به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، همایش ملی نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات در آموزش و پرورش صبح امروز یکشنبه 15 شهریور ماه، در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد.
جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات و رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات با اشاره به چیستها اظهار کرد: آموزش و پرورش مهمترین نهاد سرمایهگذاری آینده کشور، تربیت عناصر آینده توسعه با دانش دیروز، امروز و ... است. همچنین فناوری اطلاعات عنصر تغییرات استراتژیک است.
وی با اشاره به محورهای کلیدی در برنامههای توسعه ملی افزود: امنیت، اقتصاد، فرهنگ، عوامل زیست محیطی، عوامل سرمایه انسانی و فناوری از محورهای کلیدی در برنامههای توسعه ملی به شمار میروند. همچنین فناوری پیشران تحول و رشد است.
وی بیان کرد: در دنیا بازار صنعت و کشاورزی 15 و فناوری 85 درصد است همچنین باید بدانیم تولید موبایل و دیگر ابزارها ارزش افزوده ندارد بلکه ارزش افزوده برای نوآوری به دست میآید.
چالشها در جذب فناوریهای نوین
وی با اشاره به چالشها در جذب فناوریهای نوین اظهار کرد: قابلیت و پیچیدگی، شکاف جذب فناوری، نرخ جذب فناوریهای نوین و نرخ فناوریهای نوین از جمله چالشها در جذب فناوریهای نوین به شمار میرود.
وی بیان کرد: همه دنیا به دنبال این هستند که دانش تئوریک را تبدیل به مهارت و مهارت را تبدیل به کاربرد کنند و از آن پول در بیاورند.
جهانگرد با اشاره به عناصر سه گانه تحول در آموزش به تغییر شیوههای یاد دهی و پاسخگویی اشاره و تصریح کرد: یادگیری را انتخابی، دو سویه و چند رسانهای میخوانند.
نگرشها و برنامهها
وی با اشاره به چشمانداز 1404 اظهار کرد: برنامههای مختلفی را داشتیم اما چند درصد از این برنامههایمان محقق شده است در حالی که کل رشدمان 2.5 درصد است و پیش بینیها بر 8.5 درصد بود یعنی دانش آموزی که قرار است در سال 1404 وارد جامعه شود هم اکنون سال سوم دبستان را طی میکند و آیا ما امروز برای این دانش آموز سوم دبستانی نگرشها و برنامههای داشتیم و تا چه انداز در آن موفق هستیم.
این مقام مسئول اضافه شود: در تفاهمنامه میان وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش این ظرفیت را ایجاد خواهیم کرد تا پاسخگویی متقاضیان باشیم و پیشرفتی را در این زمینه حاصل کنیم.
وی از ابزارهای تعاملی در 10سال آینده خبر داد و گفت: همه ابزارها در 10 سال آینده تعاملی خواهند شد یعنی شاهد اینترنتی شدن اشیاء خواهیم بود. در سال 1404 پیشبینی ما این است که بیش از 50 میلیارد شی در دنیا در فضای اینترنتی به هم متصل باشند بنابراین شهروند 1404 باید با کار اینترنتی آشنا باشد. همچنین باید مهارتهای اخلاقی را افزایش دهیم و آنها را ساماندهی کنیم که البته باید یک ساختار باز و منعطفی با بخش خصوصی داشته باشیم.
وی افزود: ما تا 1404 اقداماتی را انجام دادیم و در حال ادامه آن هستیم که میتوان به تامین سرویسهای ایمیل دانش آموزی، همکاری همه جانبه با دانشگاهیان فرهنگیان، تامین حداکثر نیازمندیهای ابزاری و فنی، مشارکت در تهیه و عرضه آموزشهای تخصصی و نگرش دولت توسعه خدمات با بخش خصوصی اشاره کرد.
سبد کالاهابه صورت الکترونیکی ارائه میشود
وی با اشاره به شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد: این شبکه دارای ساختارهای سه سطحی است شبکه زیر ساخت، شبکه اپراتورهای و شبکه دیتاها تشکیل شده است. همچنین قرار است به واسطه این شبکه ملی اطلاعات، همه خدمات الکترونیکی شود همچنین بیش از هشت میلیون خانوار سبد کالاهایشان به صورت الکترونیکی و به واسطه کارت الکترونیکی ارائه میشود.