کد خبر: 3358551
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۸
امیرنیا مطرح کرد:

امید به تعامل بیشتر جامعه قرآنی و هنری با برگزاری هفته‌های قرآن/ میزبانی ۸ استان

گروه فعالیت‌های قرآنی: معاون تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با اشاره به اینکه هفته‌های قرآن و عترت در هشت استان کشور برگزار می‌شود، گفت: امیدواریم یکی از خروجی‌های این برنامه، تعامل بیشتر جامعه قرآنی و هنری کشورمان باشد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری هفته‌های قرآن و عترت وزارت ارشاد صبح امروز 15 شهریورماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد و اصغر امیرنیا، مدیرکل تبلیغ و ترویج این معاونت برگزار شد.
اصغر امیرنیا در این بخشی از این نشست خبری در سخنانی با اشاره به توضیحات معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد در مورد راه‌اندازی ستاد رمضان، گفت: ‌دبیرخانه ستاد رمضان در آینده به صورت رسمی و با حضور معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد راه‌اندازی خواهد شد.
وی در ادامه صحبت‌های خود به ارائه گزارشی از فعالیت‌های قرآنی این معاونت در ماه مبارک رمضان در استان‌های مختلف پرداخت و افزود: بر اساس برنامه قبلی قرار بود تا 41 نمایشگاه در سراسرس کشور برپا شود که البته این تعداد به 186 نمایشگاه ارتقاء یافت.
امیرنیا تصریح کرد: با توجه به اینکه اعتبارات دریافتی ما محدود بود در وهله اول برای طراحی 41 نمایشگاه استانی برنامه‌ریزی شده بود اما با بهره‌گیری از منابع استانی این رقم افزایش یافت به صورتی که در نهایت 186 نمایشگاه برپا شد.
مدیرکل تبلیغ و ترویج معاونت قرآنی وزارت ارشاد اظهار کرد: در ماه مبارک رمضان تعداد افرادی که از فعالیت‌های قرآنی ما بهره‌مند شدند بیش از دو میلیون و 500 هزار نفر بوده است که از این تعداد یک و نیم میلیون نفر از نمایشگاه‌ها بازدید کرده‌اند. در این نمایشگاه‌ها 1355 ناشر حضور داشته‌ و 1362 هنرمند نیز آثار خود را در نمایشگاه‌ها در معرض دید قرار داده بودند.
وی خاطرنشان کرد: به خاطر بهره‌مندی بیشتر مردم 319 نشست‌ علمی و فرهنگی را برگزار کردیم که حدود 32 هزار نفر از این نشست‌ها بهره‌مند شده‌اند، علاوه بر این جلسات تدبر و تفسیر در قرآن نیز با حضور ائمه جمعه و جماعات برگزار شده است، در این بخش 1284 جلسه توسط 297 نفر که در این زمینه فعالیت داشته‌اند برگزار شده است.


امیرنیا با بیان اینکه در فعالیت‌های قرآنی ماه مبارک رمضان قرار بود تا از حوزه‌های مختلف فرهنگ و هنر نیز استفاده کنیم، گفت: در همین راستا 734 اجرای تئاتر خیابانی صورت گرفت که 37 هزار نفر مخاطب داشته است، همچنین 339 محفل شب شعر و داستان و ... نیز برگزار شده است که با استقبال 951 شاعر همراه بوده و 34 هزار نفر نیز از آن بهره‌مند شده‌اند.
مدیرکل تبلیغ و ترویج معاونت قرآنی وزارت ارشاد همچنین بیان کرد: تعدادی فیلم کوتاه از مرکز مستند تجربی با موضوع قرآن و عترت در اختیار ما قرار گرفت که 694 اکران داشتند و 14 هزار نفر نیز این فیلم‌ها که تعداد آنها 11 فیلم بود بازدید کردند. سعی کرده‌ایم تا در هر فعالیتی که برگزار می‌شود از  فعالان همان عرصه که کمتر دیده شده‌اند نیز تجلیل شود که در همین راستا 471 نفر تجلیل شدند که در بین آنها، مفسر، قاری، حافظ، ناشر، هنرمند، مربی و حتی مدیر قرآنی دیده می‌شود.
وی در پایان بخش اول صحبت‌های خود که به گزارش کار فعالیت‌های قرآنی ماه مبارک رمضان بود، گفت: قرار بر این شده است که سخنرانی‌هایی که در این برنامه‌ها صورت گرفته است جمع‌بندی شده و در قالب کتاب به چاپ برسد، همچنین سؤالات مطرح شده در مسابقات پیامکی و کتبی و ... نیز گردآوری شده و به صورت یک بانک سؤال در خواهد آمد.
امیرنیا در ادامه به برپایی هفته‌های قرآن و عترت در استان‌های کشور اشاره کرد و افزود: برپایی این هفته‌ها دارای اهدافی بوده است که از جمله آنها می‌توان به طراحی و ایجاد جریان قرآن و عترت در استان‌ها برای کشف استعدادهای بالقوه و شناسایی استعاداهای بالفعل، ایجاد نشاط و شور معنوی با بهره‌گیری از مضامین قرآن و عترت،‌ بهره‌گیری از امکانات دستگاه‌های اجرایی و ... اشاره کرد.
مدیرکل تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با بیان اینکه هفته‌های قرآن و عترت تولید محور هستند، تصریح کرد: در این برنامه در گام اول استان‌های محروم و آسیب‌پذیرتر محور فعالیت‌ها خواهند بود، قرار بود این هفته‌های در تمامی استان‌های کشور برگزار شود اما با توجه به محدودیت منابع تصمیم گرفته شد تا در وهله اول استان‌های محروم مورد توجه قرار گیرد.
وی اذعان کرد: تصمیم گرفته شد تا اعتباری که در اختیار دفتر تبلیغ و ترویج قرار می‌گیرد 90 درصد آن به فعالیت‌های قرآنی در استان‌های کشور تعلق گیرد، از جمله اهداف این طرح تمرکز زدایی حمایت از فعالیت‌های قرآنی در استان‌ها بوده است. 
امیرنیا در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این نشست خبری در مورد دلیل انتخاب یک هفته برای برگزرای این فعالیت‌ها، گفت: برگزاری هفتگی این فعالیت‌ها به این خاطر است که اولاً این مدت زمان باعث خواهد شد تا دستگاه‌های مجری احساس خستگی نکنند و در ادامه مردم نیز سهم و حضور بیشتری در این فعالیت‌ها با توجه به مدت کم آن خواهند داشت.
مدیرکل تبیلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در ادامه با اشاره به فاصله ایجاد شده بین جامعه هنری و جامعه قرآنی، خاطنشان کرد: امیدواریم برگزاری هفته‌های قرآن و عترت در استان‌ها باعث از بین رفتن این فاصله شده و پیوند این دو جامعه را به دنبال داشته باشد.
وی در مورد برنامه‌هایی که در هفته‌های قرآن و عترت اجرا خواهد شد نیز گفت: برگزاری جشنواره‌های مختلف اعم از صنایع دستی، هنرهای تجسمی، فیلم کوتاه، مسابقات قرآن شامل تلاوت و حفظ، نشست‌های علمی و کارگاه‌های علمی و آموزشی، فروشگاه، نمایشگاه، تجلیل از فعالان قرآنی، نصب المان‌های قرآنی، برگزرای یادواره‌های شهدای قرآن و عترت،‌ مسابقات پیامکی و کتبی، کرسی تلاوت، محافل انس با قرآن، جلسات تفسیر و ... از برنامه‌هایی است که در هفته‌های قرآن و عترت برگزار خواهد شد.
امیرنیا همچنین در مورد استان‌هایی که این هفته‌ها در آن برگزار می‌شود، افزود: استان‌های کرمانشاه، اردبیل، فارس، سیستان و بلوچستان، ایلام، جنوب استان کرمان، کردستان و مازندران میزبان این هفته‌های قرآن و عترت هستند،‌ بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که امضا شده است فراخوان این هفته‌‌ها شهریورماه خواهد بود و هر استان از زمان اعلام فراخوان سه ماه برای برگزاری این هفته‌ها فرصت دارند.
مدیر کل تبیلغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد خاطرنشان کرد: اولین هفته قرآن و عترت در استان کرمانشاه برگزار خواهد شد که اواخر آذر و اوایل دی‌ماه خواهد بود، با توجه به سردنشین بودن برخی استان‌ها تمهیدات لازم برای برگزاری این هفته‌ها در فضای مناسب اندیشیده خواهد شد.

captcha