به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمد صائبی سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی شرکت بهره برداری مترو تهران امروز 15 شهریور ماه با حضور در نمازخانه ایستگاه مترو مفتح با 15 نفر از ائمه جماعات نمازخانههای مترو تهران دیدار و تبادل نظر کرد.
در این مراسم صائبی با اشاره به اینکه در مدیریت جدید شرکت بهرهبرداری مترو تهران نگاه ما تربیتی آموزشی در سطح مترو است، اظهار کرد: بر همین اساس در گذشته 10 ایستگاه مترو دارای امام جماعت بودهاند اما با مساعدت مدیران این تعداد اکنون به 15 ایستگاه افزایش پیدا کرده است و تلاش ما این است که در شش ماهه دوم سال این رقم را افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه ما بهرهبردار مترو هستیم و شرکت مترو وظیفه ساختن زیرساختهای مترو و تحویل دادن آنها را دارد، به مشکلات مربوط به نبود زیرساخت مناسب برای ایجاد نمازخانه در مترو اشاره کرد و گفت: مکانهایی که نیاز به نمازخانه و امام جماعت دارد را ما شناسایی میکنیم مثلاً قبل و بعد از ایستگاه مفتح نمازخانه و مسجد نبود و ما شش ماه به دنبال این بودیم که مغازههای خودمان را از افرادی که به آنها اجاره داده شده پس بگیریم از سوی دیگر برداشتن دیوار و ستونها مشکلات زیادی دارد و باید مباحث ایمنی را در نظر گرفته شود.
مشکل اساسی سرویسهای بهداشتی و دور بودن آنها از نمازخانهها است
صائبی از تجهیز همه نمازخانههای مترو به موکت، فرش، مهر، وسایل نماز از جمله صندلی نماز و ... نیز سخن گفت و اظهار کرد: مشکل اساسی که در مترو داریم بحث سرویسهای بهداشتی است. برای متروی تهران سرویسهای بهداشتی به خوبی تعریف نشده است و با مراکز اقامه نماز فاصله دارد که ما در این مورد نیز ورود پیدا کرده و مقرر شده در ایستگاههایی که قرار است در آینده ایجاد شود نمازخانه و سرویس بهداشتی در کنار هم ایجاد شود.
وی ادامه داد: در حال حاضر در 15 نمازخانه نماز ظهر و عصر به صورت جماعت برپا میشود. در ایستگاه صادقیه نیز نماز مغرب و عشاء به صورت جماعت برپا میشود. در خصوص نماز صبح و مغرب و عشاء نیز باید گفت که اعتبارات موجود محدود است البته در حال ایجاد سازوکارهای این اقدام هستیم.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی شرکت بهره برداری مترو تهران به تجهیز کردن ایستگاههای مترو نیز اشاره کرد و گفت: تهیه این تجهیزات زمانبر است اما مدیرعامل مترو این نظر را دارند که باید این امکانات فراهم شود.
نگاه به نمازخانههای مترو آموزشی است
صائبی با تأکید بر اینکه نگاه به نمازخانههای مترو آموزشی است، گفت: تلاش داریم از زمان حضور مسافر در مترو حداکثر استفاده را بکنیم که بر همین اساس جلساتی را با ائمه جماعات برگزار کردهایم.
اجرای طرح آموزش قرآن در ایستگاههای مترو
وی با اشاره به اینکه در برخی از ایستگاهها (مثل پایانه مهرشهر) طرح آموزش قرآن در حال اجرا است، افزود: میتوان در بین نماز از نوجوان و جوانان حاضر در نمازخانه نیز سؤال و جواب کرد و برای تشویق هدایایی به آنها ارائه کرد. همچنین ائمه جماعات میتوانند احادیثی با مضمون احترام به سالمندان، صبر، رعایت حق تقدم و مسائل اخلاقی متنابه در مترو را به مردم آموزش دهند.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی شرکت بهره برداری مترو تهران از اجرای طرح نسیم بهشت در ایستگاههای مترو و استقبال مردم از این طرح نیز سخن گفت و اظهار کرد: در ماه محرم نیز این طرح در مترو اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: میتوان با راهاندازی شورای فرهنگی مترو متشکل از امام جماعت، کسبه، کارکنان، رئیس بانک و ... مسئله اقامه نماز در مترو را از حالت دولتی خارج و نگاهی مسجدی به آن داد.