کد خبر: 3350813
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۴

تاثیر زبان هنر در تبیین فرهنگ متعالی رضوی

گروه اجتماعی: شعر آذری در کنار شعر دیگر زبان ها یکی از ماندگارترین ظرفیت هایی است که در راستای ماموریت جشنواره بین المللی امام رضا(ع) به یاری گرفته می شود.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی ، سید جواد جعفری، مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) صبح دیروز در آیین اختتامیه جشنواره شعر رضوی به زبان ترکی آذری در ارومیه اظهار کرد: نام با شکوه آذربایجان غربی و عظمت مردمانش تاریخ را به احترام برمی خیزاند و چگونه بر نخیزد حال آنکه بزرگانی چونان حضرت آیت الله العظمی خوئی بزرگ از این دیار قامت افراشته است و چگونه به شعر زبان نگشاید وقتی مولوی بزرگ "مثنوی معنوی" را به خواست بزرگ مردی اورمی چون حسام الدین چلبی سروده است . چگونه اهل اندیشه در شرح این دیار ساکت بنشینند وقتی  "فخر الاسلام "عظیم الشان ,که از مسیحیت گذشت و خود را  به اسلام رساند تا چراغ راه حق جویان باشد؟

وی ادامه داد: مگر می شود از آذربایجان غربی گفت و با اشک بر مهدی و حمید باکری، این سرداران بزرگ اسلام دیده را و دل را نشست ؟ نه آذربایجان هر گوشه اش شکوهی دارد و مردمانش خاطرات بشکوهی که باید دید و خواند باید تعظیم کرد به ساحت آذربایجان به حضور مردم این دیار  که ارادت را ,عشق را , ولایت را , جهاد را و شهادت را معنایی امروزین کردند.

جعفری افزود: شاعران رضوی اندیش و رضوی سرا، هنرمندان ارجمند و بزرگان و بزرگوارانی که به عشق ثامن الحجج حضرت امام رضا(ع) و به یاد حرمش این جا گرد آمده اند باوردارند این جا هم قطعه ای از حرم آقاست و ما همه, حرم نشین امام رئوف هستیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر همه مردم در این ایام با برکت که سالروز ولادت عالم آل رسول است زمینه حضور در مشهد مقدس و زیارت برایشان فراهم نیست جلوه هایی از حرم، تابش هایی از زیارت و رشحاتی از فرهنگ رضوی در قالب جشنواره شعر رضوی هست تاهمه جا عطر ولایت بگیرد و نام و یاد امام رضا (ع) در دهه کرامت بیش از همیشه بر دل و زبان مردم بنشیند.

مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) تصریح کرد: قلم تقدیر، نام آذربایجان غربی را با جشنواره شعر رضوی به زبان ترکی آذری به کاروان نورانی جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) گره زده است، آن‌سان که عاشقان به پارچه ای، خود را "بندی "پنجره فولاد می کنند. در این جشنواره نورانی به کلمات نورانی شعر دیده ها چنان به ذکر حرم و عشق امام رضا(ع) روشن می شود که دلها , از تجلی حرم پر می شود.

وی شعر را در میان همه هنرها دارای ویژگی های ممتازی دانست و گفت: اینکه شعر آسمانی از معدود هنر هایی شمرده می شود که به روح القدس تأیید شده و به نفس حق حضرت علی بن موسی الرضا(ع) مفتخر است آنجا که قصیده" دعبل" را با ابیاتی ملهم از خبرهای غیبی کامل فرمودند و نشانی مشهد خود را در ارض توس ثبت تاریخ فرمودند لذا در باره شعر رضوی به هر زبان زلالی که باشد باید ویژه تر نگاه کرد.

جعفری با بیان اینکه شعر ترکی آذری رضوی نیز جام پر شهدی است که باید عاشقانه نوشید چنانکه شاعران به معرفت و شیدایی می سرایند، افزود: شعر آذری در کنار شعر دیگر زبان ها یکی از ماندگارترین ظرفیت هایی است که در راستای ماموریت جشنواره بین المللی امام رضا(ع) به یاری گرفته می شود.

وی با اشاره به اینکه ما باور داریم از ماندگار ترین مفاهیم باید با ماناترین زبان سخن گفت و شعر با دیر سالی خود نشان داده است که زبانی به غایت هنرمندانه و ماندگار است، تاکید کرد: تبیین و ترویج فرهنگ متعالی رضوی از این طریق راحت تر و زیباتر رقم می خورد پس باید با ستایش همه اثر آفرینان این حوزه در یک فراخوان عام از محضر شاعران تقاضا کرد به ساحتی ادای دین کنند که خورشید هر روز به وامداری آن طلوع می کند. از باب سنجش کارها در دوره های مختلف و جایگاه جشنواره شعر رضوی ترکی آذری باید گفت به لحاظ کمّی این جشنواره روبه رشد بوده و به لحاظ کیفی نیز به گواه سخن صاحب نظران شاهد جهشی قابل احترام هستیم. جهشی که باید همچنان ادامه داشته باشد و هر سال در فرازی بالاتر از سال قبل قرار گیرد.

captcha