کد خبر: 3358734
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۲
حجت الاسلام پناهی:

بهترین سرنوشت برای انسان با توکل به دستان بی نیاز خداوند رقم می خورد

گروه اجتماعی:مدرس حوزه علمیه شاهین دژ گفت:توکل به معنای وکیل گرفتن شخصی برای انجام کار می باشدکه انسان برای حاجات خود فقط باید متوکل به خداوند بزرگ شود.

حجت الاسلام حسین پناهی در گفت و گو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی با اعلام مطلب فوق افزود:دلیل اصلی توکل انسان به خداوند از دوبعد است، یا انسان علم کافی در مورد عمل مورد نظر نداشته و یا از قدرت کامل برخوردار نمی باشد.

وی ادامه داد: اساس کار انبیای الهی(ع) برای تبلیغ دین اسلام،توکل کامل بر خداوند بوده و با شعار"و توکلت علی الله"تمام تلاش خودرا برای هدایت بشریت به کاملترین دین الهی و زندگی بر اساس فرموده های قرآن انجام می دادند.

حجت الاسلام پناهی با اشاره به آیه مبارکه:" التَّوکلُ، هُوَ الثِّقَةُ بِما عِندَ اللّهِ وَ الْیَأسُ عَمّا فِی اَیْدِی النّاسِ"بیان کرد:توکل به معنی اطمینان کامل به خداوند و نا امیدی از هرچه غیر او بوده و سپردن تمامی زندگی و خود به دستان توانا و بخشنده خداوند رحیم می باشد.

وی افزود:توکل بر خداوند،صرفا به معنای انجام ندادن هیچ کاری نیست؛ لذا بعد از توکل لازمه رسیدن به هدف و نیت مطلوب حرکت در راستای هدف ارزشمد الهی بوده و انسان باید تمام تلاش خود را برای رسیدن به حاجت مورد نیاز خود انجام دهد.

حجت الاسلام پناهی با اشاره بر ابعاد مختلف توکل بیان کرد:توکل دارای دو بعد زبانی و قلبی است و انسان برای رسیدن به نیت مطلوب و خواسته خود باید هم از بعد زبانی و هم قلبی توکل و اعتماد کامل به خدا داشته باشد.

وی با اشاره به طلب حاجت مردم از ائمه(ع) تاکید کرد:توسل به امامان و ائمه(ع) به معنی توکل کامل به آنها نبوده و برآوردن حاجت از سوی ائمه فقط به دستور و فرمان خداوند است، بنابراین امامان هیچ گونه اختیاری از خود برای برآوردن نیاز مردم نداشته و همه با اذن پروردگار صورت می‌گیرد.

حجت الاسلام پناهی  با توجه به آیه مبارکه«و من یتوکل على الله فهو حسبه" افزود:برآورده نشدن حاجت انسان از سوی خدای متعال در بعضی مواقع به معنی بی توجهی معبود به وی نیست و این برآورده نشدن نیاز تقدیری الهی از سوی پروردگار دانا و حکیم می باشد.

مدرس حوزه علمیه شاهین دژ در پایان با تاکید حکمت خدای متعال تصریح کرد:هیچ عمل خداوند در این جهان بی حکمت نبوده و همه مردم باید تابع احکام و فرموده‌های خداوند باشند تا بهترین سرنوشت برای آنها توسط خالق بی نیاز رقم زده شود.

captcha