنتی، نمایش‌های عروسکی و حتی تئاتر مقاومت دربردارنده هویت ملی و باورهای آئینی و اعتقادی ما هستند و هر سال که می‌گذرد باید شرایطی پدید آید که این جشنواره‌ها تقویت شده و شاهد برگزاری مستمر و فراگیر آنها باشیم.
دبیر بیست و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان در پایان افزود: به هر حال صرف برگزاری جشنواره نمایش‌های آئینی و سنتی حتی به شکل ملی آن نیز مغتنم است و موجب می‌شود شاهد از هم گسستن زنجیره برگزاری این جشنواره براساس سنت برگزاری هر دو سال یک‌بار آن نباشیم؛ امیدوارم که در آینده شرایطی پیش آید که ضمن توجه و اهتمام بیشتر به گروه‌های فعال این گونه نمایشی، جشنواره به سبک و سیاق برگزاری بین‌المللی خود باز گردد.
یادآور می‌شود، دوشنبه، 2 شهریور دومین روز از سمینارهای پژوهشی هفدهمین جشنواره ملی نمایش‌های آئینی و سنتی در سالن کنفرانس تئاتر شهر برگزار خواهد شد.

captcha