مصطفی عباسی مقدم، رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نیازهای قرآن پژوهی در حوزه سلامت پرداخت و عنوان کرد: حرکت در جهت بهرهگیری طب و حوزه سلامت از قرآن نیازمند همکاری همه جانبه دستگاهها، نظم ساختاری و مطالعات اولیه است.
وی تصریح کرد: همکاری همه جانبه دستگاهها از وزارت بهداشت، دانشگاههای علوم پزشکی، دانشجویان و مسئولان تشکلهای مختلف مورد نیاز است از سوی دیگر از لحاظ ساختاری باید تشکلها و نهادهایی برای اداره امور قرآن پژوهشی و سلامت تعیین شده و این اهداف را اجرایی کنند.
عباسی مقدم افزود: همچنین برای پیشبرد قرآنپژوهی و طب مطالعه در جهت پیدا کردن موضوعات و پروژههای تخصصی، مورد نیاز است که در این سه زمینه باید کار کرد.
عزم جدی مسئولان
وی با تأکید بر اینکه برای تحقق توسعه قرآنپژوهی و طب نیازمند عزم جدی مسئولان تصمیم گیرنده است، اظهار کرد: انگیزه اولیه وجود دارد اما باید سازماندهی، پیگیری و تشویق شود.
این فعال قرآنی تأکید کرد: مسئولان عالی وزارت بهداشت باید افرادی را که در زمینههای قرآن و سلامت کار میکنند تشویق کرده و بخشهای مختلف و دانشگاههای علوم پزشکی را در زمینه فعالیتهای میان رشتهای قرآن و طب فعال کنند.
وی بیان کرد: در زمینه ساختارهای مورد نیاز وزارت بهداشت باید ساختار کمیسیون پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت را تقویت و تکمیل کرده و کارگروههای آن را هرچه سریعتر به کمک معاونتهای آموزشی و پژوهشی فعال کند.
عباسی مقدم ادامه داد: دانشگاههای علوم پزشکی باید یک کمیته قرآنپژوهی بین اساتید و دانشجویان را راه اندازی کنند.
وی خبر داد: به کانونهای قرآن و عترت توصیه شده است حتی الامکان کمیتههای قرآن پژوهی را ذیل کانون خود ایجاد کرده و برای توسعه آن به سمت ایجاد و تأسیس مرکز قرآن و سلامت گام بردارند.
رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت عنوان کرد: کمیتهها، مراکز و افراد علاقمندی که دارای پشتوانه علمی بوده میتوانند با تشکیل جلساتی دغدغهها، موضوعات و پروژههای خود را به دبیرخانه کمیسیون پژوهش و آموزش عالی قرآنی اعلام کنند تا در جلسات کمیسیون، آنها را مطرح و بخشی را به تصویب رسانده و در اختیار آن برای اجرا قرار داد.
حضور مراکز مستقل از وزارت بهداشت
وی همچنین حضور مراکز مستقل از وزارت بهداشت را برای هم افزایی تلاشها در زمینه قرآن پژوهی و طب مورد نیاز دانست و یادآور شد: حضور مراکز مستقلی که در برخی دانشگاههای خارج از حوزه وزارت بهداشت به فعالیتهای قرآن پژوهی در حوزه سلامت میپردازند نوعی تلاش مکمل و هم افزایی است که منجر به توسعه پژوهشهای مختلف میشود.
وی خاطر نشان کرد: باید در وزارت بهداشت و کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی در نظام سلامت نوعی هماهنگی برای پیشگیری از انجام پروژههای مشابه انجام شود.