کد خبر: 3353815
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۲
رئیس‌جمهور در نشست خبری:

پروژه ایران‎هراسی در حال مرگ همیشگی است/ آل سعود دست از خشونت بردارد

گروه سیاسی: دکتر روحانی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه یادآور شد: بعضی‌ها تلاش می‌کنند تا با تنفس مصنوعی ایران هراسی را زنده کنند، اما باید بگویم پروژه ایران‌هراسی در حال مرگ همیشگی است و ایران جایگاه خود را پیدا کرده و امیدوارم در زمینه مقابله با ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی راهمان را ادامه دهیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‎الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، عصر امروز، شنبه 7 شهریورماه، در آغاز نشست خبری خود با اصحاب رسانه، ضمن ادای احترام به مقام همه شهیدان و بویژه شهیدان  رجایی و باهنر که سراسر زندگی آنها انقلاب بود، گفت: حرکت همه آن عزیزان برای پیروزی نهضت مردمی، خدمت به مردم تلاش برای استقرار انقلاب اسلامی و حضور در دستگاه اجرایی برای خدمت به مردم بود. ما یاد آن عزیزان را گرامی می‌داریم و امیدوارم همه موفق شویم مسیر و راه آنها که راه اخلاقی و مردمی و اعتدال بود پاس بداریم و ادامه دهیم. رئیس جمهور افزود: دولت یازدهم به نیمه راه خود رسیده و دو سال از این افتخار برای دولت که مردم بار مسئولیت را به این دولت سپردند، می گذرد، اگر بخواهم این نیمه راه را با یک جمله تبیین کنم این نیمه راه برای ایجاد آرامش و ثبات در بخش های مختلف جامعه بود.

وی افزود: ما از یک دولتی که با التهاب مواجه بود؛ دولتی که با مشکلات فراوان در بخش وحدت اجتماعی، در سیاست خارجی و مسایل اقتصادی روبه‌رو بود، به سمت یک دولت مستقر  و با ثبات حرکت کردیم.

دکتر روحانی تأکید کرد: دولت قصد دارد در قدم اول در سیاست داخلی زخم جدیدی را ایجاد نکند و بر زخم‌های گذشته مرحم بگذارد؛ دولتی که تلاش می‎کند روابط جناح‌ها، احزاب، گروه‌ها، اقوام، مذاهب و ادیان در این کشور، رابطه‌ای آشتی‌جویانه، مسالمت‌آمیز و  برادرانه باشد.

رئیس جمهور ادامه داد: دولت یازدهم تلاش کرد تا اگر شکاف اجتماعی وجود دارد، این شکاف حتی‌الامکان ترمیم شود.

وی یادآور شد: در زمینه فرهنگی این دولت تلاش کرد فضا را برای خلاقیت‌ها، برای احیاء اخلاق، احیاء هنر و فرهنگ مهیا کند.

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه کاری که در این دو سال تلاش کردیم ایجاد فضای آرام‌تر برای اصحاب فرهنگ، هنر، رسانه، دانشگاه‌ها، مدارس و مراکز علمی و تحقیقاتی بود، افزود: ما بدنبال آن بودیم تا روابط آنها با جهان، مراکز علمی جهان و با دانشگاه‌های جهان بهتر شده و کاستی ها ترمیم شود تا بتوانیم در مسیر تعالی دانش و هنر حرکت کنیم.

دکتر روحانی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: تلاش دولت در بخش اقتصادی بر این بود که با ایجاد آرامش در بازار کالا و ارز، از نوسان‌های شدید و تند جلوگیری نماید و تورمی را که دارای سرعت فزاینده و نگران‌کننده‌ای بود، مهار کند  و مهاری بر این اسب سرکش بزنیم تا تورم آرام و کاهنده باشد.

دکتر روحانی اضافه کرد: اگر چه ممکن است تورم را برای یک تا شش ماه کاهش داد، اما کاهندگی مستمر، اساسی بوده که  دولت از ابتدا آنرا دنبال کرده و تا امروز بحمدالله به آن دست پیدا کردیم و امیدواریم تا پایان این دولت که وعده ما این بوده که تورم یک رقمی باشد و تلاش ما رسیدن به تورم یک رقمی است.

رئیس جمهوری اظهار کرد: در آغاز دولت یازدهم با رکود بسیار شدیدی مواجه بودیم؛ رکودی که در سال 91 منفی 6.8 و در سال 92 منفی 1.9 بود و از این رو، همه تلاش ما بر این بود که رشد منفی آن متوقف شود و رشد مثبت ادامه یافته و پایدار بماند.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه در سال  93 با اقداماتی که انجام شد توانستیم از رکود خارج شده و رشد 3 درصدی را بدست بیاوریم، گفت: امیدواریم این رشد را امسال ادامه دهیم اگرچه سال سختی از لحاظ اقتصادی داریم البته بسیاری از کشورها با شرایط اقتصادی سخت مواجه هستند و برخی از کشورها صادر کننده نفت بخاطر کاهش قیمت نفت، تورم 3 رقمی داشتند ما هم با مشکل فراوان مواجه بودیم و هستیم. قیمت نفت کاهش پیدا کرده و نفت 104 دلاری در آغاز این دولت به حدود 40 دلار و زیر 50 دلار رسیده و بدیهی است وقتی درآمد نفت کاهش پیدا می‌کند در بخش‌َهای مختلف و صادرات غیرنفتی و پتروشیمی و گاز هم تاثیر می‌گذارد.

رئیس جمهور اضافه کرد: در ماه‌های اخیر بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا با نوسانات بسیار شدید در رشد اقتصادی و بازار سرمایه مواجه شدند و کشوری مثل چین با رشد منفی بازار سرمایه مواجه شد و این حاکی از آن است که اقتصاد دنیا به یکدیگر متصل است و اگر مشکلی در منطقه‌ای ایجاد می‌شود در سایر نقاط  جهان هم  تاثیرگذار است.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر کشور ما در منطقه‌ای قرار دارد که در طول سال‌های گذشته از لحاظ امنیتی دچار مشکلاتی بوده است که بی‌تردید ناامنی‌های منطقه در مسایل اقتصادی نیز تاثیرگذار خواهد بود ولی با این حال مسیر اقتصادی ما مسیر قابل قبولی است و در بخش های مختلف اقتصادی از جمله صنعت، معدن و کشاورزی تحولات بسیار خوبی داشتیم. در بخش انرژی تولید گاز کشورمان در حدود 120 میلیون متر مکعب در روز افزایش پیدا کرده و تولید نفت از 2.7 به 2.9 افزایش یافته و همچنین سال گذشته در پتروشیمی رشد بالای 9 درصد داشتیم و میزان تولید ما به 44.5  میلیون تن رسید.

دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در زمینه مسائل اجتماعی، حرکت بسیاری خوبی برای بیمه درمانی مردم در راستای ارتقاء سطح بهداشت، درمان و سلامت جامعه انجام شده، گفت: امروز متخصصین در اقصی نقاط کشور حضور داشته و همه استان‌ها، شهرهای کوچک و بخش‌ها شاهد حضور پزشک و متخصصین هستند؛ تجهزات بیمارستان در حال نوسازی بوده و مخارج مردم در زمینه درمان کاهش پیدا کرده است و دولت طرح تحول سلامت را با جدیت پیگیری خواهد کرد.

رئیس جمهور اظهار کرد: در زمینه سیاست خارجی علاوه بر دستیابی به یک آرامش، ثبات و تعامل مثبت با جهان  توانسته ایم چهره ایران را در افکار عمومی دنیا بازسازی کنیم؛ امروز نگاه به ایران نگاه دیگری است و نام ایران بویژه در این ماه‌های اخیر بیش از همیشه در رسانه‌ها مطرح بوده است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه امروز نام ایران به عنوان یک کشور صلح‌خواه و صلح‌طلب و تعامل‌گرا در سراسر دنیا و در افکار عمومی جهانیان مطرح می‌شود، گفت: تقریباً «ایران‌هراسی» شرایط بسیار وخیمی را می‌گذراند و برخی ها تلاش دارند با اکسیژن و با بهانه‌های واهی پدیده ایران هراسی را نجات دهند اما ایران هراسی در حال مرگ همیشگی است؛ ایران امروز جایگاه خود را در دنیا پیدا کرده است و امیدواریم راه را تا مقصد نهایی علیه ایران هراسی و اسلام هراسی ادامه دهیم.

رییس شورای عالی امنیت ملی سپس به مسئله هسته‌ای و پرونده پیچیده‌ای که روی میز روابط بین‌الملل قرار گرفته بود اشاره کرد و گفت: ملت ایران توانست با یک حرکت بسیار خوب و منسجم به نقطه بسیار مطلوبی برسد. آنچه باعث موفقیت ما در تمام زمینه‌ها از جمله در زمینه سیاست خارجی شده است این بوده که از اتخاذ تصمیمات عجولانه و یک شبه پرهیز کرده ایم. با صاحب نظران مشورت کرده و از خرد جمعی استفاده کردیم. هر جا هم پیروز شدیم ناشی از خرد جمعی، وحدت ملی، مشارکت مردم و حضور مردم بوده است.

وی ادامه داد: مردم احساس کردند موضوع هسته‌ای موضوع حزبی و جناحی نیست، موضوع ملی است موفقیت در این پرونده به نفع کشور است. کار و قدم بسیار بزرگی برداشته شده است ما در حال نهایی کردن این روند و قدم‌های نهایی برای موفقیت هستیم.

دکتر روحانی با اشاره به اینکه  بعضی‌ها می‌پرسند که پرونده هسته‌ای حل شد پس چرا اثر را نمی بینیم؟،  گفت: البته تاثیر آن هم در فضای امروز کشور و هم در فضای منطقه و جهان دیده می‌شود، زمانی که قدم‌های نهایی برداشته شود تحریم‌ها رفع گردد، انشاء الله در ماه‌های آینده شاهد اثرات آن خواهیم بود .البته طبیعی است که تا آثار مثبت آن در جامعه هویدا شود مقداری طول خواهد کشید. مثلاً در صنعت نفت اگر موانع برداشته می‌شود زمان می خواهد تا میزان فروش نفت در حد قبلی در بازار نفت انجام شود و صادرات انجام دهیم.

رئیس جمهور با یادآوری این نکته که ما در همه زمینه‌ها در این دو سال مقدمات لازم را آماده کردیم، گفت: انشاء الله امسال شاهد انتخابات خوب خواهیم بود و همزمان با پیدا شدن آثار رشد و رونق اقتصادی تا اسفند ماه، مردم با مشارکت بسیار خوب در انتخابات حاضر خواهند شد و انتخاباتی شکوهمند و رقابتی‌تر از گذشته و با احساس سلامت بیشتر برگزار خواهیم کرد.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: همه نهادها باید دست در دست هم دهند. در انتخابات به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی به وظایفم عمل خواهم کرد و قصد دعوا با هیچ نهادی نداریم. ما باید مجری قانون باشیم؛ چرا که اجرای قانون وظیفه ماست. انشاء الله همه مردم و نهادها، مجری قانون خواهند بود و آثار آن را مشاهده خواهیم کرد.

رئیس جمهور در ادامه این نشست خبری که در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد، در پاسخ به سؤال خبرنگاری در مورد نحوۀ مراودات تجاری با کشورهای غربی و ارتباط آن با اقتصاد مقاومتی گفت: در گذشته درآمد ارزی خوبی در اختیار داشتیم اما حاصلش این بود که 2 هزار بنگاه صنعتی تعطیل شد و تقریباً اشتغال خالص ما صفر بود.
وی افزود: در آن مدت ایران بهشتی برای مهندسان و کارگران خارجی شد تا تولیداتی که دارند را به ایران بفرستند و ما با پول نفت آنها را دریافت کنیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه امروز نیز ممکن است این اتفاق بیافتد گفت: تصمیم ما بر این است که بعد از تحریم با چنین مشکلی روبرو نشویم بنابراین اگر بنگاه‌ها و شرکتهای خارجی ذهنشان این باشد که در ایران بازار هشتاد میلیونی در اختیارشان قرار می‌گیرد، خطا می‌کنند.
وی با اشاره به حضور هیئت‌هایی از کشورهای اروپائی خاطرنشان کرد: من در دیدار با این هیئت‌ها نیز به این مطلب اشاره کردم که سیاست ما بر این اساس است که سرمایه و تکنولوژی وارد ایران شود و با مشارکت با ایرانی‌ها بخشی از بازار در اختیار هر دو ما قرار گیرد تا مشکل اصلی ما یعنی اشتغال نیز برطرف شود.
رئیس جمهور افزود: امیدواریم دولت در این مسیر حرکت کند که در غیر این صورت ضرر کرده‌ایم.
خبرنگار دیگری در مورد تاثیر توافق هسته‌ بر افزایش امید جوانان ایرانی و کاهش فرار مغزها سؤالی مطرح کرد که رئیس جمهور در پاسخ گفت: جوانان تکیه گاه اصلی ما هستند که اولاً چه آنها که در داخل و چه آنها که در خارج از کشور حضور دارند، امیدوارند و اطمینان آنها در رابطه با شرایط پس از توافق را باید در عمل ایجاد کنیم.
دکتر روحانی با بیان اینکه عملکرد دولت یازدهم در این دو سال امیدوارکننده برای نسل جوان بوده است، افزود: وقتی می‌بینند دولت در این مدت قادر است یک مسئله بین‌المللی را با مذاکره و گفت‌و‌گو حل و فصل کند، می‌توانند به دولت برای جذب تکنولوژی خارجی هم اعتماد کنند و آنها هم حس می‌کنند اگر باشند می‌توانند شرایط مناسب‌تری نسبت به گذشته داشته باشند.
وی با اشاره به فعالیت‌ شرکتهای دانش بنیان در کشور گفت: هر ماه تعدادی از متخصصان جوان ما از کشورهای مختلف به ایران برمی‌گردند و این باعث شده که جریان فرار مغزها معکوس شود؛ هر چه این شرکتها فعال‌تر شوند می‌توانند نیروهای فعال ما را جذب کنند.
رئیس جمهور تصریح کرد: این امیدواری قبل از بحث حل پرونده هسته‌ای ایجاد شده بود و شاهد کاهش فرار مغزها بودیم، البته بعد از مسئله پرونده هسته‌‌ای زمینه برای این کار آماده تر خواهد شد.
دکتر روحانی در پاسخ به سؤال خبرنگار دیگری مبنی بر ضرورت ارائه لایحه برجام به مجلس گفت: طبق اصل 77 و 125 قانون اساسی وقتی توافقنامه‌ و یا معاده‌ای از سوی رئیس جمهور یا نماینده رئیس جمهور امضاء شود، این سند به مجلس ارسال می‌شود؛ امروز که چیزی امضاء نکرده‌ایم.
وی افزود: آنچه امروز انجام می‌شود در واقع نسبت به اجرای معاهده‌ای که قبلا آن را پذیرفته‌ایم و بحث این است که آیا معاهده‌ای ( ان پی تی ) را درست اجرا کرده‌ایم یا نه، که ما می‌گوییم درست اجرا کرده‌ایم.
رئیس شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: تمام مذاکرات برای این بود که اتهامات ناروا به ایران رفع شود و نشان دهیم برنامه‌های ما صلح‌آمیز است.
وی با بیان اینکه امروز معاهده‌ جدیدی وجود ندارد، گفت: در این معاهده گفته شده که ایران داوطلبانه تعهدات خود را انجام می‌دهد؛ اگر این تعهدنامه به صورت لایحه به مجلس ارسال شود برای دولت الزام‌آور خواهد بود و این کار به نفع آنها انجام می‌شود.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: در گذشته معاهده ژنو و بیانیه‌ سعدآباد را هم داشتیم اما هیچ یک از آنها به مجلس نرفت.
وی با اشاره به بررسی برجام در شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: پرونده هسته‌ای از همان ابتدا زیر نظر این شورا بررسی می‌شد و امروز نیز بررسی‌های فراوانی انجام شده و تقریباً مراحل پایانی آن را طی می‌کند و اگر تصویب کنند به طور طبیعی براساس 176 قانون اساسی دیگر اصول قانون اساسی را شامل می‌شود.
رئیس ‌جمهور در مورد تاثیر توافق هسته‌ای بر توان موشکی و دفاعی جمهوری اسلامی ایران گفت: ما باید به دنبال بازدارندگی باشیم که این قدرت سدی در برابر انواع تهدیدات خواهد بود.
وی افزود: در رابطه بازدارندگی قدرت ما افزایش پیدا کرده، همان طور که در این دو سال ما در تکنولوژی‌های مربوط به بخش دفاعی پیشرفت داشته‌ایم و هم در جنبه دفاعی قوی‌تر شده‌ایم و انبارهای ما از تجهیزات و سلاح‌های راهبردی بیشتر شده است.
دکتر روحانی با بیان اینکه در برجام چیزی در مورد موشک، دفاع و سلاح نیست، گفت: آنچه در این رابطه ذکر شده مربوط به قطعنامه اخیر شورای امنیت است که در سالهای گذشته ما را تحریم می‌کردند اما امروز در برخی از مسائل محدود کردند علاوه بر این باید توجه داشت که نقض قطعنامه شورای امنیت، به معنای نقض برجام نیست و ما نسبت به بنیه‌ دفاعی هیچ گونه محدودیتی را نمی‌پذیریم.
وی همچنین در رابطه تعامل ایران با کشورهای همسایه به ویژه کشورهای عربی گفت: یکی از آثار این توافق ایجاد اعتماد بیشتر در میان رهبران کشورهای منطقه است که قبلا نسبت به اهداف هسته‌ای ایران تردید داشتند.
رئیس شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: توافق هسته‌ای روابط دوستانه ایران با کشورهای همسایه تحت تاثیر قرار می‌دهد، علاوه بر اینکه اغلب کشورها به خوبی می‌دانستند که ما به دنبال سلاح کشتار جمعی نیستیم.
وی در مورد روابط ایران و عربستان نیز اظهار کرد: دولت از همان ابتدا به دنبال روابط بهتر با عربستان بود تا بتواند روابط صمیمانه‌تری داشته باشد اما مشکلاتی به ویژه در یمن به وجود آمد که شرایط را از بین برد.
دکتر روحانی با بیان اینکه سران ال سعود بهتر است دست از خشونت و جنگ بردارند، گفت: با دخالت در امور دیگر کشورها نمی‌توان به اهداف مورد نظر رسید.
وی افزود: ملت یمن ملتی بزرگ، دلاور و شجاع هستند و کشتار آنها در این مدت تاثیری بر آنها نداشته است.
رئیس جمهور همچنین در رابطه با تلاش آمریکا برای نفوذ در ایران در دوران پساتحریم گفت: اینکه ما باید حواسمان برای نفوذ قدرت‎های بزرگ به ویژه آمریکا را جمع کنیم، درست است؛ ما باید شرایطی ایجاد کنیم که بتوانیم در مقابل نفوذ و رخنه‌ها بایستیم.
وی خاطرنشان کرد: هر چقدر قدرت اقتصادی، تکنولوژی افزایش پیدا کند و وحدت و انسجام بیشتر شود و روابط دولت و ملت بالا برود، احتمال نفوذ دشمن کم می‌شود، اما اگر از لحاظ اقتصادی در شرایطی باشیم که نیازمند تولیدات بیرون باشیم جاده را باز کرده‌ایم.
دکتر روحانی تصریح کرد: باید کاری کنیم که راه نفوذ فرهنگی، فکری، اقتصاد و علمی بسته شود.

captcha