کد خبر: 3351476
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۲
بابادایی تأکید کرد:

ضرورت همکاری علمای دین و موسسات تحقیقاتی و نرم‌افزاری

گروه فضای مجازی: معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی حوزه علمیه استان تهران بر ضرورت همکاری دو سویه علمای دین و مؤسسات تحقیقاتی و نرم‌افزاری تأکید کرد.

حجت‌الاسلام وحید بابادایی، معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی حوزه علمیه استان تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) مبنی بر اینکه قرآن هیچگاه تحریف نشده است، اظهار کرد: امام رضا(ع) در مجالس مختلف زمانی که با بزرگان ادیان مختلف به مباحثه می‌پردازند یکی از موضوعات مورد بحث این بود که قرآن هیچگاه در طول تاریخ تحریف نشد چراکه کلام الهی تحریف‌ناپذیر است درحالی که انجیل و تورات تحریف شده است.

معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی حوزه علمیه استان تهران تصریح کرد: خداوند در آیه 23 سوره بقره فرموده است که اگر به کلام قرآن شک دارید، همه ساحران، نویسندگان و صاحبان قلم گردهم آیند و یک آیه به نگارش دربیاورند که قطعا چنین چیزی نخواهد شد.

وی با اشاره به راهکارهایی برای مقابله با سوء‌برداشت‌هایی از قرآن و انتشار آن در فضای مجازی اظهار کرد: قرآن، کتاب هدایت برای متقیان است.

حجت‌الاسلام بابادایی اظهار کرد: از شگردهای رایج دشمن این است که مطالب و محتوای قرآنی را با هدف سوء انتشار دهند طوری که مطالب به صورت جزء جزء و تکه تکه انتقال داده شود که در این صورت شاهد محتوای کامل نیستیم و مطالب کامل نشر داده نمی‌شود.

وی بیان کرد: دشمن برای سوءاستفاده از برخی موضوعات تلاش می‌کند که مطالب را کامل مطرح نکند بلکه با طرح ناقص آن به اصل محتوا صدمه وارد کند.

ناقص مطرح کردن قرآن سبب شبهه‌افکنی می‌شود

معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی حوزه علمیه استان تهران تصریح کرد: زمانی که آیات قرآن به صورت کامل ارائه شود، نورانیت دارد و سبب هدایت می‌شود، اما وقتی بخشی از قرآن را از بخشی دیگر جدا کنیم یعنی قرآن را پاره کرده‌ایم و آن مخاطبی که آشنا به قرآن است اما تسلطی به مفاهیم قرآن ندارد، دچار مشکل خواهد شد و مفاهیم برایش سنگین می‌شود. 

معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی حوزه علمیه استان تهران تصرح کرد: یکی از دلایلی که امام صادق(ع) را رئیس مکتب شیعه می‌نامند این است که این امام بزرگواربا بیان مناسب و درست به ارائه اسلام ناب با معارف واقعی پرداختند و افرادی را پرورش دادند تا مفاهیم قرآن و اسلام را به درستی پیاده کنند و مانع از شبهات در جامعه شوند. امام صادق(ع) در مباحثشان در کاخ مأمون با عدله متقن، شبهات را پاسخ می‌دادند و افراد و ذهن‌ها را آماده می‌کردند تا این شبهات در آنها اثر نکند. ما هم باید از این شیوه و سیره ائمه معصومین و امامان‌مان بهره‌مند شویم.

وی بیان کرد: مفسران و علما که به قرآن تسلط دارند و همه کسانی که در رابطه با قرآن فعالیت دارند، می‌توانند مفاهیم قرآن را با شیوه‌های مناسب و با همان حلاوت و شیرینی، در فضای مجازی منتشر کنند. مطالب حتما باید متقن باشد تا شاهد شبهات و مشکلاتی نشویم.

حجت‌الاسلام بابادایی اظهار کرد: شبهات باید به درستی پاسخ داده شود. همچنین تفاسیر موجود کفایت نمی‌کند بلکه این تفاسیر باید به روز و نو شوند زیرا مسائل جدید برای بشر کشف می‌شود و باید به مفاهیمی جدیدی از قرآن دست یابیم چراکه قرآن کلام عادی نیست و بسیار عمیق است و هر روز می‌توان از آن مباحث جدید را کشف کرد.

تفاسیر قرآن باید به‌روز ارائه شود

وی افزود: تفاسیر قرآنی همچون فقه باید پویا باشند که به مسائل مختلف پاسخ دهند. تفاسیر قرآنی در روش‌ها و قالب‌های مختلف باید ارائه شود و متفاوت باشد.

معاون تبلیغ و آموزش‌های کاربردی حوزه علمیه استان تهران تصریح کرد: نرم‌افزارها باید به روز شوند در قالب‌های مختلف در اختیار کاربران قرار بگیرد. همچنین کسانی که اهل علم هستند و در این دنیای مدرن و تکنولوژی زندگی می‌کنند باید این علم را تطبیق دهند و برداشت‌های لازم را داشته باشند.

وی بیان کرد: مفسران قرآن در حوزه‌های علمیه هستند و باید در مجامع علمی مختلف بتوانند نوآوری‌هایی در مفاهیم قرآنی داشته باشد که البته نوآوری به این معنا نیست که تغییر ایجاد کنیم بلکه کشف و استفاده بیشتری از قرآن داشته باشیم.

حجت‌الاسلام بابادایی اظهار کرد: مفاهیمی که بدست می‌آوریم در مقابل مفاهیم که وجود دارد، بسیار ناچیز است و باید بیش از این کار کنیم. علمای ما در حوزه‌های علمیه کار کنند و باید وارد میدان شوند البته علمایی هستند که با مؤسسات تحقیقاتی و نرم‌افزاری فعالیت می‌کنند.

وی بیان کرد: شورای عالی فضای مجازی باید ظرفیت فضای مجازی را متناسب با معارفی که از سوی حوزه علمیه ارائه می‌شود در قالب مناسب فضای مجازی به مخاطبان ارائه کنند.

captcha