به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) مروری بر بخشهای مختلف هفدهمین جشنواره نمایشهای آئینی و سنتی از جمله برنامههای اختتامیه آن بود، ضمن آنکه در ادامه علاوه بر اجرای قطعاتی از یک نمایش سیاهبازی، گروه نمایشی «آئین جام» به اجرای برنامه موسیقی و نمایش سنتی مردم خراسان شمالی پرداختند.
پخش نماهنگ یادگاری از پیشکسوتان هنرهای آئینی و سنتی که طی دو سال گذشته درگذشتهاند، بخش دیگری از این مراسم بود که در آن تصاویری از مرتضی احمدی، غلامعلی پورعطایی، علیاکبر رزمآرا، انوشیروان ارجمند، احمد علامه دهر، نورمحمد درپور، تقی عزیزی و مهدی سنایی به نمایش درآمد.
در ادامه به شش نمایشنامهنویس برتر این جشنواره به شرح زیر تندیس جشنواره، جایزه نقدی و لوح اهدا شد:
ـ «سندباد به روایت شبانههای شهرزاد» نوشته صحرا رمضانیان و حامد امانپور
ـ «مروارید» نوشته عزتالله مهرآوران
ـ «حکایت زنی بینام و نشان» نوشته عسل عصری ملکی
ـ «هنبوری» نوشته رحیم رشیدیتبار،
ـ «بحران ازدواج» نوشته سیدعظیم موسوی
ـ «عروسی میرزا آقا هاشم» نوشته رضا عاشوریفر
این گزارش حاکی است از سوی مؤسسه هنرمندان پیشکسوت که ریاست آن را سیدعباس عظیمی به عهده دارد به سه پیشکسوت نمایشهای آئینی و سنتی شامل عزتالله مهرآوران، ملکه رنجبر و داوود فتحعلیبیگی لوح سپاس و هدایای نقدی تقدیم شد.
در ادامه پس از پخش نماهنگی از سه پیشکسوت نمایش آئینی و سنتی از آنها به نامهای عباسعلی جلینی؛ تعزیهخوان پیشکسوت، حسین مداحنیا؛ پیشکسوت پردهخوانی و شمایلخوانی و داوود داداشی؛ پیشکسوت نمایشهای سیاه بازی تجلیل به عمل آمد.
پایان بخش مراسم هم اجرای نمایش فولکلور آذری بود. اما از جمله حواشی این مراسم میتوان به طنازی رضا رفیع، مجری این مراسم اشاره کرد که قطعاتی شعر طنز خود را در نقد دولت و دستگاه فرهنگی و هنری به دفعات قرائت میکرد.
حاشیه دیگر این مراسم اعلان اشتباه مجری در مورد روز تولد عزتالله مهرآوران و ملکه رنجبر بود که بنا به ادعای وی 10 شهریور است که سیدعباس عظیمی؛ مدیرعامل مؤسسه هنرمندان پیشکسوت با قرارگیری پشت تریبون این موضوع را اصلاح کرد و این مسئله موجب شد که رضا رفیع تا پایان مراسم هر جا که مسئلهای را اعلام میکرد ابتدا صحت و سقم آن را از عظیمی جویا شود که البته لفظ شورای نگهبان را در مورد وی به کار میبرد.
نکته دیگر این مراسم حضور داریوش اسدزاده، پیشکسوت بازیگری تئاتر، تلویزیون و سینما بود که با وجود عمری بالغ بر 9 دهه قبراق برای اعطای جایزه به روی سن آمد و البته تذکر این نکته به مؤسسه هنرمندان پیشکسوت که چرا او را برای لوح سپاس هنرمندان پیشکسوت تئاتر از قلم انداخته بودند.