کد خبر: 3357621
تاریخ انتشار : ۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۸
مهمترین رویدادهای سیاسی هفته/

اطلاعیه ای در مورد مواضع رهبر معظم انقلاب/ سفر منطقه ای ظریف

گروه سیاسی: سفر لاریجانی به نیویورک، سفر منطقه ای ظریف، اطلاعیه ای در مورد مواضع رهبر معظم انقلاب درباره جمع بندی مذاکرات هسته ای و برگزاری هجدهمین اجلاس خبرگان رهبری از جمله مهمترین رویدادهای سیاسی هفته بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته‌ای که گذشته به شرح ذیل است:

سفر لاریجانی به نیویورک
علی لاریجانی به منظور شرکت در چهارمین دور اجلاس رؤسای پارلمان عضو اتحادیه بین المجالس جهان که با حضور 133 کشور با موضوع «صلح، دموکراسی و توسعه از نگاه مجلس» در مقر اصلی سازمان ملل برگزار می شود، راهی نیویورک شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه این اجلاس با با رؤسای مجالس برخی کشورها از جمله کرواسی، تونس، اندونزی، سوریه و عمان و همچنین نائب رئیس مجلس فرانسه و رئیس مجلس اعیان انگلیس دیدار و گفت وگو کرد.
نشست خبری رئیس‌جمهور
نشست خبری حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی همزمان با هفته دولت و آغاز سومین سال فعالیت دولت تدبیر و امید با حضور رسانه های داخلی و خارجی برگزار شد.
این پنجمین نشست خبری رئیس جمهور با رسانه های داخلی و خارجی بود.
ادامه سفر منطقه ای  ظریف
محمد جواد ظریف در دور جدید سفرهای منطقه ای عازم تونس شد و در این سفر یک روزه علاوه بر همتای تونسی خود، با مقامات عالی رتبه این کشور درباره مسائل منطقه ای، بین المللی و دوجانبه بحث و گفت و گو کرد.
وزیر امور خارجه کشورمان پس از این سفر، تونس را به مقصد الجزایر ترک کرد.
بررسی برجام در کمسیسون ویژه مجلس
علی رغم تعطیلی تابستانه مجلس شورای اسلامی اما کمیسیون ویژه بررسی برجام در این هفته تشکیل جلسه داد.
سعید جلیلی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و سیدعباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان مهمان ویژه این کمیسیون بودند.
اطلاعیه ای در مورد مواضع رهبر معظم انقلاب
روابط عمومی دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیه ای اعلام کرد: با توجه به انعکاس برخی مطالب در خصوص دیدگاه ها رهبر معظم انقلاب نسبت به جمع بندی مسایل هسته ای در فضای رسانه ای و مجازی، مواضع معظم له در این موضوع صریح، شفاف و بدون تأویل در فرمایشات ماه های اخیر ایشان اعلام شده و در اختیار همگان قرار دارد و انتساب هر مطلبی خارج از این چارچوب فاقد اعتبار است.
توصیه رهبر معظم انقلاب به فرماندهان قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء(ص)
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان و مسوولان قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء (ص) ارتش جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به اهمیت ماموریت و وظایف این قرارگاه در دفاع از کشور، تاکید کردند: آمادگی ها و گزینه های خود را برای مقابله با انواع تهدیدات، به طور دائم ارتقا دهید.
برگزاری هجدهمین اجلاس خبرگان رهبری
هجدهمین اجلاس چهارمین دوره مجلس خبرگان رهبری به ریاست آیت الله محمد یزدی برگزار شد.
در مراسم افتتاحیه این اجلاس، رئیس مجلس خبرگان رهبری مسائلی از قبیل اهمیت نظارت استصوابی شورای نگهبان، بررسی دقیق برجام توسط شورای عالی امنیت ملی و مجلس شورای اسلامی و توجه به مسئله اقتصاد مقاومتی را مطرح کرد.
این اجلاس دو روزه، دو مهمان ویژه داشت. سعید جلیلی و سیدعباس عراقچی با حضور در جلسات این اجلاس به سخنرانی پرداختند.
دراین اجلاس همچنین موضوع طرح افزایش تعداد نمایندگان به 99 نفر بررسی شد که این طرح مورد تصویب قرار نگرفت. با این حال به دلیل تشکیل استان البرز، تعداد نمایندگان به 88 نفر رسید.
استعفای حجت الاسلام والمسلمین نمازی، نماینده مردم استان آدربیجان غربی از دیگر مواردی بود که در این اجلاس مطرح شد. وی جوان ترین عضو خبرگان رهبری محسوب می شود.
آیت الله یزدی همچنین در مراسم اختتامیه این اجلاس به اهمیت توجه به مسائل فرهنگی و ضرورت احیای امر به معروف و نهی از منکر تأکید کرد.
اعضای مجلس خبرگان رهبری در پایان این اجلاس با حضور در حرم مطهر امام خمینی(ره)، با آرمان های بنیانگذار کبیر انقلاب تجدید میثاق کرده و با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند.

دیدار اعضای خبرگان رهبری با رهبر معظم انقلاب

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح پنج شنبه در دیدار رئیس و نمایندگان مجلس خبرگان، این مجلس را مظهر کامل مردم سالاری اسلامی و مایه سکینه و آرامش در جامعه خواندند و با توصیه مؤکد به همه مسئولان برای حرکت و تلاش در چارچوب منظومه فکری اسلامی و مراقبت برای همرنگ نشدن با ادبیات و کلیشه های نظام سلطه، تأکید کردند: امروز مهمترین وظیفه علمای دینی، روشنفکران دانشگاهی، و مسئولان حساسیت نسبت به طراحی دشمن و شناخت آن و تشریح آینده امیدبخش و رو به پیشرفت کشور در چارچوب شاخص های منظومه فکری اسلام و با استفاده از قابلیت ها و توانایی های جوانان و ظرفیت های گسترده کشور است.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین نکات مهمی را درخصوص برجام و شرایط بعد از برجام بیان کردند.
حضرت آیت الله خامنه ای در ابتدای سخنان خود با اشاره به برخی از آیات قرآن کریم درخصوص انزال سکینه الهی در قلب های مؤمنین، بواسطه تسلیم بودن در برابر خدا و داشتن حسن ظن به وعده های الهی، مجلس خبرگان را زمینه ساز سکینه و آرامش در جامعه خواندند و در تبیین علت این موضوع افزودند: مجلس خبرگان تنها مجلسی است که دو انتخاب در آن انجام می گیرد. یکی انتخاب نمایندگان مجلس خبرگان که بوسیله مردم انجام می شود و دیگری انتخاب رهبری که بوسیله مجلس خبرگان انجام می گیرد.
ایشان خاطرنشان کردند: براساس این دو انتخاب، مجلس خبرگان از یک جهت مظهر کامل مردم سالاری دینی و مردم سالاری اسلامی است و از طرف دیگر مظهر حاکمیت ارزشها و احکام اسلامی است.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: وقتی مجلس خبرگان با چنین ویژگیهای منحصر بفردی تشکیل می شود نمایندگان این مجلس و استقلال فکری و آگاهی خود را نشان می دهند، این موضوع زمینه ساز سکینه و آرامش در جامعه می شود.
رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه باید در هر دو انتخاب مجلس خبرگان دقت لازم و استقلال فکری رعایت شود، گفتند: استقلال فکری به معنای آن است که نمایندگان این مجلس اسیر کلیشه ها و ادبیات نظام سلطه نباشند.

رهبر انقلاب اسلامی بخش دیگری از سخنان خود را به بیان نکات مهمی درخصوص برجام و مسائل بعد از برجام و همچنین موضوع اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی اختصاص دادند.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به بحث های روزهای اخیر درباره نقش مجلس شورای اسلامی در بررسی برجام ،گفتند: درخصوص ابعاد حقوقی و قانونی این موضوع و اقتضائات آن، باید صاحبنظران و کارشناسان حقوقی نظر دهند اما از نگاه کلی، من معتقدم و به آقای رئیس جمهور هم گفته ام که مصلحت نیست، مجلس شورای اسلامی از موضوع بررسی برجام کنار گذاشته شود.
ایشان با تأکید بر لزوم ورود مجلس به موضوع بررسی برجام، در عین حال خاطرنشان کردند: من در مورد نحوه بررسی و اینکه آن را رد کنند و یا تصویب کنند هیچ توصیه ای به مجلس ندارم و این، نمایندگان ملت هستند که باید تصمیم بگیرند.
رهبر انقلاب اسلامی درخصوص مسائل بعد از برجام گفتند: من درباره این مسائل، برخی نکات را با برادران عزیز و صمیمی خود در دولت، در میان گذاشته ام که اکنون برای اطلاع نمایندگان مجلس خبرگان و همه مردم، آنها را بیان می کنم.
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به شش کشور مذاکره کننده با ایران و نقش امریکا در میان این شش کشور، افزودند: در واقع طرف اصلی ما دولت امریکا است اما مسئولان امریکایی خیلی بد حرف می زنند و باید تکلیف اینگونه حرف زدن ها روشن شود.
ایشان با اشاره به سخنان مقامات امریکایی مبنی بر حفظ چارچوب تحریم ها، تأکید کردند: اگر قرار است چارچوب تحریم ها حفظ شود، پس ما برای چه مذاکره کردیم؟ و این، کاملاً مخالف علت حضور جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات است زیرا هدف از مذاکرات برداشته شدن تحریم ها بود.
رهبر انقلاب اسلامی افزودند: اگر ما در مذاکرات در برخی موارد کوتاه آمدیم و برخی امتیازات را دادیم عمدتاً برای این بود که تحریم ها برداشته شود و گرنه چه لزومی به حضور در مذاکرات بود و ما کار خود را ادامه می دادیم و می توانستیم از نوزده هزار سانتریفیوژی که داریم، در مدت کوتاهی به پنجاه تا شصت هزار سانتریفیوژ برسیم و غنی سازی بیست درصد را نیز ادامه دهیم و تحقیق و توسعه را هم سرعت بیشتری ببخشیم.
حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: اگر قرار است تحریم ها برداشته نشود، پس معامله ای هم در کار نخواهد بود، بنابراین باید تکلیف این موضوع مشخص شود.
ایشان خطاب به مسئولان کشور گفتند: نگویید که امریکاییها این سخنان را برای قانع کردن رقبای داخلی خود می زنند، البته من معتقدم که دعوای داخلی امریکا واقعی است و آنها با هم اختلاف دارند و علت این اختلاف هم برای ما روشن است، اما آنچه که رسماً گفته می شود نیاز به پاسخ دارد و اگر پاسخ داده نشود، صحبت طرف مقابل تثبیت خواهد شد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با اشاره به سخنان مقامات امریکایی مبنی بر تعلیق تحریم ها، تأکید کردند: از ابتدا مسئله ما این نبوده است، ما تأکید داشتیم که تحریم ها باید برداشته شوند و نه تعلیق.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: البته نظر ما برداشته شدن فوری تحریم ها بود اما دوستان در اینجا، این موضوع را به شکلی معنا کردند و ما هم مخالفتی نکردیم ولی تحریم ها باید برداشته شوند. اگر قرار است تحریم ها تعلیق شوند، ما هم اقداماتی را که باید انجام دهیم، در حد تعلیق و نه در سطح اقدام اساسی برروی زمین، انجام خواهیم داد.
ایشان خاطرنشان کردند: البته طرف مقابل می گوید برداشتن برخی تحریم ها دست دولت امریکا نیست ما هم می گوییم همان تحریم هایی که در دست دولت امریکا و دولتهای اروپایی است، باید برداشته شوند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای، بخش دیگری از حرفهای بد مقامات امریکا را اظهاراتی کاملاً خارج از موضوع توافق هسته‌ای خواندند و خاطرنشان کردند: هیئت حاکمه امریکا همانند انگلیسی های قرن نوزدهم در مورد ایران سخن می گویند و گویا دو قرن از دنیا و تاریخ عقب هستند در حالیکه دنیا تغییر کرده و ابرقدرتها دیگر قدرت و توانایی و عُرضه آن کارها را ندارند و در طرف مقابل نیز جمهوری اسلامی با تواناییهای شناخته شده و ناشناخته ای که در زمان عمل شناخته خواهد شد قرار دارد و ایران مانند فلان کشور عقب مانده نیست که هر طوری بخواهند بتوانند با آن صحبت کنند.
رهبر انقلاب، در بیان یکی از اظهارات سلطه‌جویانه امریکاییها گفتند: مقامات امریکایی می‌گویند انتظار داریم مسئولان و دولت جمهوری اسلامی کاری متفاوت انجام دهند!
ایشان افزودند: کار متفاوت از نظر آنها کاری متفاوت از گذشته ی جمهوری اسلامی و عبور از ارزشهای اسلامی و از دست دادن پایبندی به احکام اسلامی است، اما چنین چیزی هرگز اتفاق نخواهد افتاد و نه دولت، نه مجلس و نه مسئولین مطلقاً چنین کاری نمی‌کنند و کسی هم که بخواهد چنین کاری بکند، مردم و نظام جمهوری اسلامی از او قبول نمی‌کنند.

captcha