به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدعلی شهیدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با نخبگان و تشکلهای شاهد صبح امروز، 8 شهریورماه در سالن شهید رسولزاده برگزار شد.
حجتالاسلام شهیدی در این نشست پس از بیان پیشنهادها و مشکلات توسط تشکلهای شاهد و ایثارگر گفت: امروز، سالروز شهادت دو معلم اخلاق، شهیدان رجایی و باهنر است که در سال 1360 در ساختمان نخستوزیری به شهادت رسیدند، اگر چه هفته دولت که هفته کار، پیشرفت و جشن و سرور برای کار است، در ایام شهادت این بزرگواران برگزار میشود، اما باید گفت که شهدای 8 شهریورماه به ویژه رجایی و باهنر باید برای دولتمردان ما الگو باشند و از این الگوها استفاده کنند.
وی افزود: شهیدان رجایی و باهنر ویژگیهای خاصی داشتند و قبل از اینکه مسئولیت اجرایی را عهدهدار شوند، در دوران پیروزی انقلاب اسلامی سالها در تبعید و زندان بوده و پس از آن معلم بودند و بعد از پیروزی انقلاب خود را وارث انقلاب نمیدانستند، بلکه در مسیر انقلاب بودند.
حجتالاسلام شهیدی در ادامه به اقدامات بنیاد شهید اشاره و عنوان کرد: اولین کاری که با ورود به بنیاد شهید انجام داده، ادغام تشکلهای شاهد و ایثارگر با مرکز دانشپژوهان بود و بسیاری از مشکلات را از زبان آنها شنیدهام، اما به آنها گفتم که براساس ضرورت در حل مشکلات تصمیمگیری میشود.
لزوم تشکیل اتاق فکر
وی تصریح کرد: نزدیک به 200 تشکل شاهد و ایثارگر در کشور داریم که بیش از 130 تشکل در استانها بوده و بقیه در تهران هستند و همواره تأکید کردهام که باید از وجود تشکلها استفاده کرد و اتاق فکر با وجود آنها تشکیل داد.
نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: یکی از مواردی که باید از طریق تشکلها بررسی و پیگیری کرد، آسیبشناسی جامعه شاهد و ایثارگر است؛ چرا که در ابتدای مسئولیتم در بنیاد شهید دیوار بیاعتمادی در میان تشکلها و ایثارگران نسبت به بنیاد شهید بالا بود، اما تلاش کردیم تا اعتماد آنها را جلب کنیم.
حجتالاسلام شهیدی گفت: بسیاری از مراکزی که از سوی بنیاد شهید تشکیل شده، اگر زمان من بود، از راهاندازی این مراکز جلوگیری میکردم؛ چرا که بسیاری از آنها با اهداف ما سازگاری ندارند، اما به هر حال تشکیل شدهاند.
وی در ادامه عنوان کرد: اولین برنامه بنیاد شهید، برنامهریزی برای پنج سال آینده بود که دغدغههای زیادی را داشتیم و یکی از آنها مطالبات بود و در حال حاضر اشتغال اهمیت و اولویت دارد و 67 هزار نفر از جوانان ایثارگر نیازمند اشتغال هستند، در حالی که کشور گرفتار بیکاری است؛ از این رو ما درخواست کردهایم که افراد بالای 30 سال خدمت بازنشسته شوند تا جوانان شاهد و ایثارگر به جای آنها مشغول به کار شوند و 400 نفر از فرزندان ایثارگر در بنیاد شهید اشتغال دارند.
ایثارگران هر جا در پرداخت مشکل داشتند به بنیاد شهید مراجعه کنند
حجتالاسلام شهیدی از تشکلهای شاهد و ایثارگر خواست تا با توجه به اینکه گروههای گوناگونی از جمله اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... وجود دارد تشکلهای شاهد و ایثارگر برای اشتغال طرح و پیشنهادهای خود را ارائه دهید.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران یادآور شد: اگر من روزی گفتم، از بنیاد شهید بروید، نباید نگران شوید، بلکه باید بمانید؛ چرا که بنیاد شهید برای شماست.
وی در ادامه تصریح کرد: امسال سال سختی را پشت سر میگذاریم و وضعیت بودجه امسال نیز با مشکلاتی مواجه است، اما باید کار و تلاش کنیم و برای بودجه تشکلها در تلاش هستیم تا بودجه بیشتری را اختصاص دهیم. از سوی دیگر تدوین آئیننامه جامع خدماترسانی ایثارگران در حال بررسی در مجلس است و بخشی از آن تدوین شده که رئیس جمهور دستور اجرایی شدن آن را در صورت تصویب صادر کردهاند، اما این طرح نیازمند بودجه فراوانی است.
حجتالاسلام شهیدی بیان کرد: صندوق سلامت در بنیاد شهید تشکیل شده و اقلامی که داروخانهها قبول نمیکنند، از این صندوق پرداخت میشود و ایثارگران هر جا در پرداختها به مشکلی برخورد کردند، به بنیاد شهید و در استانها به ادارات بنیاد مراجعه کنند که در این زمینه کوتاهی نخواهیم کرد و در حال حاضر 80 درصد از ایثارگران از وضعیت درمان رضایت دارد و ما نارساییهایی داریم، اما امیدواریم درمان که دغدغه بنیاد است، آنها را حل کنیم.