کد خبر: 3353215
تاریخ انتشار : ۰۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۴
معاون پژوهشی مرکز اسلامی انگلیس:

تعمق و تفکر در منشأ خلقت باعث تواضع آدمی می‌شود + عکس

شعب خارجی: حجت‌الاسلام بهمن‌پور گفت: در اخلاق اسلامی، تواضع از اهمیت والایی برخوردار است و به همین دلیل در قرآن سفارش شده است که انسان باید به منشأ خلقت خود بیاندیشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به مناسبت میلاد هشتمین امام همام، حضرت علی بن موسی الرضا(ع) مراسم جشنی روز چهارشنبه، چهارم شهریورماه با حضور فارسی‌زبانان در محل مرکز اسلامی انگلیس در لندن برگزار شد.

در این مراسم پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدسعید بهمن‌پور، معاون پژوهشی مرکز اسلامی انگلیس ضمن تبریک میلاد حضرت علی بن موسی الرضا(ع)، با اشاره به حدیث ثقلین، گفت: اهل بیت(ع) و قرآن از هم جداناشدنی هستند. اهل بیت(ع) در زمان خود محجور بودند و قدرشان شناخته نشد، همان‌گونه که خود پیامبر(ص) نیز مجبور به هجرت شد.

وی افزود: قدرناشناسی تا جایی است که حتی اجازه زیارت ائمه‌ای که قبورشان در مدینه قرار دارد، داده نمی‌شود. با این حال ائمه(ع) در سرزمین‌های دیگر اسلامی و از جمله امام رضا(ع) در ایران از احترام خاصی برخوردار بوده و ما مفتخر هستیم که قدر آنها را می‌شناسیم و امیدواریم که در عمل نیز از آنها تبعیت کنیم.

بهمن‌پور با اشاره به سالروز میلاد امام رضا(ع)، اظهار کرد: زمانی که امام جعفر صادق(ع) در 26 شوال سال 148 هجری قمری از دنیا رفت با فاصله کمی بیشتر از دو هفته نوه ایشان امام رضا(ع) به دنیا آمد.

معاون پژوهشی مرکز اسلامی انگلیس ادامه داد: آن حضرت در سن 35 سالگی به امامت رسید و دوران امامت ایشان از آن زمان تا پایان عمر مبارک‌شان 20 سال بود که 10 سال اول آن دوران با خلافت هارون‌الرشید، پنج سال دوم با خلافت امین و پنج سال آخر با خلافت مأمون عباسی همزمان بود و سرانجام با حیله او به شهادت رسید.

وی با بیان اینکه دوران امام موسی کاظم(ع)، دوران تحکیم قدرت بنی‌عباس بود و به اهل بیت(ع) بسیار سخت گذشت، عنوان کرد: دوران امام رضا(ع) نیز دوران سختی بود؛ هم از طرف دوست و هم از طرف دشمن.

وی ادامه داد: مأمون در سال 200 هجری امام(ع) را به مرو دعوت کرد و در سال 201 ایشان را به ولایت‌عهدی برگزید. مأمون یکی از زیرک‌ترین خلفای عباسی بود و با همین زیرکی سعی کرد میان علویان اختلاف بیندازد که تا حدی نیز موفق شد.

وی با بیان اینکه امام رضا(ع) حدیث معرف «سلسلة الذهب» را با استناد به سلسله راویان معصوم یعنی پدران خود نقل کرده است و به همین جهت به این نام و یا سلسله طلایی نامیده شده است، گفت: حدیث «سلسلة الذهب» را اسحاق ابن راهوِیه از محدثین اهل سنت نقل کرده است. نظر به این حدیث، 400 نفر از علمای نیشابور در حضور امام رضا(ع) جمع شده و از ایشان خواستند که حدیثی نقل فرمایند. امام رضا(ع) در این جلسه حدیث معروفی از پیامبر(ص) را نقل کرد «کَلِمَةُ لا إلهَ إلّا اللّهُ حِصنی فَمَن دَخَلَ حِصنی اَمِنَ مِن عَذابی»، که در آن زمان محدثان آن را با سلسله سند دیگری نقل می‌کردند.

وی افزود: آن حضرت پس از نقل حدیث و پس از اینکه راویان دیگر قلم و دوات‌ها را داشتند جمع می‌کردند فرمود «بِشُروطِها وَ أنَا مِن شُروطِها» و این سخن نشانه‌ای از جدا ناشدنی بودن کتاب و عترت است و نشان می‌دهد که برای نجات از عذاب آخرت علاوه بر به زبان آوردن اسلام باید به عمل صالح که نتیجه پیروی از معصومین(ع) است نیز آراسته بود.

وی اظهار کرد: امام رضا(ع) در پاسخ فردی که او را بهترین فرد روی زمین خوانده بود فرمود «ارجمندترین مردم نزد خدا افراد با تقوا هستند»، پس با این حساب مقام امام رضا(ع) و پدران معصوم ایشان نه به‌دلیل رابطه خونی بلکه به‌دلیل تقوا است.

وی با بیان اینکه تعمق و تفکر در منشأ خلقت باعث تواضع آدمی می‌شود، گفت: در اخلاق اسلامی، تواضع از اهمیت والایی برخوردار است و به همین دلیل در قرآن سفارش شده است که انسان باید به منشأ خلقت خود بیاندیشد، به اینکه قبل از تولد هیچ نبوده و هیچ چیزی با خودش به این دنیا نیاورده است.

وی با اشاره به حدیث دیگری از امام رضا(ع) در کتاب «تحف‌العقول»، اظهار کرد: امام رضا(ع) در این حدیث، 10 شرطی را که با آنها عقل مرد مسلمان کامل می‌شود بیان فرموده است که عبارتند از: امید خیر از طرف او باشد، از شر او در امان باشند، خوبی کم دیگران را زیاد نشان دهد،  خوبی زیاد خود را کم، هرچه حاجت از او خواهند دلتنگ نشود، و در تمام عمر از کسب علم خسته نشود، فقر در راه خدا را به ثروت ترجیح دهد و ذلت در راه خدا را به عزت از طرف دشمن و گمنامی برای او از شهرت دوست داشتنی‌تر باشد وهر کسی را که دید بگوید او بهتر از من است.

یادآور می‌شود، در این مراسم سیدجعفر موسوی، اشعاری در مدح امام رضا(ع) قرائت کرد و در پایان سیدجلال معصومی به مدیحه‌سرایی و مولودی‌خوانی پرداخت.

captcha