کد خبر: 3360967
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۱

فیلم «محمد رسول الله»؛ سخن اول در عالم هنر در این هفته

گروه هنر: هنر در هفته جای موضوع و حرف اولش فیلم «محمد رسول الله» بود اتفاقی که مطمئنا در هفته‌‌های جاری نیز وجود خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، هنر در روزهای اخیر به شدت تحت تاثیر فیلم «محمد رسول الله» است، به نحوی که با هر هنرمندی یا صاحب نظران فرهنگی صحبت می‌شود، به نحوی به این فیلم اشاره دارند، حتی در بین ورزشکاران یا سیاستمداران هم این اظهار نظرها وجود دارد با این حال به برخی از اتفاقات روزهای گذشته اشاره‌ای محدود هستم.

مهلت ارسال آثار به مسابقه نمایشنامه‌نویسی «تئاتر فجر» فردا پایان می‌یابد

بر طبق فراخوان سی‌و‌چهارمین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر»، مهلت ارسال آثار به مسابقه نمایشنامه‌نویسی این جشنواره فردا یکشنبه، 15 شهریور به پایان می‌رسد و غیرقابل تمدید است.

مسابقه نمایشنامه‌نویسی این جشنواره یکی از بخش‌های نه‌گانه بزرگترین رویداد تئاتر کشور است که با هدف تولید نمایشنامه‌های ایرانی برگرفته از مضامین و بنیان‌های فرهنگی و اجتماعی کشور برگزار می‌شود.

پرداختن به میراث گرانبهای تاریخی، فرهنگی و ادبی ایران  اعم از افسانه‌ها، اشعار، داستان‌ها، حماسه، رسوم و سنن بومی محلی و همچنین محورهای موضوعی مورد تأکید و مذکور از جمله ملاک انتخاب آثار در این بخش است.

در این خبر آمده، پس از بررسی نخستین گروه داوری این بخش، اسامی 10 نمایشنامه نامزد دریافت جایزه در این بخش 15 مهرماه سال جاری اعلام خواهد شد و این 10 اثر بر اساس برنامه ارائه شده توسط دبیرخانه در آبان توسط نویسنده، نمایشنامه‌خوانی خواهد شد و مورد نقد و بررسی قرار خواهد گرفت.

بر این اساس برگزیدگان نهایی مسابقه طبق نظر گروه داوران تا سقف 6 میلیون تومان جایزه دریافت خواهند کرد و آثاری که از سوی هیئت داوران برای چاپ مناسب تشخیص داده شوند، پس از طی مراحل لازم از سوی انتشارات نمایش به چاپ خواهند رسید.

برپایی کارگاه نقاشی به مناسبت بزرگداشت ۱۷ شهریور

این کارگاه به منظور زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای یوم‌الله 17 شهریور از ساعت 15 تا 20 در پیاده‌راه هفده شهریور، نبش خیابان صفا برگزار می‌شود.

شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر با حمایت از این برنامه قصد دارد تا با بهره‌گیری از هنر محیطی، اجرای زنده این هنر را در حضور مخاطبان این پیاده‌راه برگزار کند.

در این برنامه از 17 نقاش زبده تهرانی دعوت شده تا آثار مفهومی ارزشمند را در این پیاده‌راه اجرا کنند. نمایشگاه اسباب بازی تهران در پیاده‌راه هفده شهریور هر روز  از ساعت 15 تا 22 در حال برگزاری است.

همکاری بنیاد فرهنگی شهید آیت‌الله مدنی در برگزاری جشنواره فیلم «محمد(ص) پیامبر صلح»

روابط عمومی جشنواره بین‌المللی فیلم «محمد(ص) پیامبر صلح» خبر داد: این رویداد سینمایی قرار است اوایل دی‌ماه سال جاری در تهران برگزار شود تا نگرشی حقیقی را به زندگی حضرت محمد (ص) با توجه به ویژگی‌ها و خصایص ایشان در قرآن کریم و جلوه‌های عینی آن در مناسبات و روابط فردی و اجتماعی امروز به سمع و نظر جهانیان برساند. خصایص و ویژگی‌هایی مانند انسان‌دوستی، صلح‌خواهی، رأفت، یتیم‌نوازی، کمک به ضعیفان و مستمندان، عدالت‌جویی، مواسات، ساده‌زیستی، مردمی بودن، ارتباط با خدا، دعا و مناجات، توجه به محیط زیست، توصیه به رعایت حقوق حیوانات، مبارزه با نژادپرستی و …)/ استفاده از سبک زندگی پیامبر (ص) در جهان امروزی/ پاسخ به تعابیر غلط از سیره پیامبر رحمت (ص)/ هر گونه محتوای مرتبط با تعالیم پربرکت حیات حضرت محمد (ص) …از جمله موضوعات و محورهای جشنواره است.

جشنواره هنرهای تجسمی جوانان به صورت کارگاهی برگزار می‌شود

رضوان صادق‌زاده، دبیر بیست‌و‌دومین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان گفت: در سال‌های اخیر فروش و حراج‌های آثار هنری در مسیر و سمت و سوی آثار هنری جوانان موثر بوده است. زمانی که اقتصاد هنر تمام حوزه‌های هنر را قبضه می‌کند علاوه بر تاثیر مثبتی که بدون شک می‌تواند بر این حوزه بگذارد، همزمان احتمال به بیراهه بردن آثار را نیز در پی دارد.

صادق‌زاده با تاکید بر ضرورت خلاقیت و نوآوری در هنر جوانان افزود: اقتصاد هنر و فروش آثار هنری اهمیت دارد، اما در مواردی که متاسفانه امروز بیشتر دیده می‌شود تمرکز و توجه اصلی بر اقتصاد هنر خلاقیت و نوآوری را در آثار هنری جوانان کمرنگ و تهدید می‌کند. بنابراین رویدادهایی مانند جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان که رویکرد آموزشی و کارگاهی دارد می‌تواند فرصتی برای نمایش نوآوری و خلاقیت جوانان باشد.

صادق‌زاده ادامه داد: در این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی جوانان، تعداد دانشجویان فعال هنر افزایش چشمگیری دارد که می‌تواند بیانگر امید به قوت گرفتن بخش ساختاری و زیربنایی هنر باشد.

بیست‌و‌دومین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان در رشته‌های نقاشی، طراحی، نگارگری (نگارگری گل و مرغ، تذهیب)، ارتباط تصویری (پوستر)، عکاسی، کاریکاتور (کارتون، چهره)، تصویرسازی، خوشنویسی (نستعلیق) و حجم (آهن، گچ، گل و سفال) برای جوانان 15 تا 24 سال از 16 شهریورماه در نیشابور برگزار می‌شود.

بیست‌و‌دومین جشنواره ملی هنرهای تجسمی جوانان از سوی دفتر هنرهای تجسمی با همکاری موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها در دانشگاه هنر نیشابور برگزار می‌شود.

اشتیاق میرباقری برای خلق اثری ماندگار درباره شاهچراغ

کارگردان سریال‌های «امام علی (ع)» و «مختارنامه» در دیدار با سیدتقی سهرابی، مدیرکل ارشاد استان فارس ابراز امیدواری کرد که بتواند در آینده نزدیک سریال سلمان فارسی را آغاز کند.

میرباقری که در برنامه زنده «خوشا شیراز» حضور پیدا کرده بود، گفت: مشتاق است در خصوص زندگی حضرت احمد ابن موسی شاهچراغ (س) اثری ماندگار خلق کند.

این هنرمند پیشکسوت، بسترهای فراوان و زمینه‌های کم‌نظیر فارس را شایسته معرفی بیشتر به جهانیان دانست.

بازدید رئیس مرکز ملی فرش ایران از روند بافت تابلوفرش قرآنی

با بیان اینکه روز دوشنبه، 16 شهریور رئیس مرکز ملی فرش ایران با مراجعه به برج میلاد از نزدیک در جریان مراحل بافت این فرش قرآنی منحنی و بزرگ قرار می‌گیرد، توضیح داد: این تابلو فرش بزرگ در ابعاد 6 در 4 مترمربع، از اول فروردین 94 در مجموعه برج میلاد در حال بافت است.

موسوی با بیان اینکه تاکنون بافت حاشیه پایین فرش به پایان رسیده است، گفت: بافت به گل‌های حاشیه رسیده و این مرحله کار تا سه ماه دیگر به پایان می‌رسد.

وی با بیان اینکه قرار است تمام آیات قرآن در این فرش درج شود، بیان کرد: برای نخستین بار در جهان این فرش به صورت منحنی بافته می‌شود و شکل بافت آیات نیز منحنی است. زمینه فرش استخوانی‌رنگ است و از 3000 طیف کد رنگ در آن استفاده می‌شود.

موسوی که تاجر فرش است و تمام هزینه این کار را برعهده دارد، هدف از بافت فرش بزرگ قرآنی را توجه به حدیث شریف ثقلین عنوان کرد و افزود: قرآن و عترت بر اساس حدیث ثقلین دو گنجینه ماندگار و امانت الهی هستند که باید در حفظ آنها کوشا باشیم. این فرش پس از تکمیل به عنوان نمادی از ارادت ایرانیان به قرآن کریم در نمایشگاه‌های بزرگ جهان به نمایش گذاشته خواهد شد.
بازدید حمید کارگر، رئیس مرکز ملی فرش ایران از مراحل بافت این تابلوفرش، فردا ساعت 15 در طبقه دوم برج میلاد انجام می‌شود.

رونمایی از گنجینه‌های سینمای مستند ایران در ویژه‌برنامه «میم مثل مستند»

در ویژه ‌برنامه «میم مثل مستند» که با حضور محمد سرافزار، رئیس رسانه ملی  و جمعی از هنرمندان در سالن مرکز همایش‌های صدا و سیما برگزار می‌شود از بزرگان سینمای مستند تجلیل خواهد شد. همچنین در این مراسم که شبکه مستند سیما آن را برگزار خواهد کرد، گنجینه سینمای مستند ایران  توسط رئیس سازمان صدا و سیمای ایران رونمایی خواهد شد.

این مراسم فردا دوشنبه 16 شهریور ساعت 18  برگزار خواهد شد

عبور فیلم «محمد رسول‌الله(ص)» از مرز فروش ۳ میلیاردی

فیلم «محمد رسول‌الله(ص)» کماکان در حال رکوردشکنی در سینمای ایران است. بزرگترین ساخته سینمای ایران، به فروشی قابل‌توجه در سینماهای کشور دست پیدا کرده و موج ابتدایی فروش فیلم، ظاهراً هنوز فروکش نکرده است.

طبق آماری که سایت اعلام فروش مکانیزه فروش فیلم‌ها اعلام کرده است؛‌ آخرین ساخته مجیدی تاکنون 2,470,170,600 تومان فروش کرده است،‌ که با توجه به فاصله بیش از نیم‌ میلیاردی اعلام فروش مکانیزه سینماها با فروش واقعی، امروز فیلم «محمد رسول‌الله(ص)» مرز 3 میلیارد را هم رد کرده است.

برخی از سینماهای کشور مجهز به سیستم فروش مکانیزه نیستند و این تفاوت اعلام میزان فروش، ناشی از محاسبه نشدن فروش این سینماهاست.

تا چند روز دیگر برندگان جشنواره مونترال هم اعلام و پیش‌بینی می‌شود که اولین جوایز جهانی مجیدی، در کانادا به او تعلق بگیرد.

معرفی هیئت داوران مسابقه نمایشنامه‌نویسی پانزدهمین جشنواره «تئاتر مقاومت»

مهرداد رایانی‌مخصوص، فارس باقری و شهرام احمدزاده داوری آثار متقاضی حضور در بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی جشنواره پانزدهم را عهده‌دار شدند.

این هیئت بررسی آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره پانزدهم را آغاز کرده‌اند و تا پایان مهلت تعیین شده برای ارسال آثار به دبیرخانه، نمایشنامه‌های متقاضی را مورد ارزیابی قرار خواهند داد.

این خبر حاکی از آن است پیش از این و به دلیل تقاضای هنرمندان برای تمدید مهلت ارسال آثار به بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی پانزدهمین جشنواره سراسری «تئاتر مقاومت»، این مهلت تا 25 مهرماه تمدید شد.

پانزدهمین جشنواره سراسری «تئاتر مقاومت» به همت انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس و به دبیری حسین پارسایی در قالب رپرتوار آثار منتخب تهران و سایر شهرهای ایران برگزار خواهد شد.

«غروب روزهای اول پاییز» از امروز روی صحنه می‌رود

نمایش «غروب روزهای اول پاییز» نوشته‌ مشترک اکبر حسنی و ابوالفضل حاجی‌علی‌خانی و به کارگردانی علیرضا مهران از امروز، ۱۶ شهریور‌ماه، ساعت ۱۸:۳۰ اجرای عمومی خود را طی مراسمی با حضور هنرمندانی همچون رحمت امینی، حسین پارسایی، حفیظ‌‌اله رفیعی، اصغر خلیلی، فرزاد حسنی، رضا صابری و... در تماشاخانه ماه حوزه هنری آغاز می‌کند.

«غروب روزهای اول پاییز» قصه زندگی خانواده‌ای است که دخترشان در آستانه ازدواج قرار دارد و پدر خانواده نیز برای صید به دریا رفته که این اتفاقات مصادف با آغاز حمله عراق به ایران می‌شود.

این نمایش در چهاردهمین جشنواره «تئاتر مقاومت»، موفق به کسب جوایز اول کارگردانی، دوم نویسندگی،‌ سوم طراحی صحنه و تقدیر در بخش بازیگری شد.

اجرای این نمایش تا 10 مهر در تماشاخانه ماه حوزه هنری ادامه خواهد داشت.

معرفی ۱۲ نمایش از تهران برای شرکت در جشنواره تئاتر «سوره ماه»

پس از بازبینی بیش از 40 اثر از آثار هنرمندان تهرانی متقاضی حضور در بیست‌ و چهارمین جشنواره سراسری تئاتر «سوره ماه» توسط هیئتی متشکل از حسین فرخی، کوروش زارعی و سیدجواد روشن، تعداد 6 اثر به صورت قطعی و 6 نمایش نیز به صورت مشروط برای بازبینی مجدد انتخاب و معرفی شدند.


برگزاری مسابقه بین‌المللی تصویرسازی و کارتون «آیلان»

سایت هنر مقاومت با مشارکت سایت روزرنگ و ایران کارتون اقدام به برگزاری مسابقه بین‌المللی تصویرسازی و کارتون «آیلان» کرده است.

شرایط شرکت در این مسابقه به این شرح است: هر شرکت کننده می‌تواند حداکثر 5 اثر در هر بخش (کارتون و تصویرسازی) ارسال کند. ارسال (نام، نام خانوادگی، آدرس پستی، آدرس ایمیل و تلفن تماس) توسط هنرمندان فقط به صورت فایل word الزامی است.

به تمام هنرمندانی که آثارشان به کاتالوگ راه پیدا کند، یک نسخه از آن اهدا خواهد شد.

آثار ارسالی باید 200 dpi  با طول یا عرض 2000pixel و با فرمت jpg باشد.

به نفرات اول تا سوم بخش‌های تصویرسازی و کارتون لوح تقدیر و تندیس اهدا می‌شود. مهلت ارسال آثار تا هشتم مهرماه است و علاقه‌مندان می‌توانند آثار خود را به نشانی art@resistart. ir ارسال کنند.

captcha