کد خبر: 3354394
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۳
حسینی‌فر در پاسخ به اظهارات نباتی:

برپایی مسابقات قرآن از مأموریت‌های ذاتی آموزش و پرورش است

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش شهر تهران اظهار کرد: برپایی مسابقات قرآن، عترت و نماز از مأموریت‌های اصلی و ذاتی آموزش و پرورش است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پی انتشار گفت‌وگوی ایکنا با رضا نباتی، کارشناس قرآنی آموزش و پرورش با تیتر «برپایی مسابقات قرآن از مأموریت‌های ذاتی آموزش و پرورش نیست/ آموزش عمومی اولویت است»، مجید حسینی‌فر، رئیس اداره‌ قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش شهر تهران گفت‌وگویی با ایکنا انجام داد که در زیر می‌خوانید:
مجید حسینی‌فر، رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به بحث آموزش عمومی قرآن در کشور گفت: در نظام تعلیم و تربیت که همه دستگاه‌ها‌ی تربیتی درون و برون آموزش و پرورش، فعالیت‌های آموزشی به ویژه آموزش تعالیم دینی و قرآنی را برعهده دارند تنها آموزش و پرورش نیست که عهده‌دار آموزش قرآن کریم برای نونهالان و نوجوانان باشد.

آموزش قرآن از سوی دستگاه‌های مختلف تربیتی دنبال می‌شود
وی افزود: هرچند که طبق قانون یکی از مأموریت‌های اصلی آموزش و پرورش، آموزش عمومی قرآن کریم است که این امر مهم از سنین پیش‌دبستانی تا پایان دوره متوسطه توسط آموزگاران و دبیران آموزش و پرورش در مدارس دنبال می‌شود اما در حال حاضر دستگاه‌هایی مانند سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، شهرداری، صداوسیما و خانواده‌ها نیز به آموزش قرآن کریم می‌پردازند.
حسینی‌فر در ادامه گفت: آموزش عمومی طبق برنامه درسی هفتگی مدارس، توسط معاونت آموزشی وزارت آموزش و پرورش به استان‌ها، مناطق و مدارس ابلاغ شده است تا در ساعات درسی دانش‌آموزان مورد توجه قرار گیرد که در این راستا سازمان پژوهش و دفتر برنامه‌ریزی و تالیف کتب درسی به چاپ کتاب‌های درسی آموزش قرآن می‌پردازد.
وی ادامه داد: براین اساس، دبیران دینی و قرآن و آموزگاران نیز آموزش‌های ضمن خدمت قرآن کریم را دیده و به تدریس آموزش عمومی قرآن کریم که همان تعلیم روخوانی قرآن است می‌پردازند.

فعالیت‌های گسترده آموزش و پرورش در جهت آموزش قرآن
رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش شهر تهران افزود: درس قرآن کریم که به عنوان یک درس الهی و کتاب آسمانی ما مسلمانان است و یادگیری و آموزش آن بر هر مسلمانی ضروری است از اهمیت زیادی برخوردار بوده که در این راستا فعالیت‌های بسیاری برای یادگیری قرآن در آموزش و پرورش صورت گرفته است.
وی یادآور شد: همچنین، مساجد، کانون‌ها، هیئات مذهبی، مراکز دارالقرآن‌های مردمی، فرهنگسراها، ،جلسات قرآنی منازل و... نقش بسیار مهمی در آموزش عمومی قرآن کریم ایفا کرده‌‌‌اند.

فعالیت‌های فوق‌برنامه از مأموریت‌های آموزش و پرورش است
حسینی‌فر در این بخش از سخنان خود با اشاره به معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، گفت: یکی از فعالیت‌های مهم معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش فعالیت‌های فوق‌برنامه قرآنی و آموزش‌های تکمیلی و تخصصی قرآن کریم است که بخش عمده‌ای از فعالیت‌های این حوزه جهت علاقه‌مند کردن دانش‌آموزان به قرآن، انس بیشتر آنها با کلام معصومین(ع) و... از طریق فعالیت‌های جنبی مانند؛ مسابقات کتاب‌خوانی، احکام، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه و مسابقات شفاهی مانند؛ حفظ، قرائت، مداحی، اذان، ترتیل، همخوانی و... برای دانش‌آموزان و فرهنگیان است.
وی ادامه داد: در این زمینه مراکز دارالقرآن‌های آموزش و پرورش خارج از ساعات برنامه‌ای دانش‌آموزان، فعالیت‌های تخصصی و فراتر از آموزش‌های عمومی قرآن کریم را برای دانش‌آموزان تعلیم می‌دهند.

برگزاری مسابقات قرآن جذابیت‌های زیادی برای دانش‌آموزان دارد
وی در ادامه عنوان کرد: برگزاری مسابقات قرآن، عترت و نماز از سوی وزارت آموزش و پرورش جذابیت‌های زیادی برای دانش‌آموزان و فرهنگیان دارد و همه‌ساله بالغ بر 50 درصد دانش‌آموزان از این برنامه جنبی استفاده کرده و در آن مشارکت دارند؛ پس حذف مسابقات قرآن، عترت و نماز از بدنه آموزش و پرورش، مساوی با حذف یک گروه بزرگ قرآنی و رخوت و سستی بین دانش‌آموزان و فرهنگیان خواهد بود.
رئیس اداره قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش شهر تهران اظهار کرد: در صورتی که مسابقات قرآن، عترت و نماز از آموزش و پرورش گرفته شود در واقع انگیزه بیشتر برای یادگیری تکمیلی آموزه‌های قرآنی از بین خواهد رفت؛ یکی دیگر از آفت‌های بزرگ حذف مسابقات از بین بردن شور و نشاط معنوی در دانش‌آموزان است که همه‌ساله از طریق برگزاری مسابقات در مراحل مختلف مدرسه، منطقه، استان و کشوری ایجاد می‌شود.

فضای موج‌آفرین قرآنی را در آموزش و پرورش افزایش دهیم
وی در ادامه این بخش از سخنان خود گفت: هدف از برگزاری مسابقات قرآن، عترت و نماز، کشف استعدادهای قرآنی و مذهبی و شناساندن آنها به جامعه اسلامی و بهره بردن آحاد جامعه از این نخبگان قرآنی است؛ پس هرچه ما فضای موج‌آفرین قرآنی در آموزش و پرورش را افزایش دهیم به طور قطع در آموزش‌های عمومی قرآن هم موفق خواهیم بود.
حسینی‌فر عنوان کرد: این خیال واهی است که بگوییم به جای برگزاری مسابقات قرآن به آموزش عمومی قرآن بپردازیم چرا که به هر یک از این دو مقوله باید در جای خود و بسیار قوی و با تعصب پرداخته شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری در زمینه حفظ قرآن و تربیت حافظان قرآن کریم، اظهار کرد: آموزش و پرورش بستر مناسبی برای حافظان قرآن کریم است و در این زمینه طرح حفظ نهضت ملی حفظ قرآن و طرح حفظ موضوعی قرآن کریم را در سرلوحه فعالیت‌های خود قرار داده است.
حسینی‌فر در پایان تأکید کرد: در یادگیری آموزش عمومی قرآن و فعالیت‌های فوق‌برنامه از جمله مسابقات لازم و ملزوم و تکمیل‌کننده برنامه‌های اصلی آموزش و پرورش هستند و این دو اصل مهم از مأموریت‌های اصلی وزارت آموزش و پرورش است که مقوله اول در معاونت آموزش و مقوله دوم در معاونت پرورشی و فرهنگی تعریف شده است؛ بنابر این حذف هر یک از این فعالیت‌ها از بدنه آموزش و پرورش آسیب‌های بسیار جدی و جبران‌ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.

captcha