کد خبر: 3361362
تاریخ انتشار : ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۹
مدیر آکادمی اسلامی آلمان:

رفتار محبت‌آمیز زمینه‌ تقویت معنویت در انسان را فراهم می‌کند

شعب خارجی: حجت‌الاسلام ترابی گفت: رفتار محبت‌آمیز سهم بزرگی در ایجاد آسایش و آرامش درونی انسان دارد و بستر رشد آنان را در همه ابعاد به‌ویژه تقویت معنویت فراهم می‌کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه اروپا، حجت‌الاسلام والمسلمین ترابی، مدیر آکادمی اسلامی آلمان، 20 شهریورماه در خطبه‌های نماز جمعه هامبورگ با اشاره به نکاتی درباره رفتار محبت‌آمیز در محیط خانواده و شیوه‌های همسرداری، گفت: محبت اولین نیاز عاطفی هر انسانی است و خانواده بهترین مکان تأمین محبت به شمار می‌رود.

وی اظهار کرد: در فن و علم تربیت، نقش محبت برای روان انسان مثل خون برای بدن یا اکسیژن برای خون است؛ بدنی که جریان خون در آن نباشد زنده نیست و جماد محسوب می‌شود. بنابراین، انسانی که محبت نبیند و محبت نکند به مرگ روانی و عاطفی دچار می‌شود.

مدیر آکادمی اسلامی آلمان بیان کرد: رفتار محبت‌آمیز سهم بزرگی در ایجاد آسایش و آرامش درونی دارد و بستر رشد انسان را در همه ابعاد به‌ویژه تقویت معنویت فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه انسانی که الهی‌تر است، با محبت‌تر است؛ افزود: در باور دینی اساس محبت و عشق از سوی پروردگار هستی است و او با حرکت حبی خود عالم را آفریده و آنها را دوست می‌دارد و همین رشته محبت فطری که ریشه در خلقت انسان دارد به رابطه بین خدای سبحان و انسان گرمی و حرارت می‌بخشد.

حجت‌الاسلام ترابی با بیان اینکه انبیاء و اولیاء خدا بالاترین مظهر محبت تلقی می‌شوند، گفت: امام صادق(ع) در روایتی می‌فرمایند«الحبّ فرع المعرفة» محبت فرع بر معرفت است. این سخن اگر یک گزاره اخلاقی باشد معنایش این است که انسان نباید بدون شناخت به کسی یا چیزی محبت بورزد، زیرا در این صورت ممکن است چیزی را دوست بدارد که شایسته دوست داشتن نیست.

وی افزود: این روایت از نظر هستی‌شناسی دست کم سه معنا می‌تواند داشته باشد 1) قوه فهم و شعور پیش‌نیاز محبت است و تنها موجوداتی که دارای شعور هستند، محبت را درک می‌کنند 2) محبت حقیقی مبتنی بر معرفت و معرفت مقدم بر محبت است؛ پس اگر کسی بدون معرفت و شناخت به دیگری یا چیزی علاقه پیدا کرد محبت حقیقی نیست بلکه نوعی هوس است و 3) هر قدر معرفت، شناخت و دانش انسان نسبت به هستی و خدای هستی بالاتر باشد رفتار او محبت‌آمیزتر می‌شود و لطافت بیشتری پیدا می‌کند.

مدیر آکادمی اسلامی آلمان بیان کرد: زمانی که محبت از روی شناخت ایجاد شد، دیگر هیچ حد و مرزی ندارد و انسان به‌ویژه در محیط خانه می‌تواند به صورت نامحدود محبت خود را نشان دهد.

حجت‌الاسلام ترابی گفت: بروز محبت و نشان دادن علاقه و دلبستگی یک هنر است که نیاز به آموزش دارد؛ برای آنکه بتوانیم محبت خود را از طرق مختلف به عزیزانمان نشان دهیم به دانش و مهارت احتیاج داریم.

captcha