کد خبر: 3360462
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۱
ملک‌زاده:

بسیاری از دستاوردهای علم پزشکی جدید مدیون طب سنتی است

گروه سلامت: معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در نشست خبری گردهمایی مدیران شرکتهای دانش بنیان عنوان کرد: بسیاری از دستاوردهای طب جدید مدیون طب سنتی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، رضا ملک‌زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری گردهمایی مدیران شرکت‌های دانش بنیان به تشریح وضعیت شرکتهای حوزه سلامت پرداخت و اظهار کرد: وزارت بهداشت از شرکتهایی که در حوزه سلامت، دارو سازی و نانو فناوری فعالیت دارند حمایت می‌کند.
وی افزود: یکی از فعالترین بخشهای شرکت‌های دانش بنیان در سراسر کشور بخش سلامت بوده که نزدیک به 30 درصد از این شرکتها را تشکیل می‌دهند. همچنین بالاترین گردش مالی و سطح اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها را به خود اختصاص داده است.
120 هزار میلیارد تومان گردش مالی در شرکتهای دانش بنیان بخش سلامت
ملک زاده عنوان کرد: روز چهارشنبه 25 شهریور ماه، قرار است 400 شرکت دانش بنیان که در حوزه سلامت فعالیت دارند و نزدیک به 120 هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند گرد هم آمده و به تبادل تجربیات بپردازند.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت داروی ایران در دوران پیش از تحریم و صادرات به کشورهای اروپایی و آسیایی مرکزی اظهار کرد: تلاش ما این است که بتوانیم با برنامه‌های ویژه‌ای در دوران پس از تحریم بتوانیم سهم خود را در بازار داروی جهان گرفته و در آن فعال باشیم.
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: در حال حاضر بیشترین بازار داروی کشور از آن وزارت بهداشت است. این پتانسیل وجود دارد که بازار خوبی را در سطح جهان به دست آورد که می‌توانند در بحث اقتصاد مقاومتی نیز موثر واقع شود.
وی با اشاره به گردهمایی روز یکشنبه تصریح کرد: گردهمایی روز چهارشنبه با 400 شرکت دانش بنیان و حمایت وزارت بهداشت، معاونت عملی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق فناوری برگزار می‌شود.
وی اعلام کرد: در حال حاضر از این 400 شرکت 10 شرکت آنها برجسته بوده که بالغ بر 240 میلیارد تومان گردش مالی داشته‌اند که این شرکتها عمدتاً در حوزه دارو فعال هستند.
وی با بیان اینکه 1613 شرکت دانش‌بنیان در کشور وجود دارد اعلام کرد: 443 از این تعداد شرکتهای مربوط به حوزه سلامت بوده و 985 شرکت نیز از این شرکتها نوپا هستند.از شرکتهای حوزه سلامت نیز 23 شرکت دارویی، 62 شرکت نیز تجهیزات پزشکی و 250 شرکت هم درخواست ارزیابی داده‌اند.خوشبختانه 3 هزار فارغ التحصیل بخشهای پزشکی و پیرا پزشکی در این شرکتها فعال است.
ملک زاده تصریح کرد: این شرکتها برای تشکیل باید فرمهایی را پر کرده و پس توسط وزارت بهداشت ارزیابی و نهایتاً در اداره مخصوص این کار در معاونت فناوری و ریاست جمهوری تائید شود.باید اعلام کنم که و به صورت سالانه شرکتهای دانش بنیان را وارد ارزیابی قرار می‌دهیم.
وی افزود: یکی از مسائلی که در صندوق شکوفایی و نوآوری مطرح است بحث حمایت از این شرکتهاست این حمایت هم از سوی صندوق و هم از سوی معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور صورت می‌گیرد. بیشترین اعتباری که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت اختصاص پیدا کرده 83 میلیارد تومان بوده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه یکی از دستاوردهای شرکت‌هایی دانش بنیان در حوزه داروی است عنوان کرد: یکی از تلاشهایی ما این است که بتوانیم با کمترین هزنیه جدیدیترین داروهایی روز را که در جهان تولید شده و با هزینه بسیاری وارد کشور می‌شوند را در ایران تولید و با قیمت ارزانتری در اختیار بیماران قرار دهیم.
جدیترین داروی هپاتیت سی هفته آینده در اختیار بیماران قرار می‌گیرد
وی افزود: در این راستا دارویی(سوفا سوفوبیر) که جدیدترین داروی قطعی هپاتیت سی است و با قیمتی بالغ بر 1000 دلار در آمریکا فروش می‌رود را در ایران تولید کرده و با قیمتی در حدود 10 دلار بدون احتساب حق بیمه از هفته آینده در اختیار بیماران قرار می‌گیرد.
ملک زاده افزود: اگر در این بخش از تولید داخلی حمایت کنیم مطمئنا پس از شش ماه بسیاری از داروهای دیگر تولید می‌شود، با جرات و اطمینان می‌توانم بگویم که داروی ایران تفاوتی با دارویی خارجی ندارد.
و با تاکید بر اینکه دانش و علم بنیان و ریشه فناوری است اظهار کرد: بخشی از فناوری مربوط به علمی است که در سطح جهان انجام می‌شود که بیشترین تلاشها در حوزه داروست.
وی در ادامه با بیان اینکه تعداد زیادی از شرکتهایی دانش بنیان در حوزه داروست شرکتهایی مربوط به داروهایی گیاهی و محصولات دارویی گیاهی می‌باشند عنوان کرد: شرکتهای خوبی در ایران وجود داشته که در مناطق مختلف کشور فعالیت کرده و از جانب وزارت بهداشت حمایت می‌شوند.

اعلام حمایت وزارت بهداشت از هر گونه پژوهش و تحقیقات در رابطه با طب سنتی

ملک زاده در ادامه ضمن اعلام حمایت وزارت بهداشت از هر گونه پژوهش و تحقیقات در رابطه با طب سنتی اظهار کرد: ما باید تلاش کنیم که صحت روشها و شیوهایی این طب را مورد تائید قرار دهیم و آنها را به صورت علمی ثابت کرده تا بتوانیم براساس شواهد متقن مورد استفاده قرار دهیم.
وی تصریح کرد: اگر چه ما بر این اعتقادیم که تنها یک طب وجود دارد باید گفت بسیاری از دستاوردهایی طب جدید بر بنیانهایی طب سنتی و بومی بینانگذاری شده‌اند و در واقع می‌توان گفت دستاوردهایی طب جدید مدیون طب سنتی است.
وی با بیان اینکه 80 درصد بودجه‌ها در معاونت تحقیقات وزارت بهداشت صرف پژوهش در رابطه پیشگیری از بیماری می‌شود عنوان کرد: 80 درصد از مرگ در ایران ناشی از بیمارهایی غیر واگیر بوده و بر این اساس برنامه‌های ما برای پیشگیری از ابتلا مردم به این بیماریهای است.
وی یاد آور شد: 50 درصد از این بیماریها سکته‌هایی قلبی و مغزی، 20 درصد سرطانها، 5 درصد بیماریهای ریوی، و 4 درصد کلیوی و مابقی سایر بیماریها تشکیل می‌دهد که ما برنامه‌هایی جامعی برای این حوزه داشته و قطعاً در آینده آن را اعلام می‌کنیم.

captcha