لیلا عظیمی، هنرمند تذهیبکار کشورمان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نحوه ورودش به این هنر را چنین توصیف کرد: بیش از 10 سال است که من در هنر تذهیب مشغول به کار هستم. طریقه آشناییام با این هنر نیز از طریق یکی از دوستانم بود، چون تا پیش از آن زمان هیچ آشنایی با تذهیب نداشتم، اما وقتی این هنر را از نزدیک دیده و لمس کردم، متوجه زیبایی و ناب بودن این هنر شدم. درباره دلایل این علاقه نیز میتوانم به دو دلیل اشاره کنم، ابتدا ناب بودن هنر تذهیب بود که من در کمتر کاری آن را مشاهده کرده بودم و دوم نیز نزدیکی که این هنر با موضوعات قرآنی داشت.
وی افزود: همیشه از کودکی تا به امروز هر جا که کلام و نام قرآن مطرح میشود من ناخودآگاه سمت آن کشیده میشوم. با این توضیح وقتی هنر تذهیب را درک کنم و متوجه ارتباطش با قرآن شدم، دیگر تمام سختیها برایم رنگ باخت و تصمیم گرفتم به هر طریق ممکن آن را بیاموزم. نکته دیگر اینکه این هنر بسیار در جذب تماشاگر موفق است، چون نشانههایی از زیبایها و جذابیتهای هنر مدرن را به همراه دارد. برای همین حرکت بین دو دنیای مدرن و سنتی سبب شد که این هنر را بیاموزم.
تذهیب از قرآن جدانشدنی است
این تذهیبکار درباره ارتباط این هنر با موضوعات قرآنی چنین توضیح داد: تذهیب را نمیتوان جدا از قرآن توصیف کرد، چون اساس به وجود آمدن آن زیبایی قرآن است، چون برخی هنرها هستند که برای تزئین قرآن به وجود آمدهاند و در ادامه جایگاهی والا در عالم هنر برای خود کسب کردهاند. تذهیب نیز از این دست هنرهاست که باید به شکلی جدی آن را مورد نظر داشت. مطلب دیگر اینکه بهرهگیری از کلام وحی در هنر تذهیب سبب ماندگاری این هنر شده است، چون اگر فردی برای اولین بار با هنر تذهیب مواجه شود بیش از هر موضوعی جذب کلام قرآنی میشود.
عظیمی ادامه داد: مطلب دیگری که در هنر تذهیب بسیار شاخص است نظم و انضباطی است که در این کار وجود دارد. به این معنا که هنرمند در این کار نمیتواند هر گونه که خواست عمل کند، البته آزادی عمل وجود دارد، اما نه به نحوی که اصول خدشهدار شود، چون اگر این اتفاق رخ دهد کار با خطا درآمیخته میشود و راه را به سمت ناکجاآباد طی خواهد کرد، حتی شاید دیگر نتوان به آن عنوان تذهیب را داد.
این تذهیبکار در پاسخ به این سؤال که چه هدفی را در هنر تذهیب دنبال میکند؟ گفت: من به هدفی که میخواستم در هنر رسیدهام، زیرا همیشه دوست داشتم تا کاری قرآنی و ماندگار در تذهیب انجام دهم. این اتفاق نیز دو بار روی داده است. ابتدا قرآنی را که روی پوست نوشته شده بود را کار کردم. دوم قرآنی را که کتابت آن را بیش از 100 سال پیش انجام شده بود. این دو آن چنان لذتی برای من به همراه داشت که تجربه آن را لطفی از سوی خداوند میدانم.
وی در پایان درباره سابقه کاری خود اظهار کرد: من نمایشگاههای بسیاری به صورت گروهی و انفرادی برگزار کردم و در بسیاری از نمایشگاهها و برنامههای تجسمی نیز آثارم به عنوان کارهای برگزیده انتخاب شده است. اردیبهشتماه امسال نیز یک نمایشگاه انفرادی در مجلس شورای اسلامی داشتم و چند نمایشگاه نیز در خارج از کشور برگزار کردهام.
خبرنگاری که این مصاحبه را با بنده انجام داد بصورت تلفنی بود و ایشان زمان ارایه مصاحبه روی سایت را نگفتند و اخیرا از طریق دوستان این خبر مشاهده شد، اما نکاتی هست که از رسانه ی خوب ایکنا حتما به دور است.
اول اینکه سابقه ی عنوان شده بیش از 15 سال است/
دوم اینکه بنده سخنی پیرامون هنر مدرن و تلفیق با هنر سنتی نداشتم.(انتهای پاراگراف دوم )
سوم اینکه عرض شد در چند نمایشگاه خارج از کشور شرکت داشته ام اما در تدارک نمایشگاهی فردی در خارج نیز هستم.(خط اخر خبر)
نظر به حسن سابقه ایکنا و ارجمند بودنش انشالله این مسایل در این خبر اصلاح می گردد.