کد خبر: 3360491
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۸
میرباقری خبر داد:

40 درصد خانواده‌‌ها ماهواره دارند/ رفع تناقض‌های آماری معتادان/ مترو بدون متکدی

گروه جامعه: قائم مقام وزیر کشور رفع تناقض‌های آماری در خصوص مباحث اجتماعی، ارائه دقیق آمار مسائل اجتماعی، تشکیل قرارگاه آسیب‌های اجتماعی و حذف متکدیان و دست‌فروشان از مترو تهران را از مباحث مطرح شده در جلسه شورای اجتماعی کشور اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) جلسه شورای اجتماعی کشور امروز سه‌شنبه 17 شهریور ماه با حضور هاشمی، استاندار تهران، حجت‌الاسلام امرودی معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران و نمایندگانی از نهادهای مختلف کشور در وزارت کشور برگزار شد.

در پایان این نشست مرتضی میرباقری قائم مقام وزیر کشور به بیان مباحث مطرح شده در این نشست و مصوبات آن پرداخت و اعلام کرد: اعداد و ارقامی که در حوزه‌های مختلف اجتماعی مطرح می‌شود به این دلیل که روش‌شناسی و متدولوژی شناسایی آنها متفاوت است، با هم متعارض هستند.

بررسی شاخص‌های شناسایی آمار در حوزه مسائل اجتماعی

وی ادامه داد: در این جلسه چند حوزه، روش‌شناسی خود را مطرح کردند و مقرر شد از این پس شاخص‌های شناسایی اعدادی که در حوزه مسائل اجتماعی مطرح می‌شود در یک مرکز تخصصی مورد بازبینی قرار گیرد.

قائم مقام وزیر کشور به تناقض آماری در خصوص تعداد معتادان کشور اشاره کرد و گفت: در زمینه مصرف مواد مخدر اعداد مختلفی مطرح می‌شود و سعی شد در این جلسه روش‌شناسی‌های شیوع مواد مخدر در کشور مورد بررسی قرار گیرد؛ وزارت بهداشت در خصوص ارائه آمار مصرف مواد مخدر و الکل متدولوژی خود را مطرح کرد و منتظر هستیم ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز روش خود را مطرح کند چرا که بین این دو متدولوژی تقریباً چند صد هزار نفر فاصله وجود دارد.

وی افزود: یک میلیون و 300 هزار معتاد بر اساس متدولوژی ستاد مبارزه با مواد مخدر وجود دارد در حالی که بر اساس متدولوژی وزارت بهداشت این عدد به دو میلیون نفر می‌رسد.

میرباقری از مطرح شدن بحث کودکان کار در این جلسه نیز خبر داد و گفت: با توجه به تعریف کودکان کار متأسفانه به دلیل خلط مفهومی که بین مفهوم کودک کار و کودک اشتغال وجود دارد، اعدادی که در سطح جهانی برای ما ذکر می‌شود، اعداد منفی بسیار بالا است؛ در سطح بین‌المللی کودک کار به کودکانی اطلاق می‌شود که در سن تحصیل هستند اما تحصیل نمی‌کنند و برای امرار معاش خود و خانواده‌ایشان کار می‌کنند اما برخی از کودکان هستند که علاوه بر اینکه تحصیل می‌کنند (به ویژه در تابستان) در کنار خانواده به کار مشغول می‌شوند که این ذیل گروه کودکان کار مورد نظر مجامع بین‌المللی قرار نمی‌گیرد.

کودکان‌کار؛ چند میلیون یا چند هزار نفر!

وی ادامه داد: برای ایران رقم چند میلیون نفر کودک کار اعلام شده بود که با توضیحات وزارت رفاه یونیسف قبول کرد که عدد کودکان کار ایران عدد میلیونی نیست و کودکان کار ایران حتی بالای 150 هزار نفر هم نیست.

میرباقری افزود: از اعضای شورای اجتماعی تقاضا شد که اعدادی که مجامع بین‌المللی بر اساس استاندارد‌های خودشان مطرح می‌کنند را خودمان هوشمندانه تولید کنیم، چرا که به دلیل بدبینی‌هایی که در این زمینه وجود داشته است مجامع بین‌المللی با بدترین روش بدترین رتبه‌ها را برای ما قرار می‌دهند و در برخی از مواقع 50 تا 60 رتبه ایران را بدتر نشان داده‌اند.

وی تصریح کرد: درصدد هستیم تا پایان سال اعداد و ارقام را مستدل با شاخص‌های روشن اعلام کنیم.

تشکیل قرارگاه آسیب‌های اجتماعی در تهران

قائم مقام وزیر کشور با اشاره به بحث مطرح شده توسط حجت‌الاسلام امرودی در جلسه شورا در خصوص مترو تهران و تکدی‌گری در این مکان عمومی، گفت: قبلا نیز در شورا مطرح شده بود که کسانی که معتاد متجاهر هستند یا تکدی‌گری می‌کنند باید قرارگاهی ایجاد کنیم تا این افراد جمع‌آوری و پس از مشخص شدن وضعیت به نهادهای مربوطه ارجاع داده شوند.

وی تشریح کرد: تشکیل قرارگاه آسیب‌های اجتماعی کار بنیادی است که تصمیم‌گیری مقدماتی در این زمینه انجام گرفته که تصویب آن را در جلسه آتی شورای اجتماعی خواهیم داشت اما در کنار این موضوع، مسئله دست‌فروشی و تکدی‌گری در مترو و چهار‌راهای تهران مطرح شد.

میرباقری ادامه داد: شهرداری تهران پیشنهادی ارائه و اعلام کرد چنانچه حوزه‌های قضایی و انتظامی همکاری کنند شهرداری تهران در یک بازه زمانی سه ماهه بتواند وضعیت تکدی‌گری در داخل مترو و سپس در سرچهارراه‌ها را اصلاح کتند که با کلیات این طرح موافقت شد.

وی در پاسخ به سؤالی در خصوص استفاده از قلیان در قهوه‌ها گفت: استفاده از قلیان در مکان‌هایی که عنوان قهوه‌خانه نداشته‌اند منع قطعی دارد ما به برخی از حوزه‌‌ها این فرصت را داده بودیم که این منع را اجرا کنند؛ مطالعه میدانی در حال اجرا است که ببینیم اقبال نسبت به این قضیه به چه صورت بوده و علیرغم اعلام ممنوعیت مصادیق عدم رعایت چگونه بوده است تا مصوبه جدیدی داشته باشیم.

قائم مقام وزیر کشور در تشریح این مبحث گفت: 90 درصد اتفاقات در بیرون قهوه‌خانه‌ها رخ می‌دهد و جوانانی که عازم سفر می‌شوند اکثیراً قلیان و سایر ابزارها را دارند.

وی تصریح کرد: معمولاً وقتی یک تخلفی عمومیت پیدا می‌کند، حوزه‌های اجتماعی مأموریت پیدا می‌کنند که ادله شیوع پیدا کردن و عمومیت یافتن را بررسی کنند چون وقتی یک امری اینچنین شیوع پیدا می‌کند دیگر نمی‌توان امر ناهنجاری را بر آن اطلاق کرد و چه بسا در جایگاهی قرار میگیرد که باید برای مدیریت آن برنامه خاصی را طراحی کرد.

میرباقری گفت: امروز در ایران تعداد کسانی که گیرنده ماهواره دارند عدد 30 تا 40 درصد است و اگر 30 تا 40 درصد خانواده‌ها به یک امری مبادرت کنند دیگر اسم آن امر را نمی‌توان یک امر حداقلی گذاشت بلکه باید به گونه‌ای آن را تدبیر کرد. در مدیریت چنین مسائلی نیز حتماً باید مردم مشارکت داشته باشند و دیگر به صورت امنیتی و با حضور نیروی انتظامی نمی‌توان با این قضیه برخورد کرد.

علی
|
-
|
۱۳۹۴/۰۶/۱۷ - ۱۵:۲۶
0
0
لطفا کامنت منو منتشر کنید.
شهردار محترم که میخواهد به جنگ بدی ها و کژی ها و نابه سامانی ها در انتخابات کشور بروند بهتر است ابتدا حریف چند متکدی و گدا در مترو شوند که توان جمع آوری آنها را ندارند. همین متکدی ها دین و اعتقادات پاک مردم رو به سخره میگیرند و درآمدشان از کارمندان دولت هم بیشت راست
captcha